Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Θυμάστε τις παλιές καλές μέρες του MTV;



Για όσους από μας ζήσαμε τα πέτρινα χρόνια του φιρφιρουλέ Μουσικοράματος στην κρατική τηλεόραση, η έλευση του MTV υπήρξε κανονική κοσμογονία: σαν από κακή ποιότητας ρετσίνα να σου σερβίρουν ξαφνικά μια διαστημική Μαργαρίτα! Μεγάλη μου συμπάθεια ήταν η φοβερή φάτσα που άκουγε στο όνομα Ray Cokes, ένας απίθανος τύπος που ήταν κατηγορία από μόνος του.
Κι ύστερα ενέσκυψαν τα ελληνάδικα, η λαίλαπα των play lists, το μουσικό τηλεοπτικό τίποτα. Κάποια στιγμή ο Ray χάθηκε από το MTV, και μετά το MTV χάθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες μπαίνοντας σε κάποιο επί πληρωμή «μπουκέτο».
Ώσπου σε μια από τις βόλτες μου στο myspace ανακάλυψα και πάλι τον παλιόφιλο Ray, κατάτι τσαλακωμένο αλλά πάντα αυτό που λέμε «φάτσα». Ο οποίος με το γνωστό του χιούμορ αυτοσυστήνεται ως TV Legend, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι με το TV εννοεί Television και όχι ... Transvestism. Και δεν σας κρύβω ότι ψιλοσυγκινήθηκα φέρνοντας εκείνες τις χαρούμενες εποχές στο μυαλό μου, με την κασέτα που ήταν μονίμως στο βίντεο για να γράφει πολλά και διάφορα από το MTV... Ουφ, μελαγχόλησα τώρα!

12 σχόλια:

  1. Καλά είσαι ΘΕΑ λέμε!
    Πω πω τι ατομάρα ο τύπος!
    Τώρα που θυμηθήκαμε το good old MTV, εκείνος ο Steve Blame που να βόσκει? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @confused: εδώ είναι κι ο Στιβ! Τσεκ διζ άουτ!
    http://www.myspace.com/steveblame
    Και άκου και το σαχλοτραγουδάκι στη σελίδα του που λέγεται MTV is killing me.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μου θύμισες τώρα; Που την ανακάλυψες την παλιοσειρά; Το ξέρεις ότι σύντομα θα έχουμε και MTV Greece, αλλά μάλλον θα είναι μίλια μακριά απ' αυτό που πρωτοείδαμε εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΑΑΑΑΑΧ ωραία χρόνια!
    Μουσικόραμα χαχαχα τι να κάνει εκείνο το παιδί;

    microsoult αστα στο MTV Greece θα είναι γεμάτο Φοίβο,καταλαβαίνετε νομίζω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή pastaflora ο παραγωγός του μουσικοράματος λεγόταν Γκούτης. Θυμάμαι όταν με έκανε οπαδό των Iron Maiden. Είχε παίξει το κλιπ του The Trooper (από το Piece of Mind) και σκυλόβριζε το metal. Επόμενο ήταν να αγαπήσω το συγκρότημα.
    Επίσης από ΜΤV παρακολουθούσα το Headbangers Ball και σιχάθηκα τους Metallica όταν έγιναν αποδεκτοί από τους φλορίτζιναλ των "MTV Awards".
    Αυτά και ζήτω οι Slayer!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι γερνάνε λοιπόν οι πάνκηδες!
    Nicht schlecht, nicht schlecht...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @microsoult: το myspace είναι τελικά ανεξάντλητο. Μια βόλτα να κάνεις και θα πέσεις σε ένω σωρό "γνωστούς". Όσο για το MTV Greece την έχω ήδη την εικόνα. Και θα προσπαθήσω να την ξεχάσω!

    @vasilis: ωραία χρόνια δεν θα πει τίποτα! ε, ήμασταν και party animals τότε και όσο να' ναι τα βλέπουμε και με μια νοσταλγία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @adiavroixoi: το θυμόμουν αυτό το όνομα, απλά είναι κάτι που προσπαθώ εναγωνίως να ξεχάσω ως εφηβικό τραύμα! Κορυφαίο και το Headbangers Ball αν και δηλώνω φανατική των Motorhead εδώ και δεκαετίες!

    @3parties: γερνάνε μεν αλλά με τη ζωντάνια τους βάζουν και κάτω κάτι 16χρονα! Alles gute!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από χθες προσπαθώ να θυμηθώ το όνομα του παρουσιαστή με τα πλούσια μαλλιά του Μουσικοράματος, το θυμήθηκα αλλά σήμερα είδα ότι... το πήρε το ποτάμι!

    Με την κασέτα στο video ήμουν και εγώ, χάζευα τον... σαγόνια Ray και μια τύπισσα στα κόκκινα που φορούσε συνήθως και κόκκινο καπέλο.

    Νοιώθω ότι έζησα ιστορικές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @radio marconi: ναι, θυμάμαι ποια λες. Πολύ κουλ τύπισσα. Νομίζω ότι όντως ήταν ιστορικές στιγμές από μια πλευρά καθώς η καταραμένη εμπορευματοποίηση και οι εωσφορικές πλέι λιστ δεν τα είχαν ακόμα σαρώσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα το θέσω απλά: "I don't fuckin' believe it..."!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ifigeneia: γιου σουντ! πρόκειται περί ζωντανού μύθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή