Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Φραντζολάκι, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Κάθε γονιός που σέβεται τον εαυτό του κάνει όνειρα για το παιδί του. Η ιστοσαλονίστ, ως μάνα ρέιβερ, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, όμως για έναν περίεργο λόγο ουδόλως συμπλέει με τον οικογενειακό περίγυρο: η Πασταφλωρογιαγιά ονειρεύεται να δει το φραντζολάκι Σταρ Ελλάς, ο θείος Πλούτων αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, ο συνήθης καταληψίας του οικογενειακού DSL καλλιεργήτρια αγκινάρας, ο φόλα ΑΕΚτζής κουμπάρος πρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΕΠΑΕ και οι λοιποί συγγενείς γιατρό, δικηγόρο ή δημόσιο υπάλληλο (σας θυμίζει κάτι αυτό;;;)
Η μάνα ρέιβερ πάλι τρία πράγματα ονειρεύεται για το βλαστάρι της (τα δυο πρώτα δικοί της ανεκπλήρωτοι καημοί):
α) Να γίνει τραγουδίστρια σε μέταλ συγκρότημα (νο κόμεντ πλιζ)


β) Να πάρει μαύρη ζώνη στο καράτε (ή να φορέσει το τιμημένο μαύρο χακάμα του αϊκίντο, βρε αδερφέ). Καθότι η άχρηστη μάνα της όταν έπρεπε να δει προκοπή στις πολεμικές τέχναι τριγυρνούσε στα κλαμπς και τα μπαρς παρέα με τον Χοσέ Κουέρβο.
γ) Να γίνει κτηνίατρος! Κάποιος πρέπει να περιθάλπει από κοντά τον μονίμως αυξανόμενο γατοπληθυσμό του πασταφλωροκήπου (και όχι μόνο). Κάποιος άλλος πρέπει να ξενυχτάει δίπλα στα ασθενή τετράποδα. Κάποιος πρέπει να σώσει επιτέλους τον οικογενειακό προϋπολογισμό από τους κτηνιάτρους, τα γατονοσοκομεία και τις γατοτροφές!

30 σχόλια:

  1. με τη μαγειρικη θα ασχοληθει το παιδι να μοιασει και της θειας του λιγο!
    Φιλι να του δωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι εύχομαι να μεγαλώσει ελεύθερο και ας γίνει ότι θέλει εκείνο. Ένα τσίμπι- τσίμπι στον ποπό του από μένα και ευχές για καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείς ότι δεν θα συνεχίσει το παιδί το κομμωήριο? Στρωμένη δουλειά και ψάχνετε γι'άλλες?
    Ζε κοπραν πα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τη σειρά μου εύχομαι να μεγαλώσει και να είναι γερό κι ευτυχισμένο αν και οφείλω να ομολογήσω ότι κι οι 3 εναλλακτικές είναι άκρως ενδιαφέρουσες...Φίλησέ μου το και τσίμπα του τα φραουλένια του μαγουλάκια!!!

    Την καλημέρα μου!!!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα! Όπως αντιλαμβάνομαι (και μετά το σχόλιο της Αδαμαντίας φυσικά, καθότι δεν μου κόβει να αντιλαβού κι από μόνη μου..) το κομωτήριο θα περάσει στα χέρια μου σε λίγα χρόνια καθώς το μωρό ρέιβερ θα ακολουθήσει άλλη καριέρα!
    Δεκτόν λοιπόν, να κανονίσουμε ένα ραντεβού για τη συμβολαιογράφο παρακαλώ!
    Και να περάσει το μωρό ρέιβερ- κτηνίατρος να στειρώσει τη γάτα μου γιατί έχουμε πήξει στο γατί!
    Σας μερσώ και πάω να βγάλω την κυρία Ζουμπουρλούνογλου από τον λουτήρα γιατί έχει γίνει μπλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρίξε μια ματιά και στο Fu-Jow Pai; Αν κρίνω από τα παιδιά της γειτόνισσας, είναι καλύτερη επιλογή από το καράτε (αφού βοηθά πολύ στην ψυχική ηρεμία του εφήβου και άρα και της μαμάς και του μπαμπά!)
    Μιας και διαβάζω για μαγειρική από την θεία, αλλά για να μην σου στερήσουμε και τελείως το όνειρο... τί θα έλεγες το Φρατζολάκι να ανοίξει εστιατόριο για ζωάκια; Μόνο κοίτα να πατεντάρεις την ιδέα μην μας την κλέψουν, γιατί θέλει και κάποια χρόνια για να μεγαλώσει η μπουμπούκα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @aunt donna: θεία μου καλή, και βέβαια ν' ασχοληθεί για να σώσει επίσης και το οικογενειακό τραπέζι!
    (αν δεν το έχω ξαναπεί η μανούλα δεν ξέρει ούτε αβγό να βράζει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Flonsavardu: ευσεβέστατοι θα έλεγα! Ας κάνει ό,τι θέλει! Μόνο με το χώρο της διαφήμισης να μην μπλέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @theo: κι εγώ τα ίδια σκέφτομαι, κηπουρέ μου. Σίγουρα θα κάνει αυτά που θέλει εκείνη και θα έχει κάθε στήριξη σ' αυτό. Μην γίνουμε σαν τους γονείς μου που ήθελαν ντε και καλά να με κάνουν τραπεζικό υπάλληλο και να με παντρέψουν από τα 18!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αδαμαντία: σερί, πού να μπλέκει το παιδί με βαρέα και ανθυγιεινά! Πού ν' αντέξει τόση ορθοστασία και τόσες χημικούρες από βαφές και περμανάντ!
    Ασε που όντως χρειαζόμαστε όλες τις εισπράξεις του κομμωτηρίου για να σιτίσουμε, να περιθάλψουμε και να αποπαρασιτώσουμε τα ευγενή μας τετράποδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @σώμα που χορεύει: καλημέρες! Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά θα ξανατσιμπήσω, θα ξαναφιλήσω και θα ξανακρατήσωστην αγκαλιά μου το λαχταριστό φραντζολάκι! Μόλις ξυπνήσει θα δεχτεί επίθεση αγάπης!
    σε φιλώ!!! Και χάρηκα πάρα πολύ που τα είπαμε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, πράγματι η επιχείρηση θα πέρασει στα άξιά σας χέρια και θα πρότεινα μαζί με τις κομμωτικές υπηρεσίες να προσφέρονται και λαχταριστά μεζεδάκια! Δεν θα ήταν πολύ ωραία ιδέα την ώρα του πεντικιούρ ή εκλεκτή πελατεία του καταστήματος να τσιμπολογάει κεφτεδάκια;
    Ως ευαισθητοποιημένη μάνα λέω ήδη να βάλω το βρέφος να μαθητεύσει δίπλα στην τοπική κτηνίατρο (η οποία έχει χτίσει τρίπατη μεζονέτα στην Εκάλη μόνο από μας).
    Γατόφιλοι, γρηγορείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @juanita: θα το ψάξω! Αρκεί να υπάρχει κάποια κάποια σχολή κοντά μας γιατί είμαι κατά των χρονοβόρων μετακινήσεων (άσε που δεν οδηγώ κιόλας). Μάλιστα θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναρχίσω κάποια πολεμική τέχνη, αλλά λόγω ηλικίας είμαι πλέον τελείως ντεφορμέ.
    Η μαγειρική είναι μια ακόμα πονεμένη ιστορία, ευτυχώς που ο συνήθης καταληψίας μας ξελασπώνει συνεπικουρούμενος από τα ταπερακια των μαμάδων. Η ιδέα πάντως για το εστιατόριο είναι πολύ ωραία, όταν μεγαλώσει το φραντζολάκι θα την συζητήσουμε επισταμένως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν γίνει σαν την καλίπηγο δεσποσύνη της φωτογραφίας, της έχω έτοιμη δουλειά...
    show never ends till the fat singer sings
    γι κομόν δατσρά
    g r

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψηφίζω φρατζολάκι διάδοχο του Στήβεν Σήγκαλ που διακρίνεται πέρα από το αικίντο, για το πάντα άψογο σε συνθήκες μάχης μαλλί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aν έχει το εκφραστικο ταλέντο της μαμάς της τότε καλύτερα να γίνει μεταλ τραγουδίστρια !!

    Και ...θα την μανατζάρω εγώ!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την προοπτική του να γίνει κτηνίατρος με μαύρη ζώνη στο καράτε και χόμπι το να τραγουδά χέβι μέταλ πως την βρίσκεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ πάλι είμαι βέβαιος ότι με τέτοια μαμά, το παιδί θα γίνει ό,τι πραγματικά θέλει εκείνο.

    (ελπίζω να βγάζει νόημα).

    Καλά να περάσετε, amorosa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aυτό το "καλλιεργήτρια αγκινάρας" μην το απορρίπτετε έτσι αβλεπί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολλές άγνωστες λέξεις και με μπερδέψατε αγαπητή. Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κτηνίατρος με μαύρη ζώνη στο Καράτε η οιπία θα τραγουδάει το Metal όταν θα κάνει τούζ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @green revenger: μαέστρο, σας έχω εμπιστοσύνη! Γκετ απ, γκετ ον απ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ΚΥΠ walking: εκλεκτέ ιστοπανελίστ, αν και ο μαιτρ είναι κατάτι μοβόρος (ας μην ξεχνάμε τα σαπακιάσματα της πρώην συμβίας του), δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στο πάντα στιλάτο μαλλί και κυρίως στη συλλογή από νταν στην ευγενή τέχνη του αϊκίντο. Ντόμο αριγκάτο γκοζαϊμάστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @zaphod: αγαπητέ φίλε, είθισται τα τέκνα να ακολουθούν αντίθετους δρόμους από τους γονείς τους. Κάτι μου λέει ότι το υψηλό μικρό θα την κάνει προς Λύκειο Ελληνίδων μεριά και θα χορεύει τσάμικα μαζί με φουστανελλάδες. Παρόλα αυτά, πάσα προσφορά δεκτή! Να μας την μανατζάρετε κι ας χορεύει το Ιτιά Ιτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @fevis: αγαπητή γειτόνισσα, αυτό είναι το απόλυτο όνειρο μιας ταπεινής μάνας! Οψόμεθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @apos: querido comandante, ελπίζω μόνο ως γονείς να μην τα κάνουμε θάλασσα στην πορεία... Από την άλλη με τόση καταπίεση που έφαγε η πασταφλωρομαμά ως παιδί, το βλέπω μάλλον απίθανο να κάνει τα ίδια στο γλυκύτατο φραντζολάκι. Πολλές πασχαλινές ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @tanila: ουδόλως το απορρίπτουμε! Στην όμορφη Αργολίδα από όπου και βρίσκονται τα πάτρια οι παραγωγοί αγκινάρας κάνουν χρυσές δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @island: φίλτατε, ώρες-ώρες, το ομολογώ, το ιστοσαλόν γίνεται δυσνόητο με όλους αυτούς τους ξεκουδουνάμπλ νεολογισμούς. Θερμές ευχές κι από μας! Και με ρέγουλα τα αμνοερίφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @balidor: το όνειρο κάθε μάνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή