Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Ο ταρίφαμαν, ο φραπές, το Λουτράκι



Δύο το μεσημέρι χθες, στη μέση του πουθενά, περιμένω τρία τέταρτα το λεωφορείο. Μπαϊλντισμένη σηκώνω το χέρι στην απαστράπτουσα κίτρινη Μερσεντές, τσιρίζοντας «Ευαγγελισμόοοοοοος!» Ο μετρ στο βολάν γνέφει καταφατικά και σε χρόνο dt κάθομαι δίπλα του. Αμέσως παρατηρώ την κουπ του Χετταίου, τις ανέμελες αφέλειες που στεφανώνουν μια αυστηρή κατατομή που φέρνει στο Γιώργο Κινούση, την αθλητική φόρμα Abidas, την καθαγιασμένη φραπεδούρα στο χέρι, όλα αυτά με μουσική υπόκρουση ντιριντάχτα λαϊκοσίκ λεβεντοκαψούρη να χτυπιέται στον Ντέρτι Εφ Εμ. «Εγώ κοπελιά» μου λέει ο ταρίφαμαν, «δεν ξέρω ούτε καφέ να φτιάξω. Μου τον φτιάχνει η γυναίκα μου κι ήταν συμφωνία μαζί της πριν παντρευτούμε». Χλιδή, σκέφτομαι. Άλλοι κάνουν προγαμιαία συμβόλαια για τη μεζονέτα στη Φιλοθέη, τα δομημένα ομόλογα, το εξοχικό στην Αράχωβα, το Land Rover κι άλλοι για τη φραπεδούρα. «Και τώρα κοπελιά», μου ξαναλέει, «πάω Εκάλη να πάρω έναν πελάτη και να τον πάω Λουτράκι για μπίλιες, ξέρεις Καζίνο κι έτσι. Θα τον περιμένω και θα τον φέρω πίσω. Την άλλη φορά 1500 ευρώ μου ξηγήθηκε". Κοίταξα τον ταρίφαμαν με ένα ύφος μεταξύ του «απαπαπά, δεν το πιστεύω-δώσε και μένα μπάρμπα-δεν πάει άλλο, θα το κλείσω το κομμωτήριο-τζάμπα τόσα χρόνια το πιάνο και τα γαλλικά» και αναστέναξα βαθιά. Εξυπακούεται ότι δεν του άφησα πουρμπουάρ.

16 σχόλια:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίον ποστίδιον! Το κουπ Χετταίου ήταν -γιά μένα- όλα τα λεφτά, αλλά αυτά είναι δκά μου βίτσια.

    Εννοείται ότι μετά την ατάκα για τις μπίλιες δεν έπρεπε να σας πάρει χρήματα για τη διαδρομή δεδομένου ότι του κάνατε και τιμή που μπήκατε και δείξατε και ανήκουστη γενναιότητα να κάτσετε δίπλα του, κάτι που φαντάζομαι θα του συμβαίνει σπανίως.

    Η αφήγησή σας μου θύμισε κάτι από σαφάρι στην Κένυα στην τζιπ, αλλά με το λιοντάρι να ανοίγει την πόρτα και να κάθεται συνοδηγός για να χαζέψει από κοντά τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι είχε κρεμασμένο ο ταληροkiller στο καθρεφτάκι;
    α)κομπολόι (ιμιτασιόν κεχριμπάρι) χρώματος κυλοτί.
    β)αλυσίδα επάργυρη με σταυρό,σκόρδο και/ή μάτι για να μην τον βασκάνουνε.
    γ)λούτρινα ζάρια.
    δ)αρωματικό σχήματος πεύκου.

    (κουπ Χετταίου,ΑΑΑΧΑΧΑ,ακόμα γελάω, να΄σαι καλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεκτίμητη αξία ο νέος ! Να προσέχουμ να μην το χάσουμε τέτοιο κελεπούρι..
    να τον χαίρεται η γυναίκα του επίσης, τον καλύτερο των καλυτέρων πήρε ...
    κάτι άτομα που κυκλοφορούν ελεύθερα !! συγχίστηκα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @like to bite: ε, ναι, δεν πήγαινε; Πάντως πολύ θα ήθελα να τον ξαναπετύχω, ο μάεστρος ήταν πραγματικό περιβόλι. Άσε που έχω και μια αδυναμία στο Γιώργο Κινούση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @smartphone: Γιούπι! Η πρώτη σπαμ διαφήμιση σε τούτο το βλογκ! Και μιλώντας για σπαμ, πού να'ναι άραγε ο αεικίνητος μπλόγκερ σπάμερ David Santos; Γιατί δεν περνάει κι από δω; Το καταγγέλλω αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ιφιμέδεια: σας μερσί για τα καλά σας λόγια, σερί. Οι Χετταίοι, και οι ωραίες τους κουπ, μας ενώνουν! Όπως έγραψα και παραπάνω, απολαμβάνω πραγματικά τις συζητήσεις με τους ταρίφες: μέσα σε λίγες ατάκες σου αποκαλύπτεται ένας άγνωστος, ανεξερεύνητος ντιρλαλαλά κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @incontinentia: ουπς, αυτό δεν το πρόσεξα. Απάραδεκτον δια πράκτορες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @so_far: α, να μην μου συγχίζεσαι! Ο μετρ ανήκει στα ... προνήπια, τι κακό να κάνει ένα απλό φραπεδάκι; Κάποια στιγμή πρέπει να κάτσω να γράψω όλες τις σουρεαλιστικές συζητήσεις που έχω κάνει με ταξιτζήδες μπουμπούκια. Ειδικότερα με κάτι δωδεκαθεϊστές, οπαδούς του τηλεπροφήτη πλασιέ, ιπποδρομιάκηδες, κτλ κτλ. Βέβαια τα θέλει κι ο κ$%$% μου, γιατί πάντα τους πιάνω τη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλα δε ζητησατε επαγγελματικη καρτα αγαπητη Πασταφλωρα; Μπορειτε να γραψετε βιβλιο μετα απο μερικες διαδρομες.
    Χαιρομαι που σας βλεπω παλι ευδιαθετη, τουλαχιστο ετσι δειχνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είδες ούτε μια μέρα δεν πέρασε και είσαι μέσα στον ...καλό το λόγο. Πάλι καλά που δεν άκουγε Sport FM! και σίγουρα όλοι οι άλλοι οδηγοί πρέπει να ήταν ηλίθιοι!
    Τυχερό το γυναικάκι που τον έχει!

    Πρέπει να κάνεις ένα αφιέρωμα στον David Santos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τιπ νο 1 (και τέλος): καλύτερα να μην ανοίγεις τα σπαμ σχόλια, γιατί έχουν την τάση να είναι γριπιασμένα.

    Για κάτι τέτοιους λάρτζ τύπους λατρεύω να μισώ τους ταρίφες της Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @δεσποινάριον: θα έπρεπε να γράψω την Πάπυρους Λαρούς Μπριτάνικα με όλα τα κουλά που έχω ακούσει κατά καιρούς από τους ταρίφες. Πλην όμως η μνήμη ασθενής και το Αλτσχάιμερ προ των πυλών: ξεχνάω συνεχώς αγαπητή!
    Όσο για την διάθεση, το προσπαθώ. Να'στε καλά κι όλοι εσείς, χωρίς το μπλογκ και τα σχόλιά σας θα είχα βαρέσει τον κεφάλι μου στον τοίχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, ο Σπορ Εφ Εμ είναι ο μέγιστος εφιάλτης μου. Να σας πω και το σημερινό; Ταρίφας που άκουγε βαρύ άσμα το οποίο έλεγε "Οδηγώ και είμαι λιώμα και μου τέλειωσε το πιώμα!!!'
    Οσο για τον Ντέιβιντ Σάντος, έχω ανάψει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του ικετεύοντας για μια επίσκεψη κι από το ιστοκαλύβι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @dora tsirka: καλώς ήρθες! Ευχαριστώ για το τιπ, αν ξανατύχει τέτοια επίσκεψη θα φορέσω χειρουργική μάσκα και θα στείλω τον ενοχλητικό σε καραντίνα!
    Για κάτι τέτοιους λαρτζ τύπους λατρεύω επίσης να μισώ τους ταρίφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή