Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ψυχωφελή αναγνώσματα μέρος α΄


Αν και τυγχάνω μια απλή χαιρ στάιλιστ δεν συμμερίζομαι την ισοπεδωτική άποψη μερικών – μερικών ότι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που συναντά πλέον κανείς στις εφημερίδες και τα περιοδικά είναι το φυλλάδιο προσφορών του Praktiker. Τα γράμματα των αναγνωστών της Εστίας, π.χ., αποτελούν μια πραγματικά απολαυστική αναγνωστική εμπειρία ειδικά όταν συντάσσονται από οργισμένους στρατιωτικούς εν αποστρατεία.
Το ίδιο ισχύει και για τη νέα μου ανακάλυψη, το περιοδικό Τεχνολογία και Συγκόλληση. Στις σελίδες του βρίσκει κανείς ένα θαυμαστό νέο κόσμο ο οποίος αποτελείται από φορητά και σταθερά σκληρόμετρα, κουρμπαδόρους και παντογράφους, συγκολλήσεις βυθισμένου τόξου, κοπές με απότμηση και υδραυλικούς ζουμπάδες ενώ ο φιλομαθής αναγνώστης θα διαβάσει με περισσή προσοχή το άρθρο που πραγματεύεται την απαγωγή των καπναερίων.
Όπως καταλαβαίνετε είμαι κάτι παραπάνω ενθουσιασμένη και στο επόμενο ποστ μου θα σας παρουσιάσω ένα ακόμα κλαδικό περιοδικό το οποίο διαβάζω φανατικά όποτε το πετύχω στα πολυτελή γραφεία του ΑΕΚτζή κομπάδρε μου.

18 σχόλια:

  1. Κρατήστε το αυτό το τεύχος. Μπορεί να χρειαστεί.

    Ευχαριστώ και για την αύξηση. Δεν το ξέχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ έχω άγνωστες λεξεις, πάντως.
    για να είμαι ειλικρινής, μόνο τα μισα κατάλαβα από όσα διάβασα στο ενημερωτικό περιοδικό!
    μήπως να βάλετε και λεξικό αγαπητή πασταφλώρα?

    τι κάνει η μπουμπού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κουρμπαδόρος είναι ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία! Αγνοούσα την ύπαρξη τέτοιου περιοδικού, πραγματικού εργαλείου για εμάς τους "μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε".
    Ανησυχώ μήπως δεν βρω τα προηγούμενα 74 τεύχη...
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε αφεντικό... μήπως θα μας χρειαστεί κανα εργαλείο απ' αυτά που ανέφερες, δια την συγκόλληση των εξτένσιονς;
    Για να του ρίξω μια ματιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητό ιστοσαλόν,
    καταλαβαίνεετ τώρα γιατί σας παρακάλεσα να με πάρετε έστω και β' βοηθό πιστολακίου...
    είναι βαριά και η τεχνολογία όσο για τη συγκόλληση μην το συζητάτε
    Μην απορείτε επίσης που πετυχαίνω τέτοιας υψηλής αισθητικής hair extensions , βοηθά η εμπειρία της συγκόλλλησης όπως καταλαβαίνετε
    Τέλος θα πρέπει να σας πω ότι σ εμερικούς πελάτες ένιωσα σφοδρή επιθυμία να χρησιμοποιήσω και δραπανοκατσάβιδο, και κουρμπαδόρο και γωνιακό τροχό
    Σε χαιρετώ καλή μου, φεύγω σε λίγο από Αθήνα για μέρη μακρινά και πέρασα να σε αποχαιρετήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Μεγάλη Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια, είναι εντελώς understatement. Μιλάμε για διαμάντι! Υπάρχει και στο ίντερνετ;

    (τους οργίλους στρατηγούς εν αποστρατεία, ο Θεόδωρος ο Πάγκαλος τούς αποκαλεί «κουραμπιέδες». Αλλά πάλι μισή δουλειά έκανε: η σωστή δουλειά θα ήταν να τους έτρωγε κιόλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε και με τον Κυνηγό την επόμενη φορά σου εύχομαι.... Να μάθεις και κάτι χρήσιμο τώρα που θα πέσει πείνα...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρετε... Ως νεοσσός του βουνού και του μπλόγκου υποβάλλω τα σέβη μου και στέλνω πολλές πολλές ευχές για το ρεβυθάκι σας, να σας ζήσει και να είναι πάντα γερό και χαρούμενο, δημιουργικό και ζωηρό όπως τώρα... Σε ζηλεύω για τη συλλογή σου από γράμματα αναγνωστών της Εστίας και δη αποστράτων, γέλιο μουσειακής αξίας... Το περιοδικό προβλέπω ότι θα αποκτήσει φανατικούς συνδρομητές, ενώ το τεύχος "Υδραυλικοί ζουμπάδες - Συγκριτικό τεστ" θα εξαντληθεί και θα επανακυκλοφορήσει. Πάντως ομολογώ ότι αν εκτός από σκληρόμετρα υπήρχαν και... μαλακόμετρα θα μου ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμα... Πρέπει να ενημερωθώ άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @lena: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου και βέβαια θα σας το κρατήσω. Και μόνο για τη φιλομάθειά σας παίρνετε μπόνους έναν ηλεκτρικό ζουμπά για το εξοχικό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ria: αγαπητή συναγωνίστρια, δεν είστε η μόνη που χρειάζεστε το επίτομο λεξικό Μπαμπινιώτη. Από την άλλη βέβαια, λίγο μυστήριο ποτέ δεν βλάπτει, τουναντίον ιντριγκάρει τον αναγνώστη...
    Οσο για την μπουμπού, μας χορεύει στο ταψί και είμαστε πανευτυχείς! Μα είναι τόσο μα τόσο μα τόσο γλυκούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @radio marconi: κύριε πολυτεχνίτη μου, μπορώ να σας διαβεβαίωσω ότι τα προηγούμενα 74 τεύχη βρίσκονται στιβαγμένα στις πολυτελείς βιβλιοθήκες των πολυτελών γραφείων του ΑΕΚτζή κουμπάρου μου. Αν θέλετε μπορώ να μεσολαβήσω για να σας τα στείλει (δουλεύετε και σχεδόν δίπλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, νομίζω ότι για τα εξτένσιονς επαρκεί η ολ τάιμ κλάσικ ψαρόκολλα που χρησιμοποιεί το ιστοσαλόν. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε δεν μας παίρνει να πειραματιζόμαστε με ακριβά τζιτζιμπλόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @so_far: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, και η τσιφ χαιρ στάιλιστ έχει μπεί επανειλημμένα στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει υδραυλικούς ζουμπάδες στα κεφάλια μερικών-μερικών!
    Αναμένουμε την επιστροφή σας από το εκπαιδευτικό ταξίδι στο οποίο θα ενημερωθείτε για όλες τις νέες τάσεις στο πιστολάκι και τα εξτένσιονς! Α μπιεντό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @balidor: βαλιδοράκο μου, καλώς ήρθες στον κόσμο των κλαδικών εντύπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @apos: querido comandante, στο ιντερνέτι δεν υπάρχει, μπορώ όμως να σας εξασφαλίσω τα επόμενα τεύχη. (Δεν φαντάζεστε πόση χαρά μου δίνει το ειλικρινές σας ενδιαφέρον)
    Για τους απόστρατους μπορώ να σας γράψω 10τομη πραγματεία: έχω διδακτορικό στο θέμα και ειδικότερα στο τρίπτυχο "αιτήσεις-μηνύσεις-υπομνήματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @fevis: αγαπητή γειτόνισσα, το μάθε τέχνη κι άστηνε νομίζω ότι είναι το μότο των οικονομικά χαλεπών ημερών που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @freedom: καλό μου παιδί, καταρχάς να σας καλωσορίσω στην βλογκοσφαιρα και να σας ευχηθώ τα καλύτερα! ελπίζω να απολαύσετε όσο κι εγώ την περιήγησή σας σ' αυτό το τόσο ενδιαφέρον παράλληλο σύμπαν!
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας για το ρεβυθάκι μας, βλέπω ότι κι εσείς έχετε ένα χαριτωμένο μπεμπέ στο άβατάρ σας και πολύ χαίρομαι.
    Για τους απόστρατους, όπως είπα και παραπάνω, μπορώ να γράψω τουλάχιστον 10τομη διατριβή. Είναι η αδυναμία μου! (και η Εστία επίσης!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξοχικό δεν έχω βέβαια...αλλά αφού είναι μπόνους θα το πάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή