Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ωραίαι χειμεριναί ημέραι



«Το μόνον πράγμα, όπερ δεν κατόρθωσαν ακόμα να χαλάσωσιν οι πολιτικοί της Ελλάδος, είναι αι ωραίαι χειμεριναί ημέραι».


Το παραπάνω σχόλιο ανήκει στον Εμμανουήλ Ροϊδη: συμφωνούμε, επαυξάνουμε –καθότι τυγχάνουμε ντεμοντέ τύποι- και το αφιερώνουμε σε όλους εκείνους τους μυστήριους που την έπεσαν αυτές τις μέρες στα μπλογκς. Γιατί αυτή τη φορά οι μαστροχαλαστάδες της πολιτικής αντί να ασχοληθούν με τα επείγοντα προτιμούν να πετάνε από τις κορυφές του blogger το χαρταετό τους. Κι οι ζαβολιάρηδες έχουν δέσει στην άκρη του ξυραφάκι για να κόβουν τα σχοινάκια των άλλων και να ρίχνουν κάτω τους ξένους χαρταετούς. Θα καθίσουμε να τους κοιτάμε;

17 σχόλια:

  1. Έτσι, έτσι βγάλε το χρυσό σφυρί και βάρα. Ποιός ακούει, ποιός βλέπει;

    Τί σημαίνει πράττω; Το να γράφω περί της διαφθοράς και αηδίας σημαίνει ότι κάνω κάτι να βελτιώσω την κατάσταση; Τί μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Είμαι πολύ περίεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χθες παρακολούθησα την εκπομπή του Χατζηνικολάου στο ΑLTER. Προσπάθησα να αποκωδικοποιήσω όσο μπορούσα τον Βασίλη Χιώτη. Τα συμπεράσματά μου, άστα καλύτερα.
    Επειδή δε η όλη κατάσταση είναι "βινυλιακού" χαρακτήρα σου έχω στο γνωστό - παράνομο - blog το Θεό, Νίκο Μπίρη !!! Να δεις το * απαγορευμένο * κλιπ και να έρθεις στα ίσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @fmotis: καταρχάς θα χαρούμε τις ωραίες χειμερινές ημέρες. Στη συνέχεια όταν σε 3,5 χρόνια -ή λιγότερο πάμε στις κάλπες- θα θυμηθούμε ποιοι έκαναν τις κυβερνοπατατιές -και όχι μόνο- και θα τους φερθούμε ανάλογα. Επίσης, αγαπητέ φίλε που μου προσάπτεις τα χρυσά σφυριά και τις μηδενικές πράξεις, η πάταξη της διαφθοράς ξεκινάει από εμάς τους ίδιους σε προσωπικό επίπεδο. Σπάζοντας τους εγωισμούς μας σε πρώτη φάση, παύοντας να είμαστε ανταγωνιστικοί και σκύβοντας στα προβλήματα του διπλανού. Μετά θα έρθει η σειρά μας να ΜΗΝ δώσουμε φακελάκι, να ΜΗΝ ψηφίσουμε τα λαμόγια της πολιτικής, να φροντίσουμε επιτέλους για το περιβάλλον, να καταγγείλουμε τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο που ζητάει μίζα, να κατέβουμε στους δρόμους για όσα μας καίνε και να αναπτύξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη που τόσο απαραίτητη είναι. Και κυρίως μέσα από ένα γόνιμο διάλογο να ασκούμε κριτική, να ευαισθητοποιούμε ακόμα περισσότερους και να μην καθόμαστε αποχαυνωμένοι στον καναπέ μουρμουρίζοντας. Τώρα σου λύθηκε η περίεργεια ή να γράψω κι άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @so_far: Μπίρης και ξερό ψωμί! Ας μην ξεκινήσουμε κουβέντα για τα πουλέν του γωνστού εκδοτικού συγκροτήματος γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπλοκ οχι Μπλογκ αγαπητη πασταφλωρα προφερεται ο ορος κατα πολλους. Εφ' οσον δεν τυπωνονται στο χαρτι (ειπε ενας που ειχε ασχοληθει πολυ) δεν ειναι δημοσιογραφια. Εγω παλι λεω οτι οταν γραφεις καλα δε πα να γραφεις με μολυβακι πισω απο το πακετο τα τσιγαρα σου.. καλο θαναι. Αλλα πριν λιγες μερες παρατηρηθηκαν πτωσεις σε ακροαματικοτητα σε πολλα καναλια. Ποιο θεματακι λοιπον μας ανεβαζει? Σου στελνω τους χαιρετισμους μου πασταφλωρα με ανατολικο ανεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ολίγον τι σοβαρότερο το ζήτημα θεωρώ. Πρακτικά ακολουθούμε μια πορεία σφόδρα αντισυνταγματική που προακτικά αποσκοπεί στην περιορισμένη ελευθερία άποψης. Διότι με τα όσα παρατηρώ εδώ και κάποιους μήνες (και τα οποία δυστυχώς μόλις πρόσφατα συνδύασα όλα μαζί) και ιδίως όλες τις τελευταίες μεγαλεπίβολες εξαγγελίες, άλλο συμπέρασμα δε μου'ρχεται κατά νού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pastaflora άκουσες την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη που διάβασε ο Λαζόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @δεσποινάριον: θα κρατήσω την ονομασία +βλογκ+ ως φανατική funelίστρια. Πιστεύω ότι όπως κάθε τι καινούργιο έτσι κι αυτό ξυπνάει την ανάλογη πολεμική. Είναι αυτές οι λεπτές γραμμές, οι παντός είδος αποχρώσες και προσδιορισμοί που οριοθετούν τη λειτουργία του νέου μέσου που δημιουργούν όλη αυτή την αμφισβήτηση, τις αμφισημίες, τις διαφωνίες, τις καταδίκες, τον ενθουσιασμό. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ θεωρώ ότι είναι αυτά που μας αξίζουν: διαπλεκόμενα, υποτακτικά, κατευθυνόμενα (όσο δεν φαντάζεσαι). Κι εμείς τσιμπάμε με τα πολύχρωμα καθρεφτάκια τους, με τους λάβρους σχολιαστές τους, με τη "δίκαιη" αγανάκτησή τους. Άρα το ποιο θεματάκι μας ανεβάζει και τους ανεβάζει, είναι, νομίζω, αναμένομενο. Χαιρετισμούς από την ανοιξιάτικη Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @γιώργος: καλησπέρες κι από μας. Όχι δεν την άκουσα. Ως καλλιτέχνη τον κ. Θεοδωράκη τον σέβομαι, αρκεί να μην τραγουδάει, παρόλο που δεν μου αρέσει καθόλου η μουσική του. Σε όλα τα υπόλοιπα, με τρομάζει και δεν μπορώ να ξεχάσω ατοπήματα μεγατόνων, στη δική μου κλίμακα αξιών, όπως οι αντισημιτικές του δηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @hades: σαφέστατα και είναι σοβαρό το ζήτημα, αν και πιστεύω ότι δεν βλάπτει να το αντιμετωπίζει κανείς με χιούμορ. Κι επειδή έχουμε και τους πολιτικούς που μας αξίζουν, αλλά και τη συλλογική μνήμη που μας αξίζει, σε 15 ημέρες κανείς δεν θα θυμάται τι παίχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέρα απ'όλα η επιστολή είναι συγκλονιστική, τρόμαξα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτι πήρε το αυτί μου και μενα Πασταφλώρ!

    Υ.Γ.
    Για μπογκοπάιχνιδο είσαι μεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @γιώργος: ελπίζω μόνο να μην ... την τραγουδήσει!

    @yellow kid: καλή σου μέρα! ναι, για μπλογκοπαίχνιδο είμαι μέσα.Αν εννοείς μάλιστα το 123 ήδη ανέβασα κάτι σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μήπως να αρχίζαμε και μεις τα κωλογκότσια με τις δικές μας φιλάντρες; (μτφ για τους μη ομιλούντες τη Νησιωτική: μανούβρες με τους δικούς μας χαρταετούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. υ.γ σπασάτιελναϊα σλιούπκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @bitch girl: τι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ διάλεκτος είναι ετούτη; Νομίζω θα κάνουμε απόβαση στο νησί μετά του συνήθη καταληψία για ταχύρρυθμη εκμάθηση. Ζήτω οι Φιλάντρες! Τιμή και δόξα στα κωλογκότσια! Λευτεριά στο Βιετναμέζο βελονιστή (άσχετο!)
    Σπασάτιελναϊα σλιούπκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή