Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Τις μπουλντόζες παρακαλώ




Ξέρω, ξέρω το θέμα των γυάλινων κτιρίων με ονοματεπώνυμο μου έχει γίνει κάτι σαν μονομανία. Μάλλον θα φταίει το κακό μου γούστο και τα δεκάδες χρόνια γαλλικών και πιάνου που δεν μου επιτρέπουν να εκτιμήσω την καλλιτεχνική διάσταση αυτής της μοντέρνας αισθητικής Χιροσίμα.
Γιατί όποτε η θεία Πασταφλώρα περνάει από την Κηφισίας -και βλέπει όλα εκείνα τα μέρη που κάποτε υπήρξαν ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις να έχουν ισοπεδωθεί από το γυαλί και το μπετόν- δεν μπορεί παρά να φέρει στο μυαλό της τα λόγια του Γιάννη Τσαρούχη... Κάποτε λοιπόν είχε πει ότι θα ήθελε να έχει αμύθητα πλούτη για να μπορέσει να γκρεμίσει την Αθήνα και να την κτίσει από την αρχή. Μια λεπτομέρεια: ο Τσαρούχης ήταν Μαρουσιώτης και ευτυχώς δεν έζησε για να δει τη μη αναστρέψιμη κατάντια του προαστίου από την επέλαση των κατασκευαστικών...
Δεν σας κρύβω ότι συχνά κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι ορδές έξαλλων παλαιστών του σούμο να επιτίθενται με βαριοπούλες και τριαξονικές μπουλντόζες στα γυάλινα τερατουργήματα που με πληγώνουν...΄Η τους πυρομανείς Rammstein να δίνουν εκεί συναυλίες και μετά να βάζουν μπουρλότο.
Εσείς, αλήθεια, έχετε παρόμοια όνειρα καταστροφής; Κι αν ναι με τι τρόπο θα θέλατε να εξαφανιστούν όλα αυτά τα μπλιαχ φτου κτίρια;

*η φωτό είναι ευγενές δάνειο από τη σελίδα e-rooster

8 σχόλια:

  1. Οι Rammstein??? Έβαλες ψηλά τον πήχυ βρε πασταφλώρα.. Τι όραμα είν' αυτό πάλι;; Έ, δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα δυναμικότερο.. Παρακαλώ ο επόμενος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίζω μια δράση τύπου "Fight Club" (καταλάβατε φαντάζομαι... οι τελευταίες σκηνές!!!) με παράπλευρη συναυλία των Rammstein εν αδαμιαίας περιβολής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά, έτσι "επαναστατική" γι ό,τι ο μέσος νούς δεν μπορεί να δεχτεί..
    Βωβή στέκω και εγώ και απορώ, πως σε μια ηλιόλουστη χώρα, επιτρέπουν τέτοια επικίνδυνα κτίρια, όχι μόνο για αυτούς που τα κατοικούν αλλά και για αυτούς που οδηγούν και δέχονται τις αντανακλάσεις της τζαμαρίας τους, απο το φως. Δεν νομίζω ότι κάνουν οικονομία ενέργειας, τουναντίον οικονομία στην τσέπη του θησαυρίζοντα κατασκευαστή.. Του δικτάτορα αισθητικής κατασκευαστή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ αχ! κρυμμένος στο υπόγειο εργαστήρι μου κατασκευάζω μίνι τοπικούς σεισμοκυκλώνες! Λέω να αρχίζω να τους νοικιάζω. Ενδιαφέρεται κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πέσουν από τον ουρανό σαν βροχή μετεοριτών τα καινούρια, ντελικάτα κτίρια και τα παλιά να βυθιστούν τόσο βαθιά στη γη που να λιώσουν στην πυρά του πυρίνα της!
    Θεία Πασταφλώρα σε νιώθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ιφιγένεια: Λες; Μα υπάρχουν και οι Cannibal Corpse, παιδιά μπουμπούκια. Ουμφ, τελικά όλο ανεβαίνει-σε ντεσιμπέλ- αυτός ο πήχυς!

    @radio marconi: ραδιοπειρατή μου, το fight club είναι ένα από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα. "Χάος, αναρχία, σαπούνι". Και με μουσική υπόκρουση Rammstein - ο παράδεισος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @katerina: ακριβώς! όλα για την τσέπη του μάστορα που ρίχνει δραματικά το κόστος με όλα αυτά τα αποκρουστικά και επικίνδυνα γυάλινα τσιτσιπρέκια. Και μετά κάποιοι διαστημόβλαχοι σπεύδουν να δώσουν τα ωραία τους λεφτά για να λένε ότι έχουν γραφεία σε κτίρια του babis. Άβυσσος και η ψυχή του ενοικιαστή τελικά!

    @maja thurup: μαέστρο μου, ενδιαφερόμαστε εμείς! Να σας χρηματοδοτήσουμε την εξαιρετική αυτή έρευνα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @lena zip: τι ωραία εικόνα περιέγραψες! Λέω να τη ζητήσω ως δώρο για του χρόνου από τον Αγιο Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή