Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Γιατί αγαπώ τις αθλητικές εφημερίδες


Ποδοσφαιρόφιλε, ποδοσφαιρόφιλη,
υπάρχουν κάποιες στιγμές στην αθλητική δημοσιογραφία στις οποίες απλά υποκλίνεσαι, χτυπάς τους συντάκτες φιλικά στην πλάτη και τους κερνάς ένα καφάσι μπύρες και μια ντουζίνα σουβλάκια από την Τζατζικοκίνηση. Μια τέτοια μεγάλη στιγμή ζούμε σήμερα μετά την τεσσάρα που έφαγε ο Ολυμπιακός από τους συντρόφους ΑΕΚτζήδες και η οποία αποτέλεσε πηγή ξέφρενης έμπνευσης για το δημοσιογραφικό τιμ της εφημερίδας Score. Αντιγράφω το πρωτοσέλιδο όπου η νίκη των Ενωσιτών περιγράφεται ως "Το κλαρίνο της δεκαετίας", ενώ το κέφι συνεχίζεται με την ατάκα "Στα 4 προσκύνησε την ΑΕΚάρα".
Το πρωτοσέλιδο της Score διανθίζεται και με πολλές ακόμα βιτριολικές διαπιστώσεις, ενώ στο τέλος της σελίδας ξεχωρίζει η συγκινητική προσφορά προς τους φίλους του Γαύρου: "Προσφορά έκπληξη για τα παιδιά του Πειραιά δώρο κορνέ μόνο με 4 κουπόνια".
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Πάω να τηλεφωνήσω στον κουμπάρο μου που είναι φόλα ΑΕΚ για να ακούσω το παραλήρημα του αιώνα.

25 σχόλια:

  1. παρότι ... άφωνος,

    ως βέρος βάζελος,
    ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χθεσινό δωράκι (τετράκις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παει σε χαλασε ο αλητηριος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως συνεχίζω να σε συμπαθώ παρόλα αυτά...(Και παρόλο που ειμαι Ολυμπιακός..) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ πονμένος βάζελος με 4άρα είμαι αλλά το χάρηκα χθες.Και ειδικά όταν τα τηγάνια δεν πήγαν στου Ρέντη γιατί εκεί θα έπρεπε να μονομαχήσουν με 1000 ΄τομα που είχαν πάει για υποδοχή ηρώων...Μεγάλες στιγμές ζούμε...

    ΘΡΗΝΕ ΓΕΡΑ,ΠΑΡΤΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O χθεσινοβραδινός ταραγμένος μου ύπνος οφείλεται στον κατά τ' άλλα συμπαθέστατο ΑΕΚτζή
    Γιάννη, κατοίκου δύο ορόφων πιο κάτω ο οποίος πανηγύριζε κάθε γκολ της ΑΕΚ, χτυπώντας το τραπεζάκι του σαλονιού..
    καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του , πότε θα του ξανασυμβεί...
    όπως καταλαβαίνεις είμαι μια πονεμένη Ολυμπιακός, το τρελό τεκνό δε μιλιέται και σήμερα θα κλάψουμε μαζί με την Έλλη στο δελτίο του ΑΛΦΑ για συμπαράσταση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @panoptis: αχ, νταλκάδες που έχει το ποδόσφαιρο! Σε τούτο δω το σπίτι να δεις τι δράματα ζούμε κάθε Κυριακή βράδυ. Με τα υπογλώσσια το στεφάνι μου, ο γηραιός πατέρας μου και ο αγαπητότατος κουμπάρος μας όταν το ΑΕΚάκι τα κάνει αποκούπες.
    Όσο για τα δωράκια, θα ακολουθήσουν κι άλλα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tsioubiou: μιλάς σε μια πικραμένη Πανιώνιο που πλέον υποστηρίζει τον Αστέρα Εξαρχείων. Ο αλιτήριος πετάει σήμερα είμαι μάλιστα σίγουρη ότι πήγε και κεράσματα στη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @fevis: τι να κάνω, που Εκείνος είναι ενωσίτης και μόνο τη σημαία του Δικεφάλου δεν βγάλαμε στο μπαλκόνι για να πανηγυρίσουμε... Η θεία Πασταφλώρα πάλι, το είπαμε, είναι μια φαρμακωμένη Πανιώνιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @island: όλοι κουβαλάμε έναν ποδοσφαιρικό σταυρό! Να' μουνα μόνο από μια μεριά να δω τα μούτρα του Σωκράτη και Υιού Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @so_far: βάσανα που'χει η ζωή, καλό μου! Ελπίζω ο γείτων να μη διέλυσε το τραπεζάκι, είπαμε οι χαρές - χαρές, μην την πληρώσουν όμως και τα Λουί Κενζ! Δεν το ήξερα ότι η Έλλη είναι γαύρος. Λες να βγάλει απόψε στα παράθυρα τον υπερΑΕΚτζή Ψαριανό και να γίνει κανένα ωραίο πατιρντί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έ ρε γλέντια!!!

    Θρύλε γερά
    Τίτλος στα χαρτιά

    Και αφιέρωση τα 1,2,3,4 παιδιά του Πειραιά


    Ένα special thanx στο ΑΕΚακι που έδειξε τι σημαίνει πείσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μηδένα προ του τέλους μακάριζε!

    και σε είχα για καλό κορίτσι πασταφλώρα, και μένω και κοντά στο γήπεδο του πανιωνίου...

    περιμενετε λίγο και μετά πανηγυρίστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η καλαισθησια και η ορμητικοτητα ειναι ευθεως αναλογες με τον αριθμο των γκολ καλη μου Πασταφλωρα. Αυτο τωρα θα ειναι και "αναμνηστικο τευχος" δε θαναι;
    Τελος παντων βαζελα ειμαι δε μου πεφτει λογος (εγω δε χαμογελασα ΚΑΘΟΛΟΥ χτες) ετσι για να πω καλη βδομαδα μπηκα στο αθλητικο ιστοκαλυβι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @zaphod: φίλτατε, αν έρθετε Αθήνα να μας περάσετε από το σπίτι για να σας κεράσουμε ένα φοντάν, ένα ουισκάκι, ένα κοκορέτσι. Θα έχετε πολλά και ενδιαφέροντα να συζητήσετε με το συνήθη καταληψία ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ria: Ναι, ναι, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν δίκιο και θα συμφωνήσω. Εγώ μια φτωχή Πανιώνιος είμαι, ας όψεται το στεφάνι μου που με ξύπνησε πρωί πρωί για να μου δείξει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Ε, λίγο σαχλός να είναι κανείς, καλή ώρα, παίρνει το εξώφυλλο και το κάνει παντιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @δεσποινάριον: πρόκειται περί μυθικού δημοσιογραφικού τεμαχίου, αγαπητή! Τόσο μυθικού ώστε σκέφτομαι να το κάνω μπλουζάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μουχεχε ! Θυμήθηκα τις καταπληκτικές αφίσες του Αστέρα Εξαρχείων. ("Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Αλεπότρυπα")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα σταθώ μόνο στους τίτλους και στο ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΗΔΟΝΗ!
    Επίσης αν το συνδιάσω με τις λέξεις 'ξεβράκωμα', 'στα 4', 'κλαρίνο' και 'πάρτο', δεν μπρορώ να φανταστώ σε ποια προηγούμενη δουλειά έκανε λεζάντες!!!

    Ο αδερφός Μαρκόνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ πάλι αισθάνομαι πως δεν έχω θέση σ' αυτό το post.
    Ωχ! Αμάν! Πώς βρέθηκα μέσα; Κάτι λάθος έκανα πάλι...γμτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @incontinentia: αναζητώ εναγωνίως κασκώλ της ομάδας. Φίλος καλός με ενημέρωσε ότι κάτι ήξερε ο Φελέκης που το έχει βάλει στο μαγαζί του. Από τότε, σιγή ιχθύος... Μπορείς να βοηθήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @radio marconi: αδερφέ ραδιοπειρατή, κάτι μου λέει ότι ο μετρ είτε θήτευσε στα ένδοξα χαρακώματα των σινέ Αλάσκα και του Αβέρωφ είτε απλά διακατέχεται από ροζ λογοτεχνικό οίστρο. Λέτε να είχε διαβάσει τον 7τομο (;) Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου και από εκεί να άντλησε έμπνευση; (αν και τον κόβω για φαν του Καφενείου των Φιλάθλων). Παρόλα αυτά του υποβάλλω τα σέβη μου. Είναι μεγάλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @γιώργος: αγαπητέ, έμπλεξες πάλι στα ποδοσφαιρικά πάθη των χαμουτζήδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακόμα κε υμείς αι Βάζελοι παραληρώμεν δια το τρισμέγιστον κατόρθωμάν σας. Εύγε.

    Οι αθλητικές φυλλάδες, γιατί εφημερίδες δε τις λες, μου έχουν προσφέρει προσωπικά από απίστευτα νεύρα, μέχρι και απίστευτα γέλια. Μόλις το είδα το χτεσινό εξώφυλλο χύθηκα απ' το γέλιο.

    Τώρα όλοι οι γαύροι είναι τάβλαα,
    πω πω καύλαα, πω πω κά-ά-υλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Που να δείτε αγαπητή Πασταφλώρα τι γίνεται στο δικό μου το τσαρδί. Δύο τους έχω να πανηγυρίζουν. Ο ένας έβλεπε τον αγώνα σε καφενέ με άλλους συνοδοιπόρους (ο μεγάλος) και ο μικρός ντύθηκε κιτρινόμαυρος καρνάβαλος με κουδούνια μόλις έμαθε το αποτέλεσμα και χοροπηδούσε σ' όλο το καλύβι εφευρίσκοντας καινούρια συνθήματα (δεν του έκαναν τα παλιά). Τι να τους κάνω όμως; Άσε που πρέπει να δηλώνω κι εγώ κάτι, οπότε -λόγω καταγωγής- δηλώνω μπαόκι κι ας μην έχω ιδέα σε ποιά θέση της βαθμολογικής κλίμακας είμεθα ως ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πο πο πόσο δίκιο έχεις πάστα μου πόσο δίκιο. βγαίνω ο έρμος το πρωί να πώ σε δουλειές και διαβάζω για τα τσιμπούκια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές ο ένας τ άλλουνού και φρικάρω από χαρά. λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή