Δευτέρα 2 Απριλίου 2007

Τα μαστόδοντα αλωνίζουν ανενόχλητα


Οι τοπικοί ποδοσφαιρικοί κάφροι έχουν φροντίσει τα τελευταία χρόνια να μην αφήσουν πινακίδα για πινακίδα που να μην καταστρέψουν με τα αυτοκόλλητά τους και τοίχο για τοίχο που να μην στολίσουν τις εκνευριστικές ανοησίες τους. Αγαπημένη τους εκτόνωση είναι να γράφουν χυδαία συνθήματα έξω από τους τοίχους του παιδικού σταθμού της περιοχής και ευτυχώς που τα τρίχρονα δεν μπορούν να διαβάσουν τα όσα θέλουν να κάνουν τα ανεγκέφαλα μαστόδοντα στις μανάδες της αντίπαλης ομάδας. Πριν από αρκετούς μήνες είχα γνωρίσει ένα από τα πρωτοπαλίκαρά τους, ένα τύπο γύρω στα 30 με IQ προτηγανισμένης πατάτας. Όταν τον ρώτησα γιατί καταστρέφουν με τα αυτοκόλλητά τους τα σήματα της τροχαίας και γιατί γράφουν αυτά που γράφουν έξω από τον παιδικό σταθμό, με κοίταξε με αγελαδίσιο βλέμμα κι άρχισε να χαζογελάει σαν τον Beavis και τον Butthead.
Απάντηση φυσικά δεν πήρα, γιατί προφανώς το μαστόδοντο δεν μπορούσε να συντάξει μια κανονική πρόταση: αυτό προϋποθέτει μια ελάχιστη εγκεφαλική λειτουργία, την οποία καταφανέστατα δεν διέθετε. Αναλογίστηκα επίσης ότι στα γελοία αυτοκόλλητά τους έγραφαν φαρδιά – πλατιά το όνομα του συνδέσμου τους και της «ομαδάρας». Φυσικά κανένας από τους προέδρους τους δεν πλήρωσε ποτέ για τους βανδαλισμούς των πινακίδων κι ούτε βγήκε να ζητήσει συγγνώμη για την καθημερινή καφρίλα που όλοι εμείς τρώμε στη μάπα στο όνομα της «μεγάλης ιδέας του αθλητισμού».
Έπρεπε να έρθει ο πρώτος νεκρός για να ξεσηκωθεί το σύμπαν, μαζί τους και οι διάφοροι καραγκιόζηδες στα ΜΜΕ που ανενόχλητοι υποδαυλίζουν από τις εφημερίδες και τις εκπομπές τους τα οπαδικά πάθη. Τι στοίχημα πάτε ότι σε δυο εβδομάδες κανείς δεν θα θυμάται τίποτα και τα μαστόδοντα θα αλωνίζουν και πάλι όπως πριν;

7 σχόλια:

  1. eseis ti stoixima pate pos den tha stamatisoun pote na skotonontai ta mastodonta?

    p.s. kollima me tous mastodon diakrino :o))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την περιγραφή σου και όσο δεν ενδιαφέρεται κανένας να κοιτάξει τις συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώθηκαν αυτά τα άτομα -είναι, μάλλον, καλύτερο να σκοτώνονται μεταξύ τους παρά να μαχαιρώνουν μετανάστες και ομοφυλόφιλους κάτω από λάβαρα με Χρυσά Αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @angel: είναι αυτό που λέει παρακάτω ο μοτοσακός, όσο οι συνθήκες παραμένουν αυτές που είναι θα γεννάνε και παρόμοιες συμπεριφορές. όσο για την έκφραση "μαστόδοντο" όντως μου έχει κολλήσει. Ξεκόλλα Πασταφλώρα!

    @μοτοσακός: το θέμα είναι αυτά τα παιδιά να βρουν το δρόμο τους και να μην κοπανιούνται κάθε τρεις και λίγο για τέτοιες @%#@$#$@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγώ, σαν πρώην μαστόδοντο, είμαι μαζί σου. Με gamisi και πρόστιμο, πάντως, πολλά διορθώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @tsemberi: αγαπητέ μου πρώην κάφρε, τα λέει ο Ντέμης, αλλά ποιος τον ακούει. έτσι μου'ρχεται να πάρω κι εγώ διαρκείας στην ΑΕΚ, έτσι για συμπαράσταση. Μόλις διάβασες την εξομολόγηση ενός πικραμένου πρώην Πανιώνιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα γράψει σε ενα φόρουμ για αυτό ειδικά το θέμα με τα αυτοτκόλλητα παντού και ειδικά πάνω σε τροχαία σήματα.
    Χαίρομαι που και άλλοι επισημαίνουν σημεία που πρέπει να προσχθούν και με κατάλληλη παιδεία να πάψουν αυτά τα φαινόμενα.
    Πιλότερα, ενας τύπος ειχε φάει ξύλο απο γάβρους επειδή ο κακομοίρης πήγε να ξεκολλήσει αυτοκόλλητα απο την πόρτα του σπιτιού του !
    Ελεος πια, ας εκτονωθούν αλλιώς αυτα τα προϊόντα "Συνδέσμων" !
    Και δεν βάζω στοίχημα, είμαι σίγουρος οτι θα ξαναγίνουν άσχημα πράγματα.
    Οι νοοτροπίες δεν ξερριζώνονται απο τη μιά μέρα στην άλλη, θέλουν υπομονή κι επιμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @giovannetzo: οι νοοτροπίες σίγουρα δεν ξερριζώνονται σε μια μέρα. το ζήτημα είναι να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα, δηλαδή όλα αυτά τα παιδιά να βρουν έναν άλλο ουσιαστικό σκοπό στη ζωή τους. αν φυσικά τα αφήσουν όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες-τσιράκια των συλλόγων που βγαίνουν σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες και πουλάνε πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή