Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Επείγοντα περιστατικά




Είναι 8 το πρωί κάνει κρύο, πόσο θα’ θελα ένα διπλό καπουτσίνο τώρα, αλλά δεν γίνεται• πνίγομαι. Μπαίνουμε γρήγορα στα επείγοντα περιστατικά, καθόμαστε, δυο –τρεις παππούδες με ορούς βρίσκονται γύρω τριγύρω, κατά τα άλλα ησυχία ακόμα• τώρα ξεκινάει η εφημερία . Η πόρτα ανοίγει, παίρνουν ιστορικό, με εξετάζουν και βουρ στο θάλαμο για ακτίνες. Με πιάνει σάχλα γιατί νιώθω σαν τα καρτούν που τα βγάζουν ακτινογραφία κι εκείνα φωσφορίζουν τόσο αστεία! Το λέω στη νοσηλεύτρια και γελάμε. Με τις ακτινογραφίες στο χέρι πάλι στο θάλαμο εξετάσεων, μια ένεση για να ξαναβρώ την αναπνοή μου και μάσκα οξυγόνου. Πολύ κουλ εμπειρία έχω να πω! Κάνεις και ωραιότατο κεφάλι. Στο καπάκι μια ακόμα εξέταση: τώρα όλα βαίνουν καλώς και μπορώ επιτέλους και αναπνέω!
Γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό στο Σωτηρία γλυκύτατοι, εξυπηρετικότατοι, ευγενέστατοι. Δεν έχω λόγια για να τους ευχαριστήσω, να’ναι πάντα καλά! Πέρασα μεγάλη τρομάρα, αλλά χάρη σ’ αυτούς ένιωσα ότι πήγα βόλτα στο λούνα παρκ! Εξυπακούεται ότι μετά από όλη αυτή την περιπέτεια χτυπήσαμε έναν ωραιότατο διπλό καπουτσίνο για να στανιάρουμε μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα. Ευτυχώς τη γλίτωσα με μια αναπνευστική λοίμωξη... Ουφ!

17 σχόλια:

  1. Αντε να περάσει κι αυτό.
    Να εισαι ψυχραιμη πάντα.
    Καλά Χριστούγεννα και μακριά απο τα νοσοκομεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά σου σου εύχομαι....Χαρά στο κουράγιο σου πάντως να κάνεις και χιούμορ....δείχνις ποιότητα...Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού την σκαπούλαρες θέλω κέρασμα (μην δει χαρά συνάνθρωπος αμέσως να τον υποχρεώσεις). Περαστικά βρε χάβαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά!!!! Τι περιπέτεια και αυτή! Πάλι καλά γιατί θα χάνατε το ταξίδι στην Αυστραλία! Τέτοιες μέρες δεν είναι για νοσοκομεία...

    (Άσχετο αλλά πάντα αναρωτιόμουν αν γιόρταζε τις προάλλες το άλλο σας μισό! το Φλώρα δηλαδή).

    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που ήταν περαστικό τελικά!

    Άντε σιδερένια και καλές γιορτές, χρόνια πολλά με υγεία και προσοχή στους κουραμπιέδαι.

    Α! Το Βίδεο της Geena Varoni που ανεβάσατε τις προάλλες μου έδωσε Θείαν +Έμπνευcιν+ για να φτιάξω σε συνεργασία με τον άσημο σκηνοθέτη Jan Bananberg (Μπανανοβούνη) το εορταστικό βίδεο που φαίνεται εδώ.

    Ευχαρισθώ,

    Κάρολος Πολσεμάνογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @aremare: α, με τους γιατρούς έχω μια πολύ ιδιαίτερη σχέση! Μαζί δεν κάνουμε χώρια δεν μπορούμε. Φιλάσθενη κράση η θεία Πασταφλώρα κι όσο περνάει ο καιρός, κατεδαφιζόμεθα!

    @island: μόνο με χιούμορ θα μπορούσα να αντιμετωπίσω μια τέτοια κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται από καιρό σε καιρό. Λίγο οξυγόνο παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αδιάβροχοι: κερνάμε σοκολατάκια Τζοκόντα, σουμάδα και kinder έκπληξη. Σας μερσί για τις ευχές! Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

    @radio marconi: το ταξίδι στην Αυστραλία δεν χάνεται με τίποτα. Μέχρι και ακτοπλοϊκώς θα πηγαίναμε! Όσο για τους διάφορους εορτασμούς έχω να πω ότι η θεία Πασταφλώρα εορτάζει επισήμως μόνο του Ασώτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @pols: αγαπημένε γκασταρμπάιντερ, νιώθω ιδιαίτερα κολακευμένη που σας ενέπνευσα! Η γνώση πρέπει να ταξιδεύει μέχρι και τη μακρινή Σουηδία. Πολλές ευχές κι από μένα και με τη σειρά μου θα σας εφιστήσω την προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση μελομακάρονων! Καλές γιορτές βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικά σου, μωρέ!
    Ελπίζω να είσαι ήδη καλύτερα.
    Αλλιώς, πώς θα χορέψουμε Ramones; Ramones και αναπνευστικά, δεν πάνε μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περαστικα.
    Στο φυλαει παντα τις γιορτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιλαμε για το ιδιο Σωτηρια??? Της Αθηνας??? Το Σωτηρια λες ε?? Εγω οταν πηγα(ηταν το μονο εφημερευον και δεν ειμαι καν απο κει) πρεπει να χανε κακο φενγκ σουι. Τους μιλουσες και σε αγνοουσαν. Πριν ντυθω στην αιθουσα που κανουν ακτινογραφιες, η γιατρεσα ειχε ανοιξει την πορτα! Το μονο ωραιο ηταν οντως η μασκα οξυγονου! Τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντα να εχεις νοσοκομειακες περιπλανησεις με ενα χαμογελο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περαστικά κυρία Πασταφλώρα.
    Ο καπουτσίνος είχε και μπισκοτάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @3 parties: όντως Ramones και αναπνευστικά είναι έννοιες αντίθετες και αντιφατικές. Τα πιο ωραία τα έδειξαν βέβαια οι ακτινογραφίες: τέρμα το τσιγάρο φιλενάδα!

    @tsioubiou: έλα ντε! θυμάσαι τα περσινά... και δεν προλάβαμε ούτε τα ζαγοροχώρια να δούμε. Μας έμεινε βέβαια η "ζεστή" φιλοξενία του αξέχαστου "ασκημοχωρίου". Άραγε να ζει ακόμα αυτή η φριχτή γραία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @sanity: δυο λεπτομέρεις που κάνουν τη διαφορά: ήταν Σάββατο και μόλις άρχιζε η εφημερία στις 8 το πρωί. Άρα, άλλος αέρας, άλλες συμπεριφορές και κυρίως λιγότερη κούραση του προσωπικού. Θα ξαναπήγαινα μόνο και μόνο για τη μάσκα οξυγόνου!

    @habilis: σ'ευχαριστώ πολύ! κι επειδή αυτόν τον καιρό όλο με νοσοκομεία και γιατρούς έχω νταραβέρια, το χαμόγελο είναι απαραίτητο!

    @lena_zip: σ' ευχαριστώ πολύ καλό μου παιδί! Ο καπουτσίνο ήταν Στάρμπακς και συνοδεύτηκε από κρουασάν βουτύρου (χωρίς τύψεις, βεβαίως βεβαίως!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περασμένα ξεχασμένα νάναι!! (Κι ότι λέγαμε για κατεδαφίσεις!!..)
    Και για τους Ramones .. μη τυχόν και με ξεχάσετε κορίτσια!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαι εγώ έχω καλά να λέω για νύχτα εφημερίας στο Σωτηρία..

    Ας είναι περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή