Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ο μέγας βιτριολικός

Εδώ στο ιστοσαλόν είμαστε σε γενικές γραμμές καλοί άνθρωποι. Λίγα πράγματα μάς στραβώνουν όπως π.χ. το σπανακόρυζο, οι τζιπάτοι, οι καφέ ταπετσαρίες και οι 300 εθνοπατέρες. Με άγρια χαρά διαβάζουμε τις χολερικές παραπολιτικές στήλες και με ακόμα μεγαλύτερη χαρά λαμπρά κείμενα σαν αυτό γραμμένα από τον εκλεκτό συνάδελφο Vapsomallia: ένας Μέγας Βιτριολικός αφιερωμένος εξαιρετικά σε έναν πολύ εκνευριστικό τύπο που έχει φάει μετωπική με φαράσι.
Σας παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αυτού του πραγματικά μπρίλιαντ πονήματος που κανονικά θα έπρεπε από δω και μπρός να ρίχνουμε στην κάλπη αντί ψηφοδελτίου.
Οι τσάτρα-πάτρα γνώσεις που απέκτησε ο Πάνος κατά την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση (σπουδές πολιτικού μηχανικού και Νομικής – τι εμπνευσμένος συνδυασμός…), καθώς και η φανερή κλίση του προς τον ακατάσχετο βερμπαλισμό τον οδήγησαν, αναπόφευκτα, στον σεπτό χώρο της δημοσιογραφίας. Ο λογιοτατισμός, η πομπώδης ασημαντολογία και η στραμπουληγμένη γλώσσα που χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί) η ελληνική «πολιτική» δημοσιογραφία μίλαγαν στην καρδιά του Πάνου και στο «πολιτικό ρεπορτάζ» ο αδολέσχης βουλευτής βρήκε το λιμάνι του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου