Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Εσάς από πού βγαίνει το ονοματάκι σας;



To απόλυτα παράφωνο, σαν ωδή του Κακοφωνίξ, επίθετό μου ήταν πάντα μια από τις μεγάλες πίκρες της ζωής μου. Το ίδιο χάλια ήταν το πατρικό της μητέρας μου, της γιαγιάς μου και της άλλης γιαγιάς στο Ναύπλιο. Λες και όταν έβρεχε ωραία επώνυμα κρατάγαμε οικογενειακώς ομπρέλες. Έτσι λοιπόν το προσωπικό αυτό δράμα με έκανε να παρουσιάζομαι κατά καιρούς με ένα σωρό εξωφρενικά και μη ονόματα σε τσατ, αλληλογραφίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς και φίλους στα ξένα: Daliker, Houdini FM Stereo, Νεκταρία Νταλάγκουρα. Άβερελ, Σενσέι, Σήφης Ουστμανωλάκης, Μπατζανάκης και πάει λέγοντας.
Όταν αποφάσισα να ρίξω τα μπετά στο ιστοκαλύβι το δίλημμα ήταν μεγάλο: τι όνομα θα έδινα στο μαγαζί; Ποια θα ήμουν; Και ξαφνικά σαν επιφοίτηση ήρθαν στο μυαλό μου τα λόγια του απελπισμένου δάσκαλου της οδήγησης: Εσύ βρίσκεσαι πάντα αλλού εκτός από εδώ που θα έπρεπε να είσαι (φυσικά ποτέ δεν έμαθα δεν οδηγώ!). Τότε έλαμψε στο μυαλό μου η εικόνα της Πασταφλώρας στο Μια τρελή τρελή οικογένεια: κι εκείνη επίσης ήταν πάντα... αλλού (δεν θυμάμαι μόνο αν οδηγούσε).

Συχνά όταν ανταλλάσσουμε επισκέψεις με αρκετούς από σας αναρωτιέμαι από πού βγαίνει το ονοματάκι σας. Να το πάρει το ποτάμι;

38 σχόλια:

  1. Απλά από την αγαπημένη μου θέση στο πλήρωμα ενός ιστιοπλοϊκού...του πλοηγού...και από την γενικότερη τρέλα με τις μαθηματικές πλευρές της Ναυτιλίας...ξέρεις...μερκατορικές προβολές, συντεταγμένες, δορυφορικές γεωδαισίες και τα ρέστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν ένα επικό διήγημα που είχα γράψει για ένα φιλαράκι περίπου 50 σελίδων το οποίο χάθηκε στα φύλλα του χρονου.

    Ο Balidor είναι ενας ιππότης (παλαδίνος για την ακρίβεια) που ζούσε στην πόλη Nelvi. Είχε μια αδερφή, την έλεγαν Celeria. Όπου κάποτε αυτή απήχθη,και είχε σαν quest της ζωης του να την βρεί.
    Στο ενδιάμεσο ενεπλάκησαν και διαφόρου είδους σκοτεινές δυνάμεις .
    το τέλος είναι τραγικό και δεν μπορώ να το αναφέρω.

    Να 'νε καλά η νοσηρή φαντασία των rpgάδων :) μαζεύω τα μπογαλάκια μου...
    Ευχαριστώ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από τον καλό λύκο του Αρκά... ειδικά από την εμπνευσμένη παρακάτω σκηνή :

    http://okaloslykos.blogspot.com/2006/
    05/blog-post_114847246423249224.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπηρετώντας την έννοια του φευγαλέου [και ουχί του γαλέου σκορδαλιά hope so , so far ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Mantalena έχει γυριστεί στην Αντίπαρο, την εποχή που θα ήθελα να ζω. Μια εποχή ξυπόλητη και αθώα, που αρκούσε να πάρεις ένα καράβι και να αλλάξει η ζωή σου. Και το Parianos (όπως Nia Vardalos, Debbie Matenopoulos κ.ο.κ.) επειδή η καταγωγή μου δεν είναι από την Αντίπαρο, αλλά από την Πάρο λέμε.

    :)

    καλημέρα Πασταφλωράκι

    εγώ πάντως όσα χρόνια κι αν σε ξέρω, πάντα πασταφλωράκι ήσουνα! Τρυφερούδι και ευαισθητούλι, ρε.

    μανταλενομούτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααα...

    Μα είναι τόσο απλό...

    Το Κάρολος βγαίνει από το κάρο και το Πολσεμάνογλου από το pølsemannen που σημαίνει λουκανικοπώλης (Με Δανοσουηδική ορθογραφία).

    Γιατί λουκανικοπώλης; Διότι ένας Σουηδός κωμικός ο Robin Paulsson σχολιάζοντας κάτι περιστατικά όπου κάποιοι παρίσταναν τους γιατρούς είπε:

    "Ε, έτσι είναι. Αν είναι να παριστάνεις κάτι, ή το γιατρό θα παριστάνεις ή το δικηγόρο...
    Δεν είναι δα κανείς που παριστάνει τον λουκανικοπώλη, έτσι δεν είναι;)

    Αποφάσισα να τον διαψεύσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι συμβουλές υπάρχουν όχι για να τις ακολουθούμε, αλλά για να τις δίνουμε σε άλλους.

    γιαυτό και συμβουλεύω "απ'οσο σε χτύπησαν χτυπα τους πισω πιο δυνατά".

    μάλλον ειναι κάτι που σπανίως κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή φίλη Πασταφλώρα,

    Όσο πεζό κιαν σας ακούγεται το ονομά μου το πήρα από τη γιαγιά μου: Θεοδέχθη Δελατρόμπα.
    Απλώς επειδή όταν ήμουν μικρή ήμανε ολίγον τσεβδή τα άλλα παιδάκια στο ιδιωτικό με κορόιδευαν αποκαλώντας με Σουσού επειδή δεν μπορούσα να το προφέρω θωθτά.

    Παιδικά τραύματα βλέπετε,
    Θουθού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι προφανές πως είμαι ένας τρομοκράτης έτοιμος να αυτοπυρποληθεί για τον έρωτα! (αναρωτιέμαι αν έπεισα κανένα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Juanita από το Γιαννούλα, με βάφτισαν εκ νέου στο χώρο που μάθαινα ισπανικά.
    Απεγνωσμένος κάποιος καθηγητής άρχισε να με αποκαλεί Quejica (κοινώς γκρινιάρα), για να με πτοήσει.
    Μου άρεσε ο επιθετικός προσδιορισμός, τον υιοθέτησα και τον έκανα nickname. Μου άρεσε ο καθηγητής, τον υιοθέτησα και τον έκανα κουμπάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρέσουν οι νεολογισμοί και οι λεξιπλασίες. Όταν αποφάσισα να φτιάξω το μπλογκάκι, βρήκα σε ένα site που καταγράφει νεολογισμούς αυτό:
    me-moir: (MEE-mwar) n. A memoir that is exceptionally self-centered.
    Μου άρεσε. Και το κράτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @navigator: "μερκατορικές προβολές - δορυφορικές γεωδαισίες"; εξαιρετικοί τίτλοι για βλογκ, για μενού σε προχωρημένο εστιατόριο, για τη νέα ποιητική συλλογή του Βέλτσου, για υπόμνημα σε έκπληκτους δημόσιους υπάλληλους του υπουργείου συγκοινωνιών!

    @balidor: κι εγώ νόμιζα ότι είχε να κάνει με μπάσκετ! βουλωμένο γράμμα διαβάζω!

    @ο καλός λύκος: μπρίλιαντ!

    @ντάτα μπέης: μαέστρο μου, αυτό το όνομα είναι ποίησις! αν δεν υπήρχε ήδη, θα ήταν επιτακτική ανάγκη να εφευρεθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @so_far: άλλο ένα πασταφλωρικό αλλαντάλλων: με το so far ήμουν σίγουρη ότι υπονοούσες "αλλού"...

    @mantalena parianos: κι εγώ θα'θελα να'χα γεννηθεί τότε και να ζούσα εκείνα τα ανέμελα καλοκαίρια μασουλώντας καρπούζι με φέτα στις παραλιακές ταβέρνες με τα φωτιστικά - μανιτάρια.
    γλυκές καλησπέρες και από μένα! πάντως στο σχολείο μας δεν ήμουν κι από τα καλύτερα παιδιά...

    @polsemannen: αγαπητέ μου γκασταρμπάιντερ, ανεβήκατε ίσαμε δύο μέτρα στην ήδη υψηλή εκτίμηση που σας είχα.
    Νομίζω δε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε ένα σχετικό περί τα αλλαντικά φόρουμ στο ιστοϊατρείο του δρ. Φλάντζα με πρώτο θέμα "Λουκάνικα Φρανκφούρτης- μύθοι και πραγματικότητα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @fight back: νομίζω έπιασες απόλυτα τον ορισμό της λέξης "συμβουλή". κι εγώ πάντως προτιμώ τη "μη επίθεση". απωθημένα από το αϊκίντο, βλέπεις...

    @sousou: λατρεμένη φίλη, το λαμπρόν οικογενειακόν σας δέντρο το γνωρίζω, κυρίως από τις στήλες της αγαπημένης μου Εστίας! Η Θεοδέχθη από ό,τι ενθυμούμαι είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον αείμνηστο Πλαστήρα... Τι ωραίες εποχές τότε εις τα Φάληρα με τα μπαιν μιξ και τας Κηφισιάς δια νουγκατίνα στον Βάρσο!

    @mujahedin: έρωτα; ΕΡΩΤΑ;;; Μπουρλοτιέρη μου, με σοκάρετε! Κι εγώ που νόμιζα ότι θα σας βλέπαμε να αναφλέγεστε ζωντανά στις ειδήσεις των 8. Τελικά θα σας θαυμάσουμε ως ήρωα αισθηματικού σίριαλ, κάτι ας πούμε σαν Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @juanita: είδες τι ωραίους κύκλους που κάνει η ζωή; Viva compadre!

    @me:moir: κι εγώ αγαπώ πολύ τους νεολογισμούς και τις λεξιπλασίες. Δυστυχώς σπάνια τους θυμάμαι... (το γήρας ου γαρ κτλ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σαν κλασσικό music junkie, έπεσε playlist σύσκεψη. στο τέλος κατέληξα στους Pulp και τους New Model Army κι έριξα κέρμα.

    As you can see, sweet Jarvis won.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το δικό μου είναι κατά το ήμιση προφανές. Λένα είναι το όνομά μου. To zip είναι μια λεξούλα που χρησιμοποιούμε με το αίσθημα όταν του κάνω ζουζουνιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Hello, το δικό μου όνομα - αν ενδιαφέρει κανένα - επειδή έχει μεγάλη επεξήγηση το αναφέρω στο μπλογκ μου (αλλιώς θα σου έτρωγα μισή σελίδα). Όποιου του κάνει κλικ ας κάνει ένα (αριστερό)κλικ και θα το καταλάβει. Σε ανακάλυψα τυχαία μέσω του Ysatis και κόλλησα όχι για το pastaflora αλλά για την ονομασία του μπλογκ σου! Σαν φανατικός Nτουγκλαςανταμσόφιλος συγκινήθηκα... Μέχρι τώρα ήξερα μόνο τρεις που είχαμε διαβάσει όλη τη 4λογία. Τώρα έμαθα και τον 4ο. Και μάλιστα γυναίκα οπότε ακόμα πιο πολλά τα συγχαρητήρια μου! Άντε άλλος ένας ακόμα, να μαζευτούμε για κανα μπασκετάκι. Εννοείται βέβαια ότι ασπάζομαι πλήρως τον τίτλο και στην υπόλοιπη ζωή μου και είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως τα δελφίνια εκπαιδεύαν τους ανθρώπους, τα σκυλιά του Παβλώφ τον Παβλώφ και τα ποντίκια συνεχίζουν να κάνουν πειράματα σ 'αυτούς με τις άσπρες μπλούζες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @razz: New Model Army! Μου θύμισες τώρα κάτι τρελά χεντμπάνγκινκ στα νιάτα μου! Eξαιρετικά αφιερωμένο λοιπόν το 51St State of America!

    @lena_zip: τους αγαπώ πολύ αυτούς τους μυστικούς γλυκούς κώδικες με τους αγαπημένους μας...

    @άννα: μια χαρά! απλό, κατανοητό, εσύ!

    @παράξενος ελκυστής: χαίρομαι που είμαστε 4, ψάξε να βρεις και τον Zaphod στο aeisixtir και θα δεις ότι είμαστε 5! (τώρα γεμίζουμε ταξί και με τον ταξιτζή!)
    Για μένα η καλτ φυσιογνωμία είναι ο Σαματατζής ο Απείρως Παρατεινόμενος. Να μια ωραία ιδέα για το επόμενο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Tωρα αν περιμενεις απο αναν homo habilis να σου απαντησει , πολλα ζητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μου φάνηκε τόσο θεϊκό, τόσο δημιουργικό, τόσο μαγικό που με μια χούφτα άψυχα εξαρτήματα έφτιαξα τον πρώτο μου πομπό στην 2α Γυμνασίου και έμπαινα απρόσκλητος στα σπίτια των ανυποψίαστων πιθανών ακροατών μου, ώστε έδωσα στον σταθμό μου τιμητικά το όνομα του εφευρέτη της ασύρματης επικοινωνίας – του Marconi!

    Περισσότερα από 30 χρόνια μετά, ξαναχρησιμοποιώ το ίδιο nick και τιμώ την cult ταινία "Βασικά Καλησπέρα σας" με την γνωστή ατάκα "Κούλα μ΄ ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος".

    PS 1. Έχω δύο παλιά post όπου αναλύω την συγκλονιστική και πολυτάραχη σχέση μου με το ραδιόφωνο.

    PS 2. “Παράξενε Ελκυστή» μόλις γνώρισες και τον 5ο Nτουγκλαςανταμσόφιλο! Πρόσεξε γιατί σου πέσανε δύο μαζεμένες συγκινήσεις.

    PS 3. Δεν αντέχω το γαϊδούρι στο Header να με κοιτά. Δαγκώνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν προλαβάινω τις εξελίξεις.
    Τελικά είμαι ο 6ος Nτουγκλαςανταμσόφιλος. Μέχρι να πατήσω το "Δημοσίευση", ενδεχομένως να έχω χάσει πάλι τη σειρά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάρα πολύ ωραία! Αυξανόμεθα με σημαντικό ρυθμό! Αν αρχίσουμε να παίρνουμε ιδέες για ποστ από τον D.A θα γράφουμε ένα χρόνο! Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω πως κάποτε όντως θα περάσει αυτή η διαπλανητική λεωφόρος! Και τότε όλοι μας θα κρατάμε μια πετσέτα (τουλάχιστον εμείς οι υποψιασμένοι)
    @radio markoni: Τέτοια συγκίνηση είχα να πάρω από την εποχή που άρχισα να μελετάω βογκονική ποίηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τώρα θα σου πω μια καταπληκτική ιστορία...
    το γιώργος στα ποντιακά είναι γιωρίκας
    :)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το δικό μου βγαίνει από την Πάρις Χίλτον. Περισσότερα δε λέω, για να μην με πάρετε με τις ντομάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητή κυρία Πασταφλώρα:

    Το ονομα του πατρός μου ήτω Κατίνα, αλλά ανεγκάσθην να το αλλάξει είς Κάθυ μετα αλλαγής του φίλου του.

    Το χρειαζόταν δια το απολυτήριον στρατού,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γίνομαι μάρτυς υπέροχων, συγκλονιστικών αποκαλύψεων σε τούτο το ιστοκαλύβι χάριν στην εξαιρετική ιδέα σας κυρία Πασταφλώρα - Σούλα Γουόρχολ, κ.λ.π., κ.λ.π.
    Να αποκαλύψω κι εγώ με τη σειρά μου, το πώς ΕΧΑΣΑ το ονοματάκι μου κι από μια χαρά Ιφιγένεια κατάντησα μια "Νταίζη"! Η έμπνευση ήταν της σεβαστής μου μητέρας η οποία προφανώς δεν άντεχε τα πολυσύλλαβα και αμιγώς ελληνικά ονόματα.. Το κακό άρχισε με κείνη τη διαφήμιση στο περιοδικό "Νταίζη Αντωνοπούλου, Νυφικά"...
    Και αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη ας περάσει στα χέρια των ιστορικών του μέλλοντος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @homo habilis: πολύ θα ήθελα να υπήρχε μια χρονομηχανή και να με πήγαινε 1,5 εκατομμύρια χρόνια πίσω για να σου κάνω την επιμαχη ερώτηση στα χομοχαμπιλικά!

    @radio marconi: αγαπητέ ραδιοπειρατή και νταγκλασανταμόφιλε, να που γίναμε 6 τελικά. Λες να φτιάξουμε κανά κλαμπ και να διαβάζουμε βογκονική ποίηση;
    Θα μελετήσω με προσοχή τις ιστορίες σου και θα περάσω για αφιέρωση. Το γαϊδούρι δεν δαγκώνει, απλά πάσχει από ελαφρύ στραβισμό.

    @ ελκυστής: αφιερωμένο εξαιρετικά, τι άλλο, ένα διαμάντ βογκονικής ποίησης "Ω μαιανδρωδική γρυλλιστοσάλπιγγα ...οι συχνοουρίες σου είναι για μένα σαν πλιατσικολογημένες αμφικλινερυθροκηλίδες σ' αλλλεργικά πετούμενα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ yo:reekas: κι εγώ μετά από αυτή την ανακάλυψη βρήκα επιτέλους με ποιον θα πάω στο Κορτσόπον! Να λελέβω τα φουντούνια, Γιωρίκα!

    @3parties: μην ανησυχείς, το μυστικό σου θα μείνει μεταξύ μας!

    @ δρ φλάντζας: δόκτωρ, και το δίκο σας οικογενειακό μυστικό θα παραμείνει επίσης μεταξύ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ιφιγένεια: αχ, οι μαμάδες! Η δική σου είδε τα νυφικά, η δική μου τη Στέλλα. Η συνέχεια από κει και πέρα είναι γνωστή και για τις δυο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και μια και μιλάτε για μαμάδες, εδώ είμαι κι εγώ.
    Όταν ξεκίνησα το μπλοκάκι μου είχα εξαφανιστεί μέσα στο ρόλο μου κι έτσι προέκυψε αυτό το παράξενο και πρωτότυπο ονοματάκι
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @pastaflora
    Νμζ πως το δικό μου είναι εύκολο :-)

    @παράξενος ελκυστής (!)
    Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι...:-)

    Α, η σειρά έχει πέντε βιβλία :-)

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @mamma: πολύ χαίρομαι που πέρασες από τα μέρη μας!

    @zaphod: υπεργαλαξιακέ μου ήρωα, να που είμαστε 7 τελικά! Να οργανωθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή