Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Στην Κ.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος υπήρξε ένα από τα κυριότερα πρόσωπα της εφηβικής μου μυθολογίας και μέχρι σήμερα το φέρω βαρέως που δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τον συναντήσω στο σπίτι του απίθανου γείτονά μας που ήταν φίλος του. Κι ενώ από κει περνούσε όλη η ροκ σκηνή της εποχής, όποτε ρωτούσα αν σκόπευε να έρθει κι εκείνος, η απάντηση ήταν πάντα «ο Παυλάκης δεν είναι και πολύ καλά αυτόν τον καιρό».
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί πάλι στις ανασκαφές μου στο Γιουτιούμπ βρήκα κάτι που μου έφερε στο μυαλό τη γλυκιά μελαγχολία εκείνων των ημερών: τον Παύλο να τραγουδάει το «Στην Κ».




Υ.Γ: Ποτέ δεν χώνεψα το «Να μ’ αγαπάς».

19 σχόλια:

  1. ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΣ Μ'ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ....ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ...ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ...Μ'ΑΡΕΣΕΙ...

    ΣΕ ΦΙΛΩ...

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε εγώ χώνεψα το να μ'αγαπάς.Ίσως επειδή το έχουν τραγουδήσει και οι πέτρες πλέον.Αντίθετα το συγκεκριμένο είναι από τα καλά του.

    Πι ες:Σε καλές γειτονιές έμενες έτσι;Σαν τον Τζιμάκο και εσύ...

    Πι ες2:Σε προσκαλώ στο καινούριο φτωχικό μου.Εχές μόλις έκανα εγκαίνια.Προσφερω ζεστή σοκολάτα.

    Θα χαρώ να σε δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @σώμα που χορεύει: κι εμένα με μελαγχολεί αυτό το κομμάτι. ξέρεις, δεν μπορούμε να είμαστε τσιριμπίμ τσιριμπόμ κάθε μέρα. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Θα τα δείτε εν καιρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @island: κάποιος φίλος μου έλεγε ότι σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που παίζανε live, η μπάντα είχε βάλει ένα χαρτί που έγραφε "δεν παίζουμε το Να μ' αγαπάς". Ο Παύλος Σιδηρόπουλος δεν ήταν μόνο αυτό το τραγούδι που έγινε κατά κάποιο τρόπο σουξέ, αλλά τραγούδια σαν το Στην Κ. Η., Welcome to the show, Η ώρα του Stuff, που περιέγραφαν την προσωπική του περιπέτεια με την πρέζα.
    Οσο για τον Τζιμάκο, τσέκαρε παλιότερό μου ποστ για τις εποχές που τον ψάχναμε με την κολλητή μου στις εσχατιές του ...Χολαργού.
    http://pastaflor.blogspot.com/2006/11/o-scholl.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδες τι βρίσκεις σκάψε σκάψε ;;;

    Καλησπέρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xaxaxa.Δεν είδα το παλιότερο ποστ αλλά οι συνειρμοί ήταν άμεσοι:Σκέφτηκα...γειτονιά ων ροκάδων άρα των φέιμους άρα κατά Πολιτεία μεριά(όχι ότι η περιοχή έχει πολλούς τραγουδοποιούς αλλά φέιμους έχει).ΚΑι φυσικά και ο Τζιμάκος εκεί μένει.
    Θα το δω τώρα αγαπητή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @βαλιδόρος: καλησπέρες κι από μένα! Οι ανασκαφές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, νιώθω λίγο σαν τον Μανώλη Ανδρόνικο του Γιουτιουμπ!

    @island: καμία σχέση με τόσο βόρεια, ευτυχώς. Θα πέθαινα από πλήξη εκεί πάνω χωρίς κόσμο στους δρόμους, χωρίς περίπτερα, χωρίς έναν άνθρωπο στην τελική να πεις μια καλημέρα.
    Ο Τζιμάκος είχα την εντύπωση ότι μένει στην Εκάλη πλέον. Πάλι μετακόμισε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικό είναι και το "Πες μου αν θέλεις κάτι" - μου θυμίζει "Don't you love her madly" των Doors (ή απλώς ό,τι θυμάμαι, χαίρομαι).

    Την ταινία την έχει δει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεία Πασταφλώρα δυστυχώς το ADSL αργεί να μας έρθει και στο γραφείο πήρανε χαμπάρι ότι χαζεύουμε και το κόβει το firewall!! Οπότε video, NO.
    Σιδηρόπουλος από τους αγαπημένους, όχι κολλητηλήκια αλλά εντάξει, πιο πολύ λόγω σπουδών τον Άσημο έβλεπα στα Εξάρχεια. Όταν τον θυμάμαι στεναχωριέμαι για το τέλος του.

    Καλημέρα και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ttalou: αυτό το τραγουδάκι δεν το θυμάμαι. Για ποια ταινία λες; Τον ασυμβίβαστο; Την είχα δει πολύ παλιά. Δεν θυμάμια και πολλά πράγματα πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, τα περάσαμε κι εμείς αυτά όταν εργαζόμασταν στη γαλέρα, με τα φάιεργουλς, τις παρακολουθήσεις για το πού μπαίνουμε και όλα αυτά τα συγκινητικά. Κάντε υπομονή και επενδύστε στην οικιακή ψυχαγωγία!
    Τον Ασιμο τον θυμάμαι κι εγώ τότε στα Εξάρχεια. Θυμάμαι είχε ένα σκυλάκι κι όποτε τον ρωτούσε κανείς "Νικόλα, τι κάνεις;", απαντούσε με πομπώδες ύφος "Έβγαλα την σκύλα μου να χέσει!"
    Τις καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι συμπαθητικός τύπος που ήταν! Απ' αυτόν έμαθα την καταπληκτική λέξη "ξεϊγκλωτος". Την έλεγε σε μια ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερες αγαπητη πασταφλωρα. Εδω μεσα πρεπει να ομολογησω οτι αισθανομαι καπως "βρηκε ο γυφτος τη γενια του κι αναγαλλιασε η καρδια του" Καλο σας μηνα γλυκυτατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξαδέλφη με έστειλες με το βιντεάκι... Δεν ήξερα καν ότι είχε καταγραφεί το τραγούδι αυτό σε βίντεο. Η ιστορία αυτού του τραγουδιού είναι μια από αυτές που δεν πρόλαβα να σου πω αλλά ποτέ δεν είναι αργά...
    Ο...ξάδελφος που σε διαβάζει και σε παρακολουθεί πάντοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @3parties: είναι λες και αυτός ο στίχος του Σέλεϊ γράφτηκε για εκείνον:
    I sang of the dancing stars,
    I sang of the dædal earth,
    And of heaven, and the giant wars,
    And love, and death, and birth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @δεσποινάριον: καλημέρες και από μας. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που αν και μας χωρίζει ένας Ατλαντικός, εμείς συμπλέουμε στα φιλόξενα νερά του διαδικτύου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @6th player: πολυαγαπημένε ξάδερφε, καταρχάς να σου πω πόσο σε έχω επιθυμήσει και πόσο μου έχουν λείψει οι ωραίες ιστορίες σου. Φευ, οι εχθρικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στον περίγυρό σου δεν μου επιτρέπουν να περάσω για μια καλημέρα.
    Περισσότερα, ευελπιστώ, από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @pastaflora,

    Ιδού το "Πες μου αν θέλεις κάτι"
    Ιδού και η ταινία ("Να μ' αγαπάς", 2004).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ttallou: πολύ σ' ευχαριστώ! σπεύδω για το ντάουνλοούντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή