Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Βάνας Μπάρμπα παρτ του

Οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Βάνας Μπάρμπα συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο ξεκούδουνο ιστοκαλύβι. Αυτή τη φορά αναζητήσαμε εναγωνίως ένα ακόμα κομβικό (γουάου τι συνεδριακή λέξη!) δραματικό βίδεον κλιπ με πρωταγωνίστρια τη θαλερή Βάνα. Οι μεγαλύτεροι ίσως θα θυμάστε τον τροβαδούρο – επιπλοποιό Χρήστο Κυριαζή και το πλατινένιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε με τα κομβικά (γουάου τι συνεδριακή λέξη!) άσματα «Έχω κλάψει» και «Μου θυμίζεις τη μάνα μου». Πλην όμως ντόπια και ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης έχουν εξαφανίσει τα οπτικά ντοκουμέντα από το Γιουτιούμπ, γεγονός το οποίο καταγγέλλω . Έτσι αρκεστήκαμε σε ένα άλλο ιερόν βίδεον το οποίο περιέχει το ιστορικό άσμα «Επιμένω», μέγα χιτ του τροβαδούρου – επιπλοποιού, εκτελεσμένο (στην κυριολεξία) από την ορμώμενη εκ Βουλγαρίας Gloria.

14 σχόλια:

  1. Δεν ξερω τι λεει αλλα αυτη τουλαχιστον ειναι χαμογελαστη. Το μόνο κοινό που δεν εχει με τη star Βανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @liketobite: εμένα πάλι με ενθουσιάζει η ντισκοφιρφιρουλέ εκτέλεση του άσματος καθώς και η λαμέ γκαρνταρόμπα της Γκλόρια.
    Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι έχω δει τη Βάνα χαμογελαστή με τα ίδια μου τα μάτια: ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 στο Σούπερ Παραντάις στη Μύκονο. Απογευματινό πάρτυ στο μπιτς μπαρ, χορεύουμε πλάι πλάι κι η Βάνα μια χαμογελαστή θεά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, τι μας θύμισες! Τώρα που ο χρόνος τα ΄χει πατινάρει όλα γλυκά μπορούμε να θυμηθούμε με συγκίνηση τα ηρωικά πλήκτρα(+κιθάρα) στα βραχύβια έπη του μαστρο-Χρήστου. Πράγμα που μας θυμίζει και τα ιδίου ηχοχρώματος πλήκτρα του μεγάλου ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ Μιχάλη-SAGAPO-Ρακιντζή.Πράγμα που επαγωγικά μας οδηγεί στο ότι η Βάνα έχει πολύ συγκροτημένη αισθητική άποψη,αναλλοίωτη εις το πέρασμα των αιώνων αμήν.

    Στο 2:28 μαύρα ντουμάνια φεύγουν από το βάθος. Εδώ η Σόφια καίγεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόταση: Να γίνει μια ανθολογία με τα δημιουργήματα όλων αυτών των... καλλιτεχνών, έτσι ώστε να επέμβουμε κι εμείς κομβικά και να αποσταθεροποιήσουμε τα κέντρα αποσταθεροποίησης. Την όλη προσπάθεια να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού (έχει πείρα στις σαχλαμάρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν Βαγγελίστρα 'μ!

    Αν παίρναμε τα πλάνα με την Βάνa από το προηγούμενο βίδεο και τα κάναμε σφήνα εδώ, θα ήτο και πηδιώ τις καλλιτεχνίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @incontinentia: η απάντησή μου θα είναι αμείλικτη σαν αστραπιαίο λάκτισμα από πωρωμένο καρατέκα: ΕΓΩ ΚΙ Ο ΠΟΥΦ!!!
    του μπι κοντίνιουντ (και αυτό είναι απειλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @γιώργος: Ναι, να κάνουμε μια ωραία έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής, με την ευγενική χορηγία του υπουργείου. Το οποίο ΥΠΠΟ έχει αποδείξει πλειστάκις ότι διαθέτει αστείρευτο χιούμορ (βλέπε Μυλωνάς εντ Μπαντ Κόμπανι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @pols: ναι, αλλά με τι αμφίεση; Λαμέ μπαρμπαρελέ; Με μια απέριττη αλεπού ριγμένη στους ώμους; Με Kostetsos exclusive; Πάλι θα χάσω τον ύπνο μου το βράδυ με όλες αυτές τις μεταφυσικές αγωνίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eκείνο που με 'πληγώνει' είναι ότι στο YouTube δεν βρίσκω Φίλιππο Νικολάου, Τέρρυ Χρυσό , Κώστα Καφάση, Λάκη Αλεξάνδρου..
    Πού πήγε ο πολιτισμός μας !
    Είχα μια ελπίδα επί των ημερών Ζαχόπουλου - ο οποίος τα εκτιμούσε ιδιαίτερα κάτι τέτοια - αλλά φευ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλιππο Νικολάου, Τέρρυ Χρυσό , Κώστα Καφάση, Λάκη Αλεξάνδρου..
    Πφφφ!!! Ξεπερασμένοι... Το Γιουτιούμπ είναι μοδέρνο να μην πω μεταμοδέρνο. Αντ' αυτών των πεπαλαιωμένων βρίσκεις Notis Volanakis εδώ:
    http://www.youtube.com/watch?v=tqCpn495osE
    να υμνεί "μια θεά"
    και τον πόνο του χούφτερμαν εδώ:
    http://www.youtube.com/watch?v=3vij6QpPbVA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @so_far: μα πού είναι το κράτος επιτέλους; Γιατί αφήνει ιντερνετικά ακάλυπτους τέτοιους καλλιτέχναι; Έχω να καταγγείλω ότι στο Γιουτιούμπ δεν υπάρχει ούτε ένα σουξέ του αγαπημένου μου Περικλή Περράκη. Και επαναλαμβάνω: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @daria pavlovna: βίλκαμεν! Οι 14 μήνες πραγματικό αριστούργημα.
    Σας αντιπροτείνω τον Dr Tus.
    Απλά δεν παίζεται
    http://www.youtube.com/watch?v=gGdGd6O9BN4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή έχει προχωρήσει η κουβέντα, μήπως βρήκατε τίποτα σε Έλενα Γιαννακάκη?
    Άσε που σήμερα νομίζω πήρε το μάτι μου στη ΝΕΤ το Μεντιτερανέο!
    Επίακιρη σας βρίσκω pastaflora μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @radio marconi: Ελενα Γιαννακάκη; Πού τραγουδάει η κυρία; (δεν την ξέρω! Δευτέρα με τον κηδεμόνα μου)
    Οσο για την προβολή του Μεντιτεράνεο, αν ζούσε ο μέγας Καρλ Γιουνγκ θα μιλούσε για μια ακόμα περίπτωση οφθαλμοφανούς συγχρονικότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή