Τρίτη 8 Μαΐου 2007

Σκάβε σκύλε! (το αφεντικό θέλει να αγοράσει καινούργιο τζιπ!)


Κάθε πρωί που έρχομαι στη δουλειά νιώθω σαν να μπαίνω στα αμπάρια μιας γαλέρας. Κάθομαι στον πάγκο, πιάνω τα κουπιά και μετά μου δένουν τα πόδια με μια χοντρή αλυσίδα. Και αρχίζει το ταξίδι… Χθες μάθαμε ότι πέταξαν έξω από τη γαλέρα έναν από τους καλύτερους κωπηλάτες. Έκανε το έγκλημα να ζητήσει μειωμένο ωράριο εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος στην οικογένειά του. Λαμπρά! Ο Γιώργος ήταν μια όαση καλής θέλησης και χιούμορ σ’ αυτόν τον σκυλοπνίχτη. Κι ο άνθρωπος με τον οποίο μπορούσες να πεις δυο σωστές κουβέντες και να μιλήσεις για θέματα που ξεκινούσαν από τους Sepultura και τη Φωτεινή της Νύχτας κι έφταναν μέχρι τους απολυμένους της Softex και τους Zapatistas. Ανήκε στην τιμημένη γενιά των 600 ευρώ, ξέρετε, αυτών των υψηλά αμειβομένων υπαλλήλων που ρουφάνε το μεδούλι των εργοδοτών.
Επειδή, δυστυχώς, δεν μπορώ να σπάσω τα κόκαλα μερικών - μερικών εδώ μέσα, ούτε έχω τη δυνατότητα να τους ρίξω 35 χάπια Laxatol στον καφέ τους και να τους γεμίσω τσίχλες το πολυτελές τζιπ τους, τους αφιερώνω εξαιρετικά το παρακάτω κομματάκι των Laibach. Τι είπατε; Σας θυμίζει ολίγη από Νταχάου; Εμένα να δείτε!

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορυφαία φωνή ο τύπος στο βιντεάκι! Δεν άλλαξε τόνο στη φωνή ούτε για ένα δεύτερο. Τον καταλαβαίνω... Καταραμένες αιμορροϊδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότμη, κυρία Πασταφλόρα:
    Ισως με τις γνωριμίες που έχω να μιλούσα εις τον Καπετάνιο ή έστω στον Μιλού δια τον σεβαστόν κύριο Γ. μήπως κε τον ξαναμαζέψουν απο τας σκυλόψαρας;

    Εγκώ πλοντώτης;
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @sportgay: μα εσείς δεν είστε ένας απλός σχολιάστης, αλλά ο ίδιος ο διαδικτυακός Αρμαγεδδών! στη φωνή του τύπου κολλήσατε;;; Με τέτοιους επισκέπτες σαν κι εσάς θα το κλείσω το κομμωτήριο!

    @Δρ. Φλάντζα: Ερίτιμε δόκτωρ, το σχόλιον σου μου έφερε στο μυαλό μια ιστορική φράση "πρέπει να' σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα..."
    Καταταχτείτε μας έλεγαν, θα βρείτε ένα φιλικό περιβάλλον μας έλεγαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ο εργατικός μεσαίωνας που έρχεται. Θα τραβάμε κουπί και δε θα ξέρουμε τι μας βρήκε.

    Αλλά όταν έχουμε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι για όλα αυτά (την πρωτομαγιά, ας πούμε!) είναι 3 και ο κούκος στην πορεία ... στις πορείες δηλαδή.

    btw, πολύ σχετικό:
    Η εργοδοσία ζητά όλο και πιο επιτακτικά να καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και να πάμε σε ατομικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @άννα: δυστυχώς ο εργασιακός μεσαίωνας είναι ήδη εδώ... κι εμείς ούτε που αντιδράμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό με την γαλέρα το έχω σκεφτεί και εγώ, αλλά είναι και χωροταξικό το θέμα στην περίπτωση μου.
    Όσο για το θέμα της απόλυσης, θα πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους μας το πόσο αναλώσιμοι είμαστε, ανεξάρτητα από θέση, μισθό κλπ. Δεν είμαστε λιγότερο αναλώσιμοι από ένα πληκτρολόγιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @mujahedin: και πολύ αξία δίνεις στο πληκτρολόγιο. Πες καλύτερα ότι μας βλέπουν σαν χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσο μεγαλύτερη η προσφορά σε θέματα εργασίας, τόσο και θα αυξάνονται οι αυθαιρεσίες απο τη μεριά των εργοδοτών. Και ακόμη δεν έχεις δεί τίποτα.
    Περνάνε το μήνυμα ότι όλοι είμαστε αντικαταστάσιμοι, αν θές να μείνεις μείνε με τους Ορους ΜΟΥ αν φύγεις δεν θα κλάψω..ξέρεις πόσοι περιμένουν εκεί έξω? Που θα σε αντικαταστήσουν και με λιγώτερα?

    Σκατά παιδιά. Απλά σκατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @marina: κάποτε όμως πρέπει να σπάμε τα δεσμά. γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή