Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Χάσαμε τον ευκάλυπτο. ΣΤΟΠ!



Κι εκεί που ένα ηλιόλουστο πρωινό κόβεις βόλτες στη γειτονιά σε φάση απόλυτου ζεν, βλέπεις πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ μια ανακοίνωση που γράφει «Χάσαμε τον Ευκάλυπτο». Ξάφνου, το ευαίσθητο σαν μπονσάι μικροσύμπαν σου αποδομείται και δικαίως αναρωτιέσαι:
α) πώς μπορεί να χαθεί κοτζάμ ευκάλυπτος και
Β) πού πάνε οι ευκάλυπτοι όταν χάνονται
Η απορία μου λύθηκε όταν το βλέμμα μου έπεσε στη φωτογραφία ενός ημίαιμου γούφι που συνόδευε την αγωνιώδη ανάρτηση. Ναι λοιπόν, ο Ευκάλυπτος ήταν σκύλος και μη μου πείτε ότι το να δίνεις ένα τέτοιο όνομα στο συμπαθές τετράποδό σου δεν κρύβει μια άλφα εξτραβαγκάντσα. Βέβαια, εδώ κολλάει το «κοίτα ποιος μιλάει» γιατί όταν κι εσύ έχεις κατά καιρούς βαφτίσει τα γατιά σου Μπερίσα νούμερο 1, Μπερίσα νούμερο 2, Τούθμωση, Μικρό Τισαφέρνη, Λεσπέρογλου-Μπαλάφα, Φανούρη, Χάλια, Τσαχαπέλ, Ζουζού Μπεσαμέλ, Κανέλλο Κακομοίρογλου, Μπελά, Βεσπούκι - Γλάστρα και Σαμαροσκούτι, ε, μια δόση ξεκουδουνιάς την έχεις κι εσύ.
Για πείτε μας τώρα κι εσείς αν έχετε ακούσει ή αποκαλέσει με κάποιο παρόμοιο κουκουρούκου ονοματάκι τα αγαπημένα σας πετ. Και υπόσχομαι πως ό,τι πείτε θα μείνει μεταξύ μας.

28 σχόλια:

  1. χα,χα,χα μεγάλη τιμή για τους Λεσπέρογλου και Μπαλάφα!
    Γατιά είχε μόνο η γιαγιά μου στο χωριό και επειδή ήταν κάτι συνηθισμένο δεν θυμάμαι να τα βάφτιζαν, όλα τα έλεγαν ...κατσούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γάτο που είχα κάποτε μαζί με τον πατέρα μου΄, τον φωνάζαμε Ρωχάμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις γάτες μου τις φωνάζω Σπεράντζα και Μπονάντσα. Ονόματα που θεωρώ καθ' όλα σοβαρά και αξιοπρεπή. Καμιά αντίρρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς είχαμε ένα καναρίνι που το λέγαμε Τζιτζιφρίγκο αλλά λόγω του ότι είναι πολύ χαζοπούλι εγώ το έλεγα Τζιτζιφιόγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ καλησπερα. Η κουμπαρα μου ειχε ενα ασπρο σκυλι και το ελεγε βλαμμενο. Και το χρυσουλι μου ακουγε μονο σ' αυτο το ονομα. Μια χαρα σκυλακι αλλα ολο χανοτανε το βλαμμενο.
    Και μια σκυλιτσα που τη βρηκαν κατι φιλοι ενα βραδυ πουβρεχε αλυπητα και το βαφτισαν Bora Bora.
    Α ο σκυλος της αδερφης μου Θρουμπης. Νομιζω απο Θρασυβουλας-Μπαμπης. Ε πως ειναι οταν διαφωνουν δυο για το ονομα αυτου (ζωου η ανθρωπου) και προκυπτουν κατι δισυλλαβα της συμφορας. Υπερατλαντικους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι είναι σαμαροσκούτι??
    εγώ το μόνο πετ που είχα κάποτες ήταν ένα κουνέλι που το είχαν ήδη βαφτίσει βαγγελίτσα. σε κάποια φάση το βαρέθηκα και το έστειλα πακέτο στο νησί δια αναπαραγωγή. και με πήρε σκασμένος ο θείος να με πει ότι ήτο βαγγέλης και όχι βαγγελίτσα. οπότε κατέληξε στιφάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, το συμπαθέστατο δίδυμο Λεσπέρογλου-Μπαλάφας πέρασε σαν κομήτης από το φιλόξενο κήπο μας και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη. Έκτοτε αποφάσισα να δίνω στα συμπαθή τετράποδα ονόματα αρχαιοπρεπή και διόλου επαναστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @so_far: εξαιρετικό! Πώς μου ξέφυγε ένα τέτοιο όνομα; Ποτέ δεν είναι αργά όμως. και τώρα που το σκέφτομαι εκείνος ο κανελί γάτος έχει καταχωρηθεί ως "αβάπτιστο". Ρωχάμη, έλα στη μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @3 parties: καμία αντίρρηση. Δύο τόσο σαλονάτες κυρίες δεν θα μπορούσαν να είχαν διαφορετικό όνομα.

    @lena_zip: τζιτζιφιόγκος! πόσο καιρό είχα να ακούσω αυτή την υπέροχη λέξη. Και τώρα που το ξανασκέφτομαι έχουμε επίσης στη γειτονιά έναν χαζό τιγρέ γάτο επίσης αβάπτιστο. Τζιτζιφιόγκο, έλα στη μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @δεσποινάριον: Αθήνα καλεί Ουάσινγκτον όβερ! Έτσι και μια φίλη έλεγε το σκυλάκι της "Μπελά". Ως γνήσιος κλόπυ ράιτερ το χρησιμοποίησα κι εγώ για μια γλυκύτατη χνουδωτή μπαλίτσα που κάθε τρεις και λίγο γινόταν υπερπολύτεκνη μανούλα και μας έφερνε τα βλαστάρια της στην αυλή.
    (πολύ ωραίο και το θρούμπης. και αυτό στα υπόψιν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @yoreekas: α, είχα κι εγώ δυο κουνελάκια μικρή. εξυπακούεται βέβαια ότι από τότε δεν ξανάφαγα στιφάδο!
    Το σαμαροσκούτι ήταν ένα χοντρό μάλλινο ύφασμα που το έβαζαν κάτω από το σαμάρι. ας πούμε κάτι σαν κουρελού: έτσι ακριβώς έμοιαζε κι εκείνη η ψιψινέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή τηρώ μια παράδοση να ονομάζω τα ζα μου ηλίθια ονόματα, ιδου μερικα oνόματα απο γάτες:

    Καπετανάκις (απο το γνωστό ασμα των φυλακών)
    Καταρχιδιανάς (ονομα που βγήκε για ευνόητους λόγους)
    Curiosity (killed the Cat)Αυτό ηταν το ποιό επικίνδυνα περίεργο γατί άρα έπρεπε να της βρώ ενα όνομα να την προσεχω!
    Βάφλα
    Μπατμανάκης (εμοιαζε με τον γνωστό μασκοφόρο).

    Και ενα για σκύλο:
    Βλάξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ και κανα χρόνο μας έχει υιοθετήσει ένας ανώνυμος κοπρίτης. Δεν συμφωνούμε με τον brother σε τπτ για το όνομα. Προτάσεις:

    *ΜΑΠ-031 (ο βοηθός του ΘουΒου)
    *Μπάμπης
    *Μαλάκας (μιλάμε κάνει μπαμ στο χιλιόμετρο)
    *Σκύλος
    *Δικέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πιο ωραίο ήταν ο Καρούλης, έμπνευση της μητρός μου, καθ' ό,τι δεν έτρεχε, αλλά κύλαγε μάλλον. Ατυχώς, δεν έφτασε την ενηλικίωση - παρά τας επιμόνους προσπαθείας, αι ιώσεις τον εκύλησαν εις το μνήμα, εν ω αναπαύεται.

    Το "Μπαλάφας - Λεσπέρογλου" με κατενθουσίασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ είχα κάποτε μια γάτα που την έλεγα Κουμπί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @yellow kid: θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίσω το σκύλο που αναφέρεις. Βλαξ! Καλόοοοο!

    @zaphod: κατά την ταπεινή μου γνώμη δυο επιλογές έχεις. Ή το παλιό δοκιμασμένο "σκύλος" ή το "Μπάμπης". Ρίξτε το κορώνα γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @christophorus: σεβάσμιε γέροντα, πού να γνωρίζατε κιόλας εκείνο το μυθικό γατοδίδυμο. Ακόμα αναρωτιέμαι πώς εξαφανίστηκαν έτσι ξαφνικά. Λέτε να τους βρούμε σε κανένα Γκουαντάναμο;

    @fevis: κι αυτό πολύ ωραίο όνομα. Να, τώρα θυμήθηκα και μια φίλη που έλεγε το σκύλο της Καρβούνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν είχα δικά μου γατιά(με χαρτιά ήταν δικά μου και ουχί με μαϊμού χαρτιά από τουρκοκρατία σαν κάποια οικόπεδα εκκλησιών)δεν τα είχα βαφτίσει γιατί δεν ήθελα να δεθώ(ο αδαής)μιας και κάποτε θα τα έχανα.Τα έχασα δέθηκα και χέστα μέσα...δεν ξαναπήρα γατιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή φίλη Πασταφλώρα,

    Αφού σας καλημερίσω να σας πω ότι είστε όλο ωραίες ιστολογικές ιδέες! Για να μη φύγω εκτός θέματος σας παραθέτω ευθύς το νικ που ζητήσατε:

    Κικιρίκου: όνομα γάτου.

    Ενίοτε άκουγε και στο Κίκος Κίκου Κικιρίκου,
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χα!

    την τελευταία μου υιοθεσία (απο αυτές τις κλασικές, ξέρεις, που βλέπεις μια τσάντα να κουνιέται στα σκουπίδια, ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ, σόρυ αλλά δεν το ελέγχω με αυτά, ανοίγεις την τσάντα και τσούπ! να τα γατόνια) την φωνάζω σκύλο, παρόλο που είναι ένας βαρβάτος γάτος των 4 και βάλε κιλών.

    παλιότερες υιοθεσίες τις φώναζα, μπιμπίκι,κική,οζζυ,μάκη,τσούλα,βλαμμένο,τινκ

    επίσης, έναν σκύλο που είχα πριν χρόοοονια
    τον φωνάζαμε Μπάγκσι (απο το βαρθολομαίος, καταλαβαίνεις)

    ε αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @island: θες δεν θες δένεσαι με τις μικρές χνουδωτές μπαλίτσες. Ειδικά όταν σου καταστρέφουν τους καινούργιους καναπέδες (βαθύς ο αναστεναγμός της γατομάνας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @σουσού: λατρεμένη φίλη, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και σας προσκαλώ να πάρομε τον καφέ μας στο τρέντι Ζόναρς. Μετά μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα από τα μαγαζιά της γκαλερίας και να σας χαρίσω ένα συλλεκτικό Mont Blanc! Πέραν των φιλοφρονήσεων το Κικιρίκου αποτελεί επίσης ένα πολύ σικάτο όνομα για γάτα. Θα το προτιμήσω στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @tinkidio: και λίγα λες για όλους αυτούς τους @#$@#$@#$ ασυνείδητους υπάνθρωπους. Να χαίρεσαι το μαναράκι, έτσι τα λέμε εμείς τα θρεφτάρια στο εξωτικό μου χωριό! Το Όζι, εξαιρετικό επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπάααααααααααααααααα
    δεν ειμαι πρωτότυπος σε αυτά...
    in fact ίσως ο παππούς μου να είναι....

    Το προηγούμενο σκυλάκι του ο παππούς μου ήθελε να το βγάλει ..."Τζάκ" και του λέω
    "Καλά ρε παππού, δεν παραείναι κοινό όνομα το Τζάκ" μετα απο 10 δεύτερα...
    "Μπράκ, έλα δώ", ΛΟΛ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @balidor: μπρακ! ωραίος ο παππούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το τετράποδό μου ονομάζεται Κούκι. Αρχικά λεγόταν Κούτσι προς τιμήν ενός φίλου κιθαρίστα με το ίδιο όνομα, αλλά μετά την ογδοηκοστή βλαμμένη που με άκουγε να το φωνάζω στο δρόμο κι ερχόταν και μου λεγε "α, γκούτσι το λένε; απ' το γκούτσι φόρεμα;" (ήταν και επίκαιρο τότε τρομάρα μας) ζήτησα απ' τον φίλο κιθαρίστα να με συχωρέσει και το τετράποδο έγινε μπισκοτόσκυλος από σταρ του ροκ εν ρολ. Τα πιο φάνκι ονόματα τα είχαν τα σαλιγκάρια μου, ο Σολομώντας και ο Νυαρλαθοτέπ. Το current έρπον κελυφωτό (το οποίο -no kidding- ανακάλυψα στη σαλάτα μου ενώ την έτρωγα) έχει το πεζό όνομα Μάικ διότι έκανα το λάθος ν' αφήσω άλλον ν' αναλάβει τα βαφτίσια.

    Α, είχα κι ένα γάτο που τον έλεγα Χουρ (γιατί χουρχούριζε συνέχεια). Όταν αποκτήσαμε και σκύλο, τον βγάλαμε Μπεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. είχαμε μια γάτα που τα αδέρφια μου την είχαν ονομάσει Ντουντού από ένα τραγούδι των Police :) ένα καναρίνι που το έλεγαν Κινέζο και 3 χάμστερ το Νέρωνα την Ποπέα και τον Ρωμήλο (περνάγαμε αυτοκρατορική φάση)...το παιδί του Ευκάλιπτου πως θα το βγάλουν Κοάλα; χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @raz: Γκούτσι;;; Αυτό είναι που λέμε "ζω ένα δράμα!" Νυαρλαθοτέπ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ όνομα!

    @bitch girl: Μ' αρέσει αυτή η εμμονή στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Εμένα πάλι ο θείος μου είχε δύο χάμστερ που το ένα το έλεγε "Σούλα" και το άλλο "Εσύ είσαι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή