Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Σήμερα δεν κάνουμε πλακίτσα

Σήμερα το μαγαζί δεν θα κάνει πλακίτσα. Γιατί σήμερα είμαστε εδώ μέσα πολύ θυμωμένοι. Αν κάποιοι θεωρείτε ως τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των ημερών τον όλα-ηθικά-και νόμιμα- υπουργό, τους ιερούς βατοκολωνακιώτες, τους διαπλεκόμενους πολιτικούς μανατζαραίους και τον πιάσαμε-πάτο-αρχιοικονομικάριο της κυβέρνησης, εμείς με τη σειρά μας θεωρούμε ως την απόλυτη κατάντια αυτής της χώρας την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργικού συμβούλου σε 12 μηνάκια με αναστολή για τη συγκάλυψη εμπόρου ναρκωτικών στα ηρωικά Ζωνιανά. Κι αντί το θέμα να είναι πρώτη είδηση και να ξηλωθεί το σύμπαν ολόκληρο, έγινε το καθιερωμένο τουμπεκί, τέτοιοι είμαστε, τρομάρα μας.
Εύχομαι κανείς από όλους αυτούς τους αξιότιμους κυρίους των μίντια, της δικαιοσύνης και της πολιτικής να μην βιώσει την κόλαση του να χάνεις έναν αγαπημένο άνθρωπό σου από τις ουσίες. Και κανείς μα κανείς να μη ζήσει την καθημερινή κατάβαση στον πιο αρρωστημένο εφιάλτη και τον άνισο αγώνα για την απεξάρτηση μέσα από τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας και των "στοργικά" προστατευμένων κυκλωμάτων.
Σήμερα η θλίψη και η αηδία έπιασε πάτο.

34 σχόλια:

  1. Η θλίψη και η αηδία είναι στα ύψη αγαπητή. Πάτο έπιασε η δικαιοσύνη δικαιώνοντας τα "προσδοκούμενα". Ένα έχω να πω μόνο. Σκατά στο λάκο τους (μήπως και σωθεί η ηγς και βγάλει τουλάχιστον κανένα λουλούδι από τα απορρίματά τους).

    Οργισμένες καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To "αξιότιμοι", τι το ήθελες;
    ίσως σου φτιάξει λίγο το κέφι, αν δεις τις φωτό μου από το πρόσφατο ταξίδι στην Αργεντινή.
    www.flickr.com/photos/apos
    (δεξιά θα δεις το σετ με Argentina)
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά σοβαρά μιλάς;
    Ποια μηντιακή κότα θα τολμήσει να τα βάλει με τον Κεφαλογιάννη;

    Εδώ ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως τόλμησαν να τον δικάσουν..
    Μάλλον θα κοιμήθηκε ο Θεός (όπως το καλοκαίρι του 2004)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @island: Δικαιοσύνη; Ποια δικαιοσύνη, αναρωτιέμαι καλέ μου island. Αυτή που εξοντώνει το μικροπαραβάτη και αθωώνει πανηγυρικά τους πάσης φύσεως "αξιότιμους" κυρίους;
    This country needs an enema!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @apos: και κάτι από μένα, ένα ποίημα του Borges για τη βροχή.

    Bruscamente la tarde se ha aclarado
    Porque ya cae la lluvia minuciosa.
    Cae o cayó. La lluvia es una cosa
    Que sin duda sucede en el pasado.

    Quien la oye caer ha recobrado
    El tiempo en que la suerte venturosa
    Le reveló una flor llamada rosa
    Y el curioso color del colorado.

    Esta lluvia que ciega los cristales
    Alegrará en perdidos arrabales
    Las negras uvas de una parra en cierto

    Patio que ya no existe. La mojada
    Tarde me trae la voz, la voz deseada,
    De mi padre que vuelve y que no ha muerto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @fevis: τα λέμε, τα γράφουμε, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @teddyboy: ατίθασο νιάτο μου, πολύ μου άρεσε ο χαρακτηρισμός "μηντιακές κότες". Κάνουν την τρίχα-τριχιά και στα πραγματικά σπουδαία σφυρίζουν αδιάφορα, τα καλοταϊσμένα εξυπνοπούλια.
    Έχεις δίκιο πάντως, πάλι καλά που τον δίκασαν, αλλά αν κρίνουμε από την ποινή και με τα όσα θα επακολουθήσουν στο εφετείο (στανταράκι η πανηγυρική αθώωση), μιλάμε για μια τρύπα στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @lena: και λίγα λες κοριτσάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το απόλυτο ρεζιλίκι!
    Βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη και ουσιαστική απόσταση.
    Αυτοί ξεφτιλίζονται αλλά εμάς μας ενδιαφέρει που γίνονται ξεφτίλες.
    Εκείνοι συνεχίζουν αδιάφοροι.
    Χαίρομαι που σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όντως είναι εντυπωσιακό πόσο στα μουλωχτά πέρασε το θέμα.. ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση. θλίψη όντως. και το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε να μην μας κάνει εντύπωση τίποτα πια..
    την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Patio que ya no existe.
    Αυτό είναι η χώρα μας, η ζωή μας σαν Έλληνες πολίτες. Ένα κακόγουστος ξεπερασμένο ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αχ, πόσο δίκαιο έχετε μανδάμ ιστοκομμώτρια αλλά που να τόβρετε βεβαίως - βεβαίως και, speaking of enemas, ένας υποκλυσμός με ζωμό των προϊόντων της ελληνικής μάνας γης που τόσον σθεναρώς προστάτευε ο ευσταλής πλην όζων λεβεντομάλθαξ δεν θα ήτο καθόλου out of order.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @wert01gf: καλωσήρθες! Η χαρά είναι όλη δική μου καθώς διαπιστώνω ότι εκτός από το ότι βρισκόμαστε πάνω-κάτω στο ίδιο μήκος κύματος, μοιραζόμαστε και την ίδια αγάπη για κάποιες πολύ ξεχωριστές ταινίες (ένας ακόμα που εκτιμά τις nueve reinas, γιούπι!)
    Όπως σωστά είπες ξεφτίλες γίνονται, αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι αυτοί υπεράνω του νόμου. Κι εμείς αντί να ρίξουμε μαύρο σε κάτι τέτοιους Μαυρογιαλούρους τους ψηφίζουμε και τους ξαναμαναψηφίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. oblivion: είναι λες και έχουμε κάνει κάποιο μυστήριο εμβόλιο που μας έχει καταντήσει τόσο χοντρόπετσους κι ανεχόμαστε όλα αυτά.
    Τι να σου πω, νοσταλγώ εκείνες τις εποχές που έπεφτε και κανένα γιαούρτι (με την τσανάκα) και κάτι τέτοιοι κύριοι δεν ήξεραν πού να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @juanita: κακόγουστο ανέκδοτο με το οποίο κανείς δεν γελάει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και αν μάλιστα σκεφτείς ότι ο Κεφαλογιάννης τιμωρήθηκε μόνο με 12 μήνες ενώ από την άλλη ο Βασίλης θα μείνει μέσα για 15 χρόνια....ε, τότε γίνεσαι τελείως έξαλλη.
    "Στα 13 πέθανε ο πατέρας του και μέχρι τα 20 του προφυλακίστηκε για χρήση και εμπορία ναρκωτικών. Σαν από θαύμα (γιατί είναι πια θαύμα να γίνονται αυτά τα πράγματα με το σκατοσωφρονιστικό σύστημα μας), η φυλακή αντί να τον εξαχρειώσει ακόμα περισσότερο, του έδωσε την ευκαιρία να απεξαρτηθεί και να πάει στο σχολείο. Ο Βασίλης, απεξαρτήθηκε και έδωσε Πανελλήνιες το 2007, οπότε και πέρασε στο ΤΕΙ Λογιστικής Καβάλας. Ιστορία βγαλμένη κατευθείαν από τα όνειρα συντηρητικών μοραλιστών! Και όμως αληθινή.[...]
    Στην πρωτοβαθμια δικη “το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό- ούτε τον πρότερο έντιμο βίο του ούτε το γεγονός ότι ήταν χρήστης, κυρίως όμως την προσπάθεια που έκανε στη φυλακή και την εισαγωγή του στο ΤΕΙ” (Τα Νεα). Η αποφαση, φυσικα υλοποιηθηκε αμεσως."
    Ακόμα και εδώ, όπως και στο blog μου, αντέγραψα μέρος του post του μαύρου-άσπρου γάτου, μιας και τα έγραψε με τον καλύτερο τρόπο.
    Διαβάστε τον λοιπόν εδώ : http://plagal.wordpress.com/2008/09/23/apofylakisi-tora/
    σορυ αν βγήκε λίγο σεντόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @άμα το λέει η σούφρα σου: καταρχάς η διεύθυνσις του ιστοκομμωτηρίου υποκλίνεται στο παιγνιώδες μπλογκοID σας! Να μας περάσετε για μια θεραπεία αναδόμησης και κατόπιν μια παϊδακοκατάνυξη στην παρακείμενη ψησταριά.
    Οι υποκλισμοί θα ήταν ένα αρκούντως σωφρονιστικό μέτρο πλην όμως άντε βρες τον κατάλληλο κομάντο να αναλάβει τη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @kokkinogouli: κοκκινογούλι μου, την ιστορία του Βασίλη διάβασα κι εγώ χτες και φρίκαρα. Δυο μέτρα και δυο σταθμά στη "δημοκρατική" μας κοινωνία. Ας μη μιλήσουμε για το τρίπτυχο φυλακές, απεξαρτήσεις, επανένταξη.
    Αν θέλεις μπες στο http://xeblogarisma.blogspot.com/
    είναι μια κίνηση που έχουμε ξεκινήσει για να βοηθήσουμε τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές.
    Ισως θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nαι και εγώ το σκέφτηκα χτες, που διάβαζα την Daria, θέλω πολύ. Και το έχω κάνει και στο παρελθον στην Αμυγδαλέζα με άλλους μαζί, όπου κρατούσαν αφγανούς πρόσφυγες, σαν τα ζώα!!!!
    Από χτες ξεχωρίζω βιβλία!
    Tα λέμε λοιπόν και από κει. Ελπίζω να δέχεστε Blogs του wordpress...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αγαπητή μανδάμ, ευχαριστώ και ανταποδίδω, το ιστοκομμωτήριόν σας αποτελεί μίαν όασιν παιγνιώδους φρεσκάδας εν μέσω τόσης σοβαροφανούς μπλογκοσάχλας διακατεχόμενον από ένα joie de vivre, esprit de corps και λοιπές γαλλικούρες, όσο διά την πρόσκλησίν σας την οποία ευχαρίστως αποδέχομαι υπό τον όρον το παρακείμενον οβελιστήριον να εντρυφεί στην παραγωγή σπGLηναντέρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το πόστιον πάει γάντι στους sheeple που ψήφιζαν τον εν λόγω και τώρα ψηφίζουν το βλαστάρι του, προς δόξα του ΕΛ-ληνικού νεποτισμού.

    Ζήτω η κληρονομική μας δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάτι τέτοια βλέπω και θέλω να ξαναδώ το V for Vendetta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι, πράγματι μόνο αηδία πλέον προκαλούν αυτά τα φαινόμενα. Κατάντια.
    Τι άλλο να πει κανείς,σιχένεται και να τα διαβάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι λέτε ρε σεις, εδώ ο άνθρωπος το εξήγησε: Δίκη σκευωρία, καταδίκη κοινοβουλευτισμού....


    Γελάνε (η κλαίνε) και οι πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @kokkinogouli: όλοι οι καλοί χωράμε! Θα τα πούμε το Σάββατο από κοντά! Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @άμα το λέει η σούφρα σου: Κύριε Πρέσβη, μας κακομαθαίνετε! Θα το έλεγα και στα Γαλλικά, αλλά λόγω Αλτσχάιμερ δεν ενθυμούμαι τη μαύρη μου την τύφλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @pols: αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, συνυπογράφω το σχόλιο σας περί νεποτισμού των Ελ. Τις ίδιες σκέψεις έκανα κι εγώ χτες το μεσημέρι που έβλεπα την οικογένεια Φλωρινιώτη στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, σας κατανοώ πλήρως. Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ξαναδώ το "Ορατότης Μηδέν" για να ξανακούσω το ιστορικό "Οχι άλλο κάρβουνο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @leondokardos: ελπίζω πάντως στις επόμενες εκλογές να μην τους ξαναψηφίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @zaphod: σύντροφε, λέω να κάνουμε κι έναν έρανο μεταξύ μας να μαζέψουμε το κατιτίς μας και να του δώσουμε για ψυχική οδύνη. Δεν λέει να ταλαιπωρείται έτσι στα δικαστήρια, ο χριστιανός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @so_Far: Και ο (αείμνηστος) σενιόρ Εσκόμπαρ φορ Πρέζιντεντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή