Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Φόρα κατηφόρα

Το έγραψε ο γνωστός, αντιπαθής δημοσιογράφος και είναι από τις λίγες φορές που το ιστοσαλόν συμφωνεί μαζί του.
"Ξέρετε εσείς κανέναν άλλον λαό παγκοσµίως που να χρωστάει ήδη τριακόσια δισ., να ξοδεύει ετησίως τριάντα πέντε δισ. παραπάνω από όσα εισπράττει, να χρειάζεται άλλα εξήντα δισ. κάθε χρόνο για δανεικά και να καταγγέλλει όσους δεν τον δανείζουν; Οµολογώ πως δεν ξέρω..."
 Έχοντας δημιουργήσει ένα φρικαλέο δημόσιο, έχοντας καταστρέψει τη γεωργία και την κτηνοτροφία, έχοντας επιτρέψει στον κάθε διαστημόβλαχο επιχειρηματία να κάνει ό,τι του γουστάρει, εισφοροδιαφεύγοντας και πατώντας κάτω άνευ ουδεμίας συνέπειας τους εργαζομένους, έχοντας σαμποτάρει με κάθε τρόπο τον τουρισμό και τις επενδύσεις και έχοντας διαλύσει συθέμελα την παιδεία, την υγεία και το περιβάλλον, ο Νεοέλλην οδεύει υπερήφανος προς τας ανοιχτάς αγκάλας του μέλλοντος. Ώρα να συνέλθουμε, να αναθεωρήσουμε, να τσακίσουμε τα τεράστια εγώ μας και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Ευγένεια, εντιμότητα, αλληλεγγύη, σωστή δουλειά. Και στο περιθώριο, παρακαλώ, το κάθε λαμόγιο που χαλάει την πιάτσα!


8 σχόλια:

  1. Δεν θα το πιστέψεις, querida, αλλά το ίδιο διάβαζα και εγώ. Και έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη.

    (φυσικά λίγο παραπάνω έγραφε και για εκείνο τον σαλεμένο που έστειλε και νέα επιστολή για τα ξένα κέντρα που κυνηγούν τον ελληνισμό. δεν είναι τρομερό να γίνεται κάποιος τόσο γραφικός στα γεράματά του;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα έχω να πω: "Όταν εμείς κάναμε πολιτισμό, αυτοί που δεν μας δανείζουν, κρεμόντουσαν απο τα δέντρα"

    Καλό; :ΡΡΡ

    Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης ξέρουμε κανέναν άλλον λαό να βλέπει να καίγεται η μισή Πελοπόνησος από κακό συντονισμό και μαλακία και να πηγαίνει να ξαναψηφίζει αυτούς που ήταν υπεύθυνοι?
    Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλος λαός τόσο αγενής, θρασύς και ωχαδερφιστής?
    Αει σιχτίρ συγχύστηκα πρωινιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @apos: σαλεμένος δεν θα πει τίποτα! Αν και νομίζω ότι οι γραφικοί είναι αυτοί που τον παίρνουν στα σοβαρά. Και δυστυχως είναι πάρα πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @manetarius: να συμπληρώσω ότι έτρωγαν και βελανίδια!
    Περαστικά μας κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @αβάδιστη: μα πείτε τα! Κι εκείνος ο απίστευτος Αλογοσκούφ που έλεγε πέρσι τέτοια εποχή -με αυτό το πάντα γελοίο μειδίαμα- "η οικονομία της χώρας είναι θωρακισμένη απέναντι στους κινδύνους"...
    Και τώρα ο μαιτρ αντί να σφουγγαρίζει διαδρόμους στον Κορυδαλό, διδάσκει και εκονόμικς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευγένεια, εντιμότητα, αλληλεγγύη, σωστή δουλειά. Και στο περιθώριο, παρακαλώ, το κάθε λαμόγιο που χαλάει την πιάτσα!
    να σου θυμησω οτι ζεις στη ελλαδα οχι στην σουηδια, και οχι ακομη ο ελλην δεν εχει καταλαβει τι θα γινει οταν βριζει απο πισω σου που ζητας αποδειξη να δικαιολογησεις , που ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να στην κοβει (σου ειπα ενα απλο παραδειγμα)
    λυπαμαι αλλα μας πηρε η κατηφορα και η ατακα οταν καναμε πολιτισμο , ντρεπομαι να λεω πια τιε κλασσικες ατακες του ελληναρα
    απλα ντρεπομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ασωτος: αν όμως ΟΛΟΙ ζητάμε απόδειξη και αν αρνείται να μας τη δώσει τον δίνουμε εμείς (υπάρχει και σχετικό site), τότε σιγά - σιγά οι νοοτροπίες θα αλλάξουν.
    Αρκεί να θέλουμε να τις αλλάξουμε, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή