Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ορσε γιατρέ κουφέτα


Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, κάποιες κάστες είναι πιο ίσες από εμάς την "πλέμπα". Οι γιατροί συμπεριλαμβάνονται στην ευγενή αυτή κατηγορία. Το καινούργιο μπαϊράκι που σήκωσαν μετά το βούκινο που έκαναν τους φοροφυγάδες του Κολωνακίου ξέρετε ποιο είναι; Κατακόρυφη αύξηση στην ταρίφα τους! Εκεί λοιπόν που ο μαιτρ έπαιρνε 60 ευρώπουλα την επίσκεψη, τώρα σου λέει 80 με απόδειξη και 60 άνευ.
Την "ωραία" αυτή τακτική αντιμετώπισαν ήδη δυο γνωστοί μας που πήγαν στους παιδιάτρους τους. Α! Οι οποίοι εκτός από τα ιατρεία τους απασχολούνται και σε διάφορα νοσοκομεία, βεβαίως βεβαίως και μισθοδοτούνται από το κράτος, δηλαδή από μένα και σένα.  Στη διεύθυνση που ακολουθεί μπορούμε, λέει, να υποβάλλουμε καταγγελίες για όσους μας κλέβουν στο υπουργείο Οικονομικών http://www.ypee.gr/PIndex.aspx?pid=23. Μήπως να πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγιά μας; Ε;

6 σχόλια:

  1. χΑ! Πάω να καταγγείλω την πρώην γυναικολόγο μου που με είχε υποβάλλει 2 φορές σε επέμβαση χωρίς λόγο και με 700 ευρώ έκαστη χωρίς απόδειξη, για να αγοράζει τα πανάκριβα παπούτσια της!
    Σκατά στα μούτρα τους! φΤου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.
    ας μας έδιναν πίσω το ΦΠΑ σε λιγότερο από 1 μήνα και μετά θα έβλεπες αν θα ζητούσαμε απόδειξη.
    αν είναι να δίνω τώρα το 80αρι και να πάρω τα 20 πίσω του αγίου... ανήμερα, δλδ ποτέ, να μου λείπει το βύσσινο.
    εισπράκτορας και καταδότης του κράτους και χώρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα δεν θέλω να γίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το thamno , αυτό να γίνεται από τη στιγμή που υπάρχει επιστροφή ΦΠΑ και σε ιδιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο και αν δεν γουστάρουμε τον τρόπο με τον οποίον γίνεται η διαχείριση αυτού του κράτους, το κράτος δεν παύει να έχει ανάγκη από χρήματα. Το ΦΠΑ είναι ένας από τους πόρους του κράτους. Όταν στερείς τους πόρους του κράτους στερείς κάθε πιθανότητα από τον εαυτό σου να απολαύσει κάποτε κάποιο, έστω και στοιχειωδώς, κοινωνικό κράτος. Το να ζητήσεις απόδειξη δεν σε κάνει καταδότη, σε κάνει υπεύθυνο πολίτη. Και δεν σε κάνει εισπράκτορα του κράτους, σε κάνει εισπράκτορα για το κοινωνικό σύνολο. Πάντα θα υπάρχει βέβαια η φιλοσοφική απορία του αν η κότα προήλθε από το αυγό ή το αυγό από την κότα, με άλλα λόγια δηλαδή γιατί να φερθώ ευγενικά στο κράτος αφού αυτό δεν μου φέρεται ευγενικά; Γιατί απλούστατα, το κράτος είμαστε εμείς. Το λέει και η Πασταφλόρα!!! Απλά έχουμε εκχωρήσει το management σε απατεώνες και ερασιτέχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τη σειρά μου να προτείνω κάτι:
    ο οποισδήποτε που έχει προσωπικό ιατρείο να δηλώνει στην εφορία της περιοχής του τι ποσό χρεώνει ανά επίσκεψη. Όταν δε το ποσό τροποποιείται να ενημερώνει άμεσα την αρμόδια ΔΟΥ. Και φυσικά να διατηρεί βιβλίο ασθενών όπου θα καταγράφει τα πάντα.
    Με τον τρόπο αυτό και με τακτικούς, σχολαστικούς ελέγχους νομίζω ότι θα μπει μια τάξη στο χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή