Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Προσωπικότητες που εκτιμώ: ο γιος του Ανέμου.



Όταν στο γραφείο η απόλυτη καταστροφή μας χτυπούσε την πόρτα εκείνος ήταν μια απόλυτα ζεν φιγούρα: ατάραχος, απαθής, νηφάλιος, άρχοντας. Ηταν το καλό φενγκ σούι του κτιρίου, ένας τύπος που θα εξακολουθούσε να πίνει χαλαρός τον φραπέ του ακόμα κι αν η γη δεχόταν υπερεπίθεση από αιμοδιψείς εξωγήινους. Όταν όλοι έτρεχαν, εκείνος καθόταν. Όταν όλοι αγχώνονταν, εκείνος κάπνιζε αργά το Winston του. Γιατί ο Δημήτρης τα έκανε όλα αργά: αργά μιλούσε, αργά περπατούσε, αργά έπιανε δουλειά. Δεν αργήσαμε να του κολλήσουμε το παρατσούκλι ο Γιος του Ανέμου. Ένα χάρμα οφθαλμών!
Ευτυχώς η βραδύτητά του δεν τον εμπόδισε να εγκαταλείψει νωρίς το απεχθές πλοιάριο και να ανοίξει πανιά για πιο χαλαρά λιμάνια. Την ημέρα που μας αποχαιρετούσε ευχόμουν βαθιά μέσα μου να πιάσει δουλειά στο Δημόσιο. Ελπίζω να τα έχει καταφέρει!

6 σχόλια:

  1. Αγαπητή φίλη Πασταφλώρα,

    Η προσωποποίηση της απόλυτης χαλάρωσης που εγγίζει τα όρια της απαθείας σε στιγμές που -πώς να το πω αριστοκρατικά;- έτρωγα φρίκη είχε πάντα ψυχωφελή επίδραση. Σας συγχαίρω για το αφιέρωμα στον γιο του ανέμου και ευχαριστώ για την γνωριμία που μου κάμετε μαζί του. Θα τον κάμω σκρήν σέηβερ.

    Τύφλα να χει ο Φλας Γκόρντον και ο Σπήντι Γκονζάλες!
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ πώς αντέξατε. Θα είχα κόψει τις φλέβες μου ή θα τον είχα πετάξει έξω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Πασταφλώρα,

    Αλήθεια, τι μεγάλη τιμή κάμνατε εις τον πρωιν συνάδελφό σας, να του προσάψετε χαρακτηρισμόν που μόνον εις Ολυμπιονίκας αποδίδεται!

    Άλλωστε και περί νέου Ολυμπινίκου πρόκειται αφού σίγουρα έχει πάρει την "Χρυσή Χελώνα" εις το αγώνισμα "Άλμα εις Ύπνον".

    Εύχομαι να βρήκε εργασία ως "Δάσκαλος Ζεν και συντηρητής μοτοσικλέτας" παρά ως δημόσιος υπάλληλος, αφού εις αυτή την περίπτωση εσεις και εγώ θα τον πληρώναμε!

    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι ο κύριος είναι συνάδελφος μου...

    για την ακρίβεια νομίζω ότι είναι όλοι οι συνάδελφοι μου...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @sousou: λατρεμένη φίλη, ο Γιος του Ανέμου ήτο ένας πετίτ Βούδας εγκιβωτισμένος σε ένα αφιλόξενο αστικό τοπίο. Μπορώ να σας αποστείλω κάποιες φωτογραφίες του, από όσο ξέρω διώχνουν το κακό μάτι και θεραπεύουν τους μαγουλάδες.

    @so_far: να σας πω το μυστικό; δούλευε στο διπλανό γραφείο και τα νεύρα τα έσπαγε στους απέναντι (σαρδόνιο γέλιο!) Δεν ξέρω τι θα είχαμε κάνει αν δούλευε στη δική μας ομάδα: προφανώς θα είχαμε προσχωρήσει στις τάξεις των συμπαθών Ταλιμπάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @radio marconi: φίλε ραδιοπειρατή, πρόκειται περί ενός παγκόσμιου πρωταθλητή κόσμου στο απαιτητικό άθλημα της βραδύτητας, το οποίο τόσο ευσυνείδητα εξασκούν οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας μας. αν είχα πάντως βιομηχανία στρωμάτων θα τον προσλάμβανα για δοκιμαστή.

    @the navigator: κι εσείς δημόσιος υπάλληλος, αγαπητέ; ή μήπως εργάζεστε σε call center εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή