Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2006

Σαμουράι - τσολιάδες και ολίγη από καραόκε


Το σύντομο πέρασμά μου από τα dojo*1, εκτός από εκείνο το ατυχές περιστατικό που με άφησε με το γνωστό ψιλοκουσούρι στη μέση, με είχε γεμίσει επίσης με δέος για καθετί ιαπωνικό. Έπινα νερό στο όνομα των μεγάλων sensei *2 του καράτε και του αϊκίντο και μόνο εικονοστάσι δεν είχα στήσει στο Φουναγκόσι και τον Ουεσίμπα. Διάβαζα επίσης με θρησκευτική ευλάβεια το Μπουσίντο, τον κώδικα τιμής των σαμουράι, μεταφρασμένο από τον πολύ Βύρωνα Πολύδωρα (πολύ πριν ο λαμπρός αυτός θεράπων των πολεμικών τεχνών βρεθεί στα dojo του υπουργείου Δημόσιας Αταξίας). Δοκίμασα να φάω σούσι (και να με πείσω ότι μου αρέσει), να δω ιαπωνικό κινηματογράφο σε DVD (χωρίς να πατήσω το fast forward) και να ασχοληθώ επισταμένως με το καραόκε. Όλως παραδόξως απέτυχα παταγωδώς και στα τρία. Όπου κι αν έστρεφα το βλέμμα η Ιαπωνία με πλήγωνε, μέχρι την ημέρα που έλαβα την παραπάνω φωτογραφία με το σαμουράι - τσολιά αγκαζέ με την ιαπωνίδα καραγκούνα. Και για μια ακόμα φορά η αγαπημένη μου Ιαπωνία με γέμισε δέος! Τόσο που λέω να δώσω άλλη μια ευκαιρία στο καραόκε...

*1 οι χώροι εκμάθησης των πολεμικών τεχνών

*2 δασκάλων

6 σχόλια:

  1. 心拍計を使い、それを目処に運動を行うことで、どんな環境でも効率よく、理想的なペースで自分のパフォーマンスを知ることが出来る。カロリー計算機能や心拍数管理機能などを搭載した便利な来年夏の参院選は関ケ原の一戦」――。民主党代表に再任された小沢一郎氏はこんな檄(げき)を飛ばし、安倍自民党との対決姿勢をあらわにした。!!!!

     小沢氏は前代表の辞任を受けて、4月から急きょ登板した。この再任でいよいよ本格的な小沢民主党の船出となる。 !!!!

     人事ではどこまで小沢色を出すか注目されたが、菅直人代表代行と鳩山由紀夫幹事長が支えるトロイカ体制は変わらない。執行部のメンバーは旧党派や党内グループのバランスに配慮した。新味には欠けるが、党内融和に腐心した陣!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Υπάρχει λοιπόν ενα Βιετναμέζικο καραόκε στο Πειραιά οπου θα μπορούσαμε να πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @comisbliah: νομίζω ότι αυτό που γράφετε στη δεύτερη παράγραφο είναι λίγο άστοχο.

    @ masterblaster: και όμως έχω πάει, πέρσι τέτοια εποχή. ένα ολόκληρο μαγαζί φιλιππινέζοι μας χειροκροτούσαν. ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοι μου φίλοι έχω επισκέφθεί το ίδιο μαγαζί. Μόνο που στην δικη ου περίπτωση υπήρξε φοβερός ανταγωνισμός με τους Φιλιππινέζους. Δεν άφηναν με τίποτα το μικρόφωνο. Αγαπητή pastaflor a σε παω κοντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @comisbliah: όχι μόνο μου γράφετε σε άψογη ιαπωνική, αν και με λίγα συντακτικά λάθη, αλλά μου πετάτε το μουσικό γάντι! θα δεχτώ την πρόκλησή σας! αρκεί το ευαγές αυτό πολιτιστικό ίδρυμα να διαθέτει τα χιτ των Βαζαίου-Γιαννούλη. Τρέμετε!

    6:08 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή