Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Αγαπημένη μου Φινλανδία



Τι είν’ η Φινλανδία μας; Μην είναι η Nokia, ο πολυγραφότατος Μίκα Βάλταρι, ο πολύς Άκι Καουρισμάκι κι ο Frans Eemil Sillanpää; (ο άνθρωπος με το όνομα γλωσσοδέτη που κέρδισε το μοναδικό Νόμπελ Λογοτεχνίας στην ιστορία της χώρας το 1939). Μην είν’ τα λεβεντόπαιδα του μέταλ Amorphis και οι Stratovarious, μην είν’ οι ημίθεοι της πόλκα Loituma; Για πολλούς Φινλανδία ίσον όλα τα παραπάνω, για εμάς όμως, καρναβαλιστές δηλωμένους και αμετανόητους, Φινλανδία ίσον Leningrad Cowboys. Φανταιζί στολές, εξωφρενικά ροκαμπιλάδικα κοκόρια, κολλητιλίκια με τους υψίτονους, βαρύτονους και μετζοσοπράνο του Κόκκινου Στρατού, διασκευές του Delilah, τι άλλο άντεγεια μπορεί να επιθυμήσει κανείς χρονιάρες καρναβαλικές μέρες;
Μαέστρο, ρίξε το τεμάχιο!

11 σχόλια:

  1. Ντιιιιινγκ ΙΔΕΑ!!!
    Να τους στείλουμε το Ζορρό για νά 'ρθει και να δέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμετανόητοι καρναβαλιστές!!! Super χαρακτηρισμός, αλήθεια ποιός τους χτενίζει?
    Δυστυχώς το τεμάχιο δεν κατάφερα να το ακούσω για να ολοκληρώσω την άποψή μου!

    Καλά να περάσεις θεία Παταφλώρα! Εγώ πάω στα βουνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @γιώργος χ.: να τους τον στείλουμε, να τους τον στείλουμε! Και μάλιστα με εισιτήριο χωρίς ημερομηνία επιστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, τέτοια κουάφ θα έπρεπε να πάρει ένα βραβείο Νόμπελ, ένα Όσκαρ, ένα Γκράμι, ένα Σεζάρ, κάτι βρε αδερφέ για να μείνει στην ιστορία.
    Εμείς πάλι θα μείνουμε Αθήνα: έχουμε μασκέ αύριο οπότε δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες για πάρτυ. Καλά να περάσετε εκεί στα όρη και τα βουνά. Με ρέγουλα τα κοψίδια και τα τσίπουρα και προσοχή στα καλώδια της ΔΕΗ με τους χαρταετούς! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με λιγη προσπάθεια θα γινει και το δικο μου τσουλούφι ενα τέτοιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, ενδιαφέρουσα χώρα η Φινλανδία: Oz (υπέρτατοι), Impaled Nazarene, Children of Bodom καθώς και λοιπαί δυνάμεις του σκότους... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @balidor: Να προσπαθήσεις, να προσπαθήσεις!

    @hades: Α, μα όλους αυτούς σίγουρα τους ακούνε τα ανίψια μου. Εγώ πάλι έχω ξεμείνει σε πιο μέινστριμ πράγματα: Rammstein, Motorhead, Metallica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το βιντεο ειναι πορνογραφια σκετη. Επικη ορχηστρα. Στο διαολο να πατε με καυλωσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @mr folios: μίστερ φόλιος, γουέλκαμ! Δε βίντεο ις βέρι τρέντι μπικόζ οφ δε κάρνιβαλ εντ δι ρεντ όρκεστρα κικς καπιταλίστικ άσις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αδιάβροχοι: ουχί ημείς, αλλά το στεφάνι μας και ο 16χρονος ανιψιός μας. Η θείτσα είναι κολλημένη στους Rammstein και εσχάτως στον Marilyn Manson!

    ΑπάντησηΔιαγραφή