Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ψυχωφελή ανάγνωσματα μέρος γ'


Το Τροχοί και tir υπήρξε το αγαπημένο ανάγνωσμα της χαιρ στάιλιστ όταν τράβαγε κουπί στη γαλέρα του 9-5 και βάλε: τις Παρασκευές που χαλαρώναμε από την καθημερινή κλωτσοπατινάδα χαζεύαμε με το φίλο και συνάδελφο Μήτσο νταλίκες, ρυμούλκες και τριαξονικά. Εκείνος συνεπαρμένος από τις απαστράπτουσες βασίλισσες των χάιγουεις, μας μιλούσε με θέρμη για το όνειρό του να γίνει κάποτε εκδότης του περιοδικού "Σκάκι και Ορθοδοξία". Οι υπόλοιποι πάλι ονειρευόμασταν ότι ανεβαίναμε σε μια Volvo FH16 και την κοπανάγαμε με μουσική υπόκρουση τα Ντισκολαϊκά του Περικλή Περράκη. Και μετά ήρθαν οι Γιαπωνέζοι και τα γκρέμισαν όλα:


Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι οι νταλικολατέρνες, τίγκα στα λαμπάκια και ηλεκτρονικά τζιτζιμπλόνια, τις άρτζι μπούρτζι εικαστικές παρεμβάσεις κι όλη την Άρτα και τα Γιάννενα να αναβοσβήνουν με μουσική υπόκρουση αποτροπιαστικά ντιριντάχτα.
Κι εκεί το όνειρο έσβησε...

18 σχόλια:

  1. Μα τι εγχειρίδια απιστεύτου είναι ετούτα που παρουσιάζεται;
    Τώρα σας πήρα χαμπάρι. γκρρρρ..
    Έχασα αρκετά επεισόδια είδα.
    Το TIR δεν είναι Τίρανα, ε;
    (βλακεία ερώτηση μάλλον!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μεσαίο έχει χορηγό το μάγκα με το κλαρίνο και τα κουστούμια που είναι από την παλιά ταπετσαρία του σαλονιού???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε και πάλι... Τι απίστευτα, θεϊκά περιοδικά... Έχει πάρει και το δικό μου μάτι ανάλογες εκδόσεις αλλά τι να κάνω που συνήθως βιάζομαι, να είστε καλά, αγαπητή Πασταφλώρα που τα φέρνετε στο φως... Πάντως σημειώνω ότι στην αναμέτρηση γιγάντων, Κοκκινίδης-Νασουσίρο σημειώσατε 2 και δη δαγκωτό. Και νταλίκα και λούνα-παρκ. Και δουλειά και διασκέδαση. Και τόλμη και γοητεία. Όχι σαν τους δικούς μας που με ένα "Η Παναγιά μαζί σου" κι ένα "love" με λαμπάκια μεγαλοπιάνονται... Τι να λέμε, υπερπαραγωγή ο Γιαπωνέζος... Αυτό που με αναφουρφουλιάζει ολόκληρη είναι η μουσική υπόκρουση, γιατί τα ιαπωνικά ντιριντάχτα είναι κάπως σαν ευρωπαϊκός πονόκοιλος (σιντειτεεεεεε νασκαρουυυυυ). Οπότε αβάδιστα αβασάνιστα θα ρίξω το ψηφαλάκι μου στον μπουζουκο-μεταλλά Χαϊτίδη μέσα σε ιαπωνικής αισθητικής(?) νταλικουίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τελευταία εικόνα μου θύμισε τη βεράντα ενός γείτονα, τώρα τα Χριστούγεννα. Ωραίο post :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχεις χτυπήσει φλέβα αφεντικό!!!
    Όποιον και να ρωτήσεις, ξέρει την λατερεία μου για τους τράκτορες!!! (τώρα σοβαρολογώ)
    Ευχαρίστως θα άφηνα τη δουλειά μου να γίνω νταλικιέρισα με τέτοιο εργαλείο!
    Φυσάει λέμε το τρακτόρι! Πω πωωωω...τι μου κανες τώρα....!
    Πετάω βούρτσες και μπικουτί και πάω μια ιντερνετάδα να χαζέψω φορτηγά!
    (πάει κι αυτή...τη χάσαμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα πάλι οι γιαπωνέζικες νταλίκες μου φέρνουν κάτι σε τρανσφορμερς μιλένιουμ εντίσιον! Όπως κι ο μπόμπιρας φαντάζομαι, ομολογώ θαμπωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @wert: αγαπητέ, μείνετε συντονισμένος! Τα χειρότερα (εγχειρίδια) ακολουθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ria: ακριβώς! Και τη μεγάλη Τζούλη εικόνισμα και ταπετσαρία! Μα δεν είναι πολύ Μπόλιγουντ ετούτες οι νταλίκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @freedom: κούκου! Ντόμο αριγκάτο γκοζαϊμάστα, ήτοι, ευχαριστώ δάσκαλε!
    Είναι τα μόνα ιαπωνικά που γνωρίζω από τις εποχές που έτρωγα το ξύλο της χρονιάς μου στους στίβους των πολεμικών τεχνών! Θα συμφωνήσω για το απεχθές των ιαπωνικών ντιριντάχτα, αυτή η μουσική είναι σαν να ταλαντώνεις τα σύρματα της απλώστρας... Αβάδιστα θα ψηφίσω με τη σειρά μου ντισκολαϊκά, αφους Χαϊτίδη, Τερλέγκα, Βασίλη Μητρόπουλο και τους λοιπούς νταλκαδοβάρδους των εγχώριων χάιγουεϊς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @satel444: βίλκαμεν, καλό μου παιδί! Με τη σειρά μου να σας ανταποδώσω τα κοπλιμέντα, καθότι διάβασα στο ιστορετιρέ σας χρήσιμο άρθρο για την σαρκοφάγο χλωρίδα. Αδυναμία μου τα Venus flytrap, είχα ένα πολύτιμο γλαστράκι στη βεράντα, αλλά με τις βροχές παρέδωσε πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, το ήξερα ανέκαθεν ότι είστε αδερφή ψυχή. Στα εφηβικά μου χρόνια ονειρευόμουν επίσης ότι ήμουν νταλικέρισα και διέπλεα με τον τριαξονικό μου ιντερκούλερ τα ευρωπαϊκά άουτομπαν. Φευ, η μοίρα είχε άλλες επιθυμίες για εμένα (ας όψονται τα γαλλικά και το πιάνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @balidor: ο Megatron σε μπόλιγουντ υπερπαραγωγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @petrokeraso: ξενιτεμένη φίλη, οι κινούμενες αυτές ντισκοτέκ θα αποτελούσαν το τέλειο άρμα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πάτρας. Λέτε του χρόνου να μετακαλέσουμε 2-3 συντρόφους νταλικέρηδες από το εξωτικόν Τόκυον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυρία Πασταφλώρα, γύρισα. Αν θυμάστε με είχατε στείλει στην Τζαϊπούρ για μετεκπαίδευση . Τωρα είμαι πλεον μια ολοκληρωμένη κολοριστ και με το πτυχίο κορνιζομένο δίπλα στο Lower.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήσιμος οδηγός, τώρα με τα μπλόκα ξέρω ποιους παραδρόμους θα χρησιμοποιήσω.
    Επίσης είδα τη λέξη καμποτάζ που νόμισα πως ήθελε να γράψει σαμποτάζ ...και διαπίστωσα πως έτσι λένε τις ενδομεταφορές, ...χρήσιμη πληροφορία πιστεύω για το προσωπικό της επιχείρησή σας!
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @σούλα: φιλτάτη συναγωνίστρια, συνεργάτιδα και πλέον ολοκληρωμένη κολορίστ Σούλα, γουέλκαμ! Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε στο ιστοσαλόν! Μα ούτε μια κάρτα, ούτε ένα τηλέφωνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, είστε πάντα ένας αστείρευτος θησαυρός γνώσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή