Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Η ομορφιά της με κάνει να κλαίω




Έφτασα ξημερώματα, με καταρρακτώδη βροχή• πιο πριν στη Δονούσα το νερό έπεφτε σαν καταρράκτης την ώρα που αποβιβαζόταν στο νησί ο ένας και μοναδικός επιβάτης. Η μυρωδιά από το βρεγμένο χώμα ανακατευόταν με την αρμύρα της θάλασσας, εικόνα παράταιρη μ’ αυτήν που ζούσα τόσα και τόσα καλοκαίρια.... Οι δυο πρώτες μέρες μουντές, με βροχή και κρύο: η απόλυτη ευτυχία για κάποιον που ο Νοέμβρης είναι ο αγαπημένος του μήνας. Γνώρισα τη φοβερή και τρομερή Μαϊμού πίνοντας καφέ στο Μπλε και τον έξαλλο Ράμπο, ένα σκυλί πατσαβουράκι που κυνηγούσε τον ευτραφέστατο γάτο Αποστόλη πάνω στις πέργκολες.




Περπάτησα στα καταπράσινα μονοπάτια και ήπια τσίπουρα στου Ανάργυρου στα Θολάρια παρακολουθώντας με τους παππούδες τηλεόραση: ποτέ δεν περίμενα ότι ένα δελτίο ειδήσεων θα ήταν τόσο διασκεδαστικό! Έμαθα επίσης ότι κι ο αγαπημένος μου ΘουΒού είναι μισός Θολαριώτης• έτσι εξηγείται η καλή καρδιά του καλού μας ανθρώπου!




Έφαγα το πιο συγκλονιστικό κοκκινιστό μοσχαράκι της ζωής μου και αυθεντική σαντορινιά φάβα κέρασμα στο Μοναστήρι. Έκανα ένα σωρό ώτο στοπ για να γυρίσω το νησί, περιηγήθηκα στην έρημη -σαν τοπίο του Ταρκόφσκυ- Χώρα.



Μα πάνω από όλα μίλησα με ωραίους και φιλόξενους ανθρώπους. Και το πρωινό που αποχαιρετούσα την Αμοργό, που χουχούλιαζε μέσα στα μπαμπακένια σύννεφα, μια φράση μου’ ρθε μόνο στο μυαλό: η ομορφιά της με κάνει να κλαίω!

8 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι αν είμαι ένας ρηχός παμφάγος ή αν ήταν τόσο εύστοχη η φράση "το πιο συγκλονιστικό κοκκινιστό μοσχαράκι της ζωής μου". Θέλω κι εγώ.
    Νιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φοβερή η Αμοργός...

    δεν θα ξεχάσω ποτέ την ομίχλη στην διαδρομή Κατάπολα Αιγιάλη στο βουνό...

    την χώρα μες τα σύννεφα...

    http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=mc95078&aid=5113901362267359553&iid=5136894278850717426

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @adiavroxoi: είμαι σίγουρη ότι η τοπική σπεσιαλιτέ που ακούει στο όνομα πατατάτο θα σας ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο! υπόσχομαι όταν ξαναπάω να σας φέρω σε ταπεράκι μια γενναία ποσότητα!

    @navigator: αυτή η ομίχλη! μάγισσα! τι όμορφη φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι όμορφες αυτές οι αποδράσεις...
    Καλώς ήρθες πάλι κοντά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφες εικόνες μας έφερες με τις αποσκευές σου. Πως χώρεσε τόσο γαλαζιο!

    Στα Θολάρια ήταν που είπα, δεν θα ήταν άσχημα να έμενα ένα-δυο χρόνια εδώ!

    Καλώς ήρθες πίσω στο απέραντο γρίζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κορυφαία ατμόσφαιρα και εικόνες! Χαίρομαι για σένα Πασταφλώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @3parties: μόνο όμορφες; μακάρι να ήταν συχνότερες...

    @radio marconi: το γαλάζιο έχει τη μαγική ιδιότητα να χωράει παντού. κυρίως στο μυαλό και στην καρδιά. κι ευτυχώς συχνά χρωματίζει το γκρίζο...

    @έρωτας: σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς μας ήρθες ταξιδιώτισσα!! .. Τα παϊδάκια περιμένουν... και τα παιδάκια επίσης!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή