Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007

Ελληνική τηλεόραση, άσχημος κόσμος, θεόστραβα πλασμένος


Σταματημό δεν έχει η βιοχλαπάτσα που κατακλύζει καθημερινά τις τηλεοπτικές οθόνες. Γιατί δεν είναι μόνο το κάθε σούργελο – τηλεπαραθυράκιας που έχει άποψη για τα πάντα δηλώνοντας ειδικός από την ισλανδική μεσαιωνική ταπητουργία μέχρι τη μεταναστευτική πορεία της ουκρανικής χουλιαρόπαπιας. Οι πιο επικίνδυνοι είναι όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που το παίζουν ποιοτικοί παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων αντί να βρίσκονται σε διαρκή περιοδεία με το τσίρκο Μεντράνο: διάφορες ομιλούσες κεφαλές με συντηρητική εμφάνιση, δυσκοίλιο ύφος και ντεμέκ ηθικολογία που περνούν ως έγκυρη οποιαδήποτε τερατολογία εξυπηρετεί τα υψηλά αφεντικά τους. Τι ωραία που θα ήταν να άνοιγε το κουτάκι της Πανδώρας με τα δικά τους ξεφτιλίκια, τις διπλές ζωές, τα ταξιδάκια στα Βαλκάνια για σεξοτουρισμό, τα κουμπαριλίκια, τις ανήθικες διαπλοκές, που τα κρατάει όλη η πιάτσα επτασφράγιστο μυστικό, διότι ως γνωστόν κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Τότε θα βλέπαμε αν θα κατακεραυνώνανε μετά -αυτοί οι ηθικοί - με την ίδια ζέση τον κάθε κακομοίρη που πέφτει στους δηλητηριώδεις ιστούς τους. Ουφ πια, τα είπα και ξεθύμανα!

13 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια που το είπες!
    Έχεις απόλυτο δίκιο ρε 'συ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω βάσιμες υποψίες οτι άνοιξες πρόσφατα την τι-βι σου για πρώτη φορά μετά απο πολύ καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @έρωτας + μητσάκος: τα λέμε, αλλά δεν γίνεται τίποτα. όπως όλα δείχνουν έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει.
    Στις ΗΠΑ πάντως οι καναλάρχες τα έχουν δει όλα εξαιτίας της εξάπλωσης του You tube στους πιτσιρικάδες. Για να δούμε τι θα δούμε κι εδώ...

    @masterblaster: είδα τηλεόραση σε κάτι φίλους. και έφριξα. Καλή επάνοδο! είμαι σίγουρη ότι θα ξαναγυρίσεις σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες κι'αλλα με τους λέληδες που μπλέξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι είναι χρυσόστομη! Αλλά και την τηλεόραση να κλείσεις, τους συναντάς όλους αυτούς στο δρόμο, παντού! Άντε να ξεσκαρτάρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο περνάει ο καιρός μ' αρέσεις όλο και πιο πολύ. Θα ήθελες να βρεθούμε να σιχτιρίσουμε μαζί;
    Είσαι το ίνδαλμά μου, η ηγερία μου, η μούσα των μπλόγκερς. Keep up the good work.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να τολμήσω..... να ρωτήσω...μαλακά μαλακά κι απέξω απέξω.......................
    ότι μάλλον..................
    εξαιρείς την ΕΡΤ από όλο αυτό το ξέρασμα που περιγράφεις;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @τσίουμπιου: λέληδες;; καλό!

    @gitsaki: τα λέμε, αλλά δεν γίνεται τίποτα...

    @dawkinson: τους συναντάς, αλλά μπορείς να τους αποφύγεις (το γωνστό στρίβειν δια το αρραβώνος. όταν όμως εισβάλλουν στην τηλεοπτική σου οθόνη και καθορίζουν τις συντεταγμένες που θα κινηθεί η διαβόητη "κοινή γνώμη" είσαι μάλλον ανίσχυρος.

    @τσεμπέρι: αγαπητέ κομπάδρε, το ξέρω ότι εχουμε καιρό να πάμε για κοψίδια, αλλά μετέρχεσαι πολύ ανορθόδοξα μέσα για να μας το υπενθυμίσεις...

    @νανά: μη, μη φοβάσαι! η κρατική τηλεόραση και η ΝΕΤ συγκεκριμένα αποτελούν μαζί με τον Σκάι τις μοναδικές οάσεις ποιότητας (μαζί με τη Βουλή που είναι όμως βαριά κι ασήκωτη κουλτούρα). Η μεγάλη μου ένσταση εστιάζεται στις ανεκδιήγητες εκπομπές της μπορώ-και-σας-δουλεύω-Δρούζα, που αποτελούν το αίσχος της κρατικής τηλεόρασης και στην άκρατη γιουροβιζιονοπληξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σου πω.....
    Η μεν Δρούζα έχει αρχίσει και μαζεύεται η δε γιουροβίζιον έχει ακριβως την ίδια δημοσιότητα που της δίνουν και οι άλλες δημόσιες τηλεοράσεις των κρατών που συμμετέχουν...δεν κανουμε τιποτα παραπάνω.
    Αλλα σε εκεινο που νομιζω πως θα συμφωνήσεις είναι η ελεεινή, κακιασμένη, όλο κόμπλεξ και μικροπρέπεια κριτική των κακομοίρηδων τηλεπαρουσιαστών των ιδιωτικών καναλιών οι οποιοι θα το βουλώσουν μόλις κάποιος από την ΕΡΤ τους πετάξει σαν ένα ξεροκόματο, μια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @νανά: δυστυχώς η εμπάθεια αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του χώρου. ιδιαίτερα στην ανταγωνιστικότατη και κανιβαλική ενίοτε ιδιωτική τηλεόραση.
    όσο για τη δρούζα ελπίζω και εύχομαι να συμμαζευτεί γιατί αυτά που κάνει καταντάνε εκτός από γραφικά και επικίνδυνα.
    για το θέμα της γιουροβίζιον, σίγουρα γνωρίζεις πολύ περισσότερα από μας, καθώς δουλεύεις στην ΕΡΤ. δεν το ήξερα ότι χαιρει τόσης προβολής και από τις υπόλοιπες χώρες.
    ολοκληρώνοντας, έχω κάποιες πολύ σοβαρές ενστάσεις για ένα αρκετά προβεβλημένο πρόσωπο της κρατικής τηλεόρασης. δεν είναι όμως αυτός ο κατάλληλος χώρος για μια τέτοια συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΚ τα λέμε όποτε θέλεις και μέσα από το nana.tsouma@gmail.com
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή