Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ακολουθεί πολιτικό μήνυμα

Μην κοιτάτε που άνοιξα το ιστοκομμωτήριο κι έμπλεξα με τις περμανάντ και τις μιζανπλί: από παιδί όταν με ρωτούσαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω απαντούσα «συνταξιούχος». Το ίδιο ακριβώς απαντώ και σήμερα. Γιατί η σύνταξη είναι το κλειδί που σου ανοίγει την πόρτα διαφυγής από τη μηχανή του κιμά του 9-5, σου χαρίζει ατέλειωτο χρόνο δικό σου (που συνήθως δεν ξέρεις τι να τον κάνεις) και σε φιλοδωρεί με μια αξιοπρεπή πίεση - που αποτελεί πάντα ένα επίκαιρο θέμα συζήτησης. Σε ανίατες περιπτώσεις, σαν τη δική μου, σου προσφέρει μια εξαιρετική αφορμή για να γίνεις -και με τη βούλα- μια γριά Λουτρακίου με στραβοπατημένες παντόφλες και μπικουτί στο μαλλί.
Έχοντας λοιπόν αυτό το παιδικό όνειρο στο μυαλό μου, φανταστείτε τη χαρά μου όταν είδα ότι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ένα νέο πολιτικό κόμμα που ακούει στο όνομα Κομματικός Ξεσηκωμός Συνταξιούχων Ελλάδος. Δεν μου μένει παρά να υποκλιθώ και να δεσμευτώ ότι η ψήφος μου είναι δική τους!
Στη φωτό που ακολουθεί ποζάρει ο αρχηγός του κόμματος κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

24 σχόλια:

  1. Εξυπακούεται πως έχουν την πλήρη στήριξη μου, αν μη τι άλλο όλοι για μια σύνταξη ζούμε. Τι? Είμαι pathetic που λιμπίζομαι από τώρα το εφάπαξ ενώ μου έχουν μείνει μόλις 30κάτι χρόνια εργασίας ακόμη? Έλα κακίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι νέα!!!
    Μόλις εξασφάλισαν έναν δεύτερο ψήφο από το ιστοκομμωτήριο!!!
    Γιατί για μια σύνταξη ζούμε βρε αδερφέ!! Κι όπως είδα σ' εναν τοίχο "Σύνταξη στα 18.. στράτευση στα 100"
    Viva Zapata (άσχετο αλλά διαχρονικό!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς με τον Μητσάρα! Συμπαράσταση στην τελευταία γενιά συνταξιούχων!

    Διότι αν ελπίζουμε εμείς να εκπληρώσουμε το παιδικό σας και μας (χωρίς μπιγκουτί, αλλά με στραβοπατημένες παντόφλες) όνειρο, σωθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aαααα ο κ.Μαρκόπουλος δίνει άλλη νότα στο μουντό πολιτικό τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έλα, πάμε με ρυθμό:

    Κού - Ξού - ΣουΈ !
    Τοκό - μμασού - λαέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λεβεντιά ο πρόεδρος. Γουστάρω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η μεν νεότης τραγική, το δε γήρας σφοδρόν - με αγωνιστικούς χαιρετισμοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θέλω να πληγώσω αυτό το αγωνιστικό πνεύμα αλλά το κόμμα αυτό έχει και κανένα με προοπτικές επιβίωσης για πάνω από 4 χρόνια....κακία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελεγα να ψηφισω το κομμα ελληνων κυνηγων....αλλα αυτο φαινεται καλυτερο! τουλαχιστον ειναι λιγοτερο βαρβαρο! συμπαθης και ο προεδρος. προτεινω για υμνο του κομματος το τραγουδι "οι παντα νεοι" απο τα παρατραγουδα.περιμενω με αγωνια τις προεκλογικες υποσχεσεις....τυπου "συνταξη στα 45 με κατωτατη συνταξη τα 2500 ευρω"...βεβαιως βεβαιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασταφλώρα μου, πρέπει να τους στηρίξουμε λέω κι εγώ γιατί οι άνθρωποι μας δείχνουν ότι η πολιτική μπορεί να είναι και ουτοπικά όμορφη ή όμορφα ουτοπική
    υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνουμε συνταξιούχοι;
    προσπαθώ να φανταστώ τον εαυτό μου στα 65 να είναι σε εργοτάξιο και απλά γελάω. Από τη μια τα πιεσόμετρα από την άλλη τα καλώδια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα έχω να πω:
    Αυτό μας έλειπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ethan: αγαπητέ φίλε, δεν είστε καθόλου παθέτικ. Μοιράζεστε τα (μάλλον ανέφικτα όνειρά σας) με το 95% του ελληνικού πληθυσμού. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @manetarious: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, άστα λα βικτόρια (όχι την μπέκαμ) σιέμπρε, νο πασαράν, νο πασαράν λος ιχοπούτας! (αυτό ήταν βρισίδι, αλλά μπροστά στην επανάσταση όλα συγχωρούνται).
    Όλοι μαζί δυνατά και αγωνιστικά!
    Αρίμπα μουτσάτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @pols: πολύ σωστά μιλήσατε, φίλτατε θολοκουλτουριάρη γκασταρμπάιντερ. Σε λίγο ο συνταξιούχος θα εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δίπλα στους τυραννόσαυρους, τους Ιγουανόδωντες και τους Κρο Μανιόν.
    Είδατε τι σου κάνει η εξέλιξη;;;Ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @lena: πάντα ένας Μαρκόπουλος φέρνει μια νέα πνοή. Η μαγκούρα στη Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @incontinentia: πολυαγαπημένη συναγωνίστρια, μαζί θα ξελαρυγγιαστούμε στις λαοσυνάξεις του Κόμματος (τι ποιου κόμματος; Ένα είναι ΤΟ Κόμμα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @memoir: λεβεντιά όντως! Παρακαλώ πολύ όπως αναλάβετε το πιάρ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @άμα το λέει η σούφρα σου: αγαπητέ συνκΔΩΑτη βασίζομαι και σ' εσάς για την πώληση κουπονιών που θα ενισχύσουν το κόμμα. Ραντεβού στο ΙΚΑ της γειτονιάς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @κόκκινο μπαλόνι: αυτό δεν το γνωρίζω, όμως όπως με πληροφορούν από το κοντρόλ ο επίσημος ύμνος του νέου πολιτικού σχεδιασμού θα είναι το "Είμαστε ακόμα ζωντανοί". Όβερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @common people: αν και δεν γνωρίζω το εν λόγω άσμα, θα το προτείνω ως εναλλακτική μουσική υπόκρουση στις συγκεντρώσεις του κόμματος.
    Επειδή όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο θολοκουλτουριάρης φίλος Pols, μάλλον ο κ. Μαρκόπουλος ανήκει στην τελευταία γενιά συνταξιούχων γιατί μετά το είδος θα βρεθεί υπό εξαφάνιση, τυχεροί θα είμαστε αν καταφέρουμε στα 85 μας χρόνια να πάρουμε έστω κι ένα μήνα σύνταξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @so far: φιλτάτη βοηθέ πιστολακίου, δεν σας κρύβω ότι κι εγώ ζω τις ουτοπικές μου επιθυμίες: 65 ετών, με μπλε μαλλί και με το Μαρτίνι στο χέρι να πέφτω ξερή πάνω στη ρουλέτα του Καζίνο Λουτρακίου. Ευτυχισμένος θανάτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @wert: εκλεκτέ φίλε, μάλλον αυτό που θα μας λείψει θα είναι η σύνταξη και το εφάπαξ! Τώρα θα έπιανα να τραγουδάω ένα αντάρτικο, αλλά είμαι του ελαφρού ρεπερτορίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή