Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Πετάει ο τηλεοπτικός γάιδαρος;



Σε ένα απέραντο Χρυσό Ψαλίδι έχει μεταμορφωθεί πλέον η ελληνική τηλεόραση: ολημερίς και ολονυχτίς φουριόζες μοδίστρες, μόδιστροι και ραφτάδες κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους ενημερωτικά κουστουμάκια, ταγιέρ, μεσάτα παντελόνια, γιλέκα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Είναι δε τόση η επιδεξιότητά τους στην κοπτοραπτική ώστε μπορούν, ας πούμε, να σε πείσουν ότι πηγαίνοντας με φουστανέλα στον ετήσιο χορό του μονεγασκικού Ερυθρού Σταυρού θα είσαι πάρα πολύ σικ. Ή ότι παίζοντας ανάποδα τα Ντισκολαϊκά του Περικλή Περράκη θα ακούσεις τον Κωστέτσο να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο του Λιχτενστάιν. Ένα ακόμα αγαπημένο τους θέμα έχει να κάνει με το πόσο ψηλά πετάει ο γάιδαρος, διότι κατ' αυτούς μόνο ιπτάμενοι γάιδαροι κυκλοφορούν σε αυτή τη χώρα. Κι ας προσπαθούν ένα σωρό δυστυχείς να τους πουν με χιλιάδες επιχειρήματα ότι οι γάιδαροι δεν πετάνε: εκείνοι θα εμφανίσουν στις τηλεοπτικές οθόνες έναν ειδήμονα περί της γαϊδουρολογίας και θα πείσουν το σύμπαν ότι ο γάιδαρος είναι πτηνό αποδημητικό.
Ουφ, συγχύστηκα πάλι. Πάω να παίξω ανάποδα κάτι βινύλια του Χρήστου Κάλοου μπας κι ακούσω τον Κωστέτσο να απαγγέλλει ποίηση Βέλτσου που είναι η αδυναμία μου.

8 σχόλια:

  1. Τόσο ωραία που τα λες! Κάθε φορά χαίρομαι να σε διαβάζω. Να'σαι καλά!

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πετάει ο γάϊδαρος, πετάει!!! Τον έχω δει στην tv, να πετάει τα αεροπλάνα της Aegean...

    Για τους τηλεοπτικούς να ακολουθήσουμε την ίδια μέθοδο: να κάτσουμε στον σβέρκο τους με το σαμάρι και να τους δίνουμε κλωτσιές στα καπούλια.

    Έβγαλες καμιά άκρη με τον δίσκο του Κάλοου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι! Έτσι και μη χειρότερα. Σουρεάλες όλου του κόσμου ζήστε στο Ελλάντα το μύθο σας. (Καλησπέρα, είσαι μοναδική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tulipa nera: σ' ευχαριστώ κοριτσάκι! Κι εγώ χαίρομαι ακόμα περισσότερο που περνάτε καλά στο ιστοκαλύβιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, αφού ο γάιδαρος κατάφερε να γίνει κοτζάμ πιλότος... θα το κλείσω το κομμωτήριο!
    Για τους τηλεοπτικούς ραφτάδες η Νέμεσις ακούει στο όνομα AGB. Ευτυχώς αρκετοί πλέον έχουν αποφασίσει να πατάνε το OFF και να κάνουν άλλα πραγματα, καλή ώρα. Στο τέλος οι μόδιστροι θα κόβουν και θα ράβουν για τις γριές και τους συνταξιούχους. Και δεν νομίζω να είναι αυτό το τάργκετ γκρουπ τους.
    Οσο για τον Χρήστο Κάλοου διαπίστωσα ότι αν παίξω ανάποδα το μνημειώδες βινύλιο Διακοπές στην Κένυα ακούγεται ο ύμνος του Ολυμπιακού. Άραγε είναι τυχαίο που ο καλλιτέχνης είναι δηλωμένος γαύρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @γιώργος χ: τις καλησπέρες μου. Είμαστε έθνος ανάδελφον, όπως έλεγε και ο Κύριος (με κεφαλαίο) Πρόεδρος, σουρεαλιστόν και άκρως καρναβαλικόν. Για τους τρεις αυτούς λόγους πάμε κατά διαόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γεγον΄ςο πως άνθρωποι που εκ των προτέρων έχουν πάντα δίκιο, ακόμη κι αν το θέμα είναι άγνωστο, είναι ικανοί να σε πείσουν για τα πάντα...:):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @hades: είναι ικανοί να σε πείσουν αν θέλεις να πειστείς. Γιατί πλέον λίγο υποψιασμένος να είσαι παύεις να "μασάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή