Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Κόλλα τον γάιδαρό σου!


Τον ασυμμάζευτο έχουν όλοι αυτοί οι αγενείς που παρκάρουν όπου γουστάρουν! Εντάξει, κατανοώ απόλυτα την έλλειψη πάρκινγκ και υποδομών, την απελπισία του κάθε οδηγού που ψάχνει κάπου να αφήσει το αυτοκίνητό του, όμως υπάρχουν και όρια. Και τα όρια αυτά λένε ότι δεν ανεβάζεις ολόκληρο το ρημάδι πάνω στο πεζοδρόμιο, ότι αφήνεις στον πεζό λίγο χώρο να περάσει, ότι δεν κλείνεις τις διαβάσεις. Κι επίσης ότι δεν αφήνεις το τουτού σου όπου σου καπνίσει γιατί βαριέσαι να ψάξεις, τακτική την οποία βιώνουμε καθημερινά στη γειτονιά μου από διάφορους και διάφορες που θέλουν να πιουν τον καφέ τους και να κάνουν τα ψώνια τους αδιαφορώντας για το σύμπαν. Κι επειδή βαρέθηκα να κάνω το ζογκλέρ κάθε μέρα και να σπάω το στομάχι μου, από σήμερα γίνομαι κι εγώ ένας Street Panther και αρχίζω να κολλάω στα παρμπρίζ των αγενών τα απίθανα πορτοκαλί αυτοκόλλητα με το γαϊδαράκο που γράφουν "Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω".
Περισσότερες πληροφορίες για τους Πάνθηρες των Δρόμων, οι οποίοι αποτελούν την πρώτη οργανωμένη ακτιβιστική κίνηση στη χώρα μας για τα δικαιώματα των έρημων πεζών, θα βρείτε στο http://www.streetpanthers.gr/.

11 σχόλια:

  1. Πέστα, αγαπητή pastaflora! Εγώ πάντως, λόγω του ότι διαμένω σε οικία επί πεζοδρόμου έχω ειδικευτεί στο πάτημα προφυλακτήρα, αφού οι λεβεντόμαγκες δεν αφήνουν στην είσοδο του πεζοδρόμου παραπάνω από δύο εκατοστά ανάμεσα στα παρκαρισμένα τους καμάρια! Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γίνει αν χρειαστεί κάποια στιγμή να περάσει πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο (χτύπα ξύλο!) Μου φαίνεται θα "πανθηρέψω" κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχα δει από πέρσι και μου έκανε φοβερή εντύπωση.
    Μπράβο στα παιδιά αν εδώ που τα λέμε στους ασυνείδητους χρειάζεται ...κουβάς με χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί σου! Το είχα ξανακούσει κάπου... Τώρα που βρήκα τη διεύθυνση, θα προμηθευτώ κι εγώ μερικά. Κάποιοι τα χρειάζονται... επειγόντως! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα pastaflora. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, αλλά κάτι πρέπει να γίνει και μ'αυτούς που πετάνε διάφορα από τα παράθυρα. Δυο φορές κινδύνεψα τελευταία οδηγώντας το παπάκι. Μήπως έχουν κάποια συσκευή οι πάνθηρες ώστε να κολλάει το αυτοκόλλητο δια της εκτόξευσης και εν κινήσει;
    Προτείνω να γράφει: "Δεν είμαι γάιδαρος - αυτοί δε ρυπαίνουν - είμαι άνθρωπος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @3 parties: καλό και απαραίτητο, βεβαίως βεβαίως. Όπως Αυστρία ένα πράγμα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @microsoult: καλέ μου Δημήτρη, θα σου πρότεινα να πανθηρέψεις ούτως ή άλλως. Η φιλοσοφία του "κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω" πρέπει κάποτε να βρει μπροστά της και το αντίπαλον δέος, δηλαδή όλους εμάς που ταλαιπωρούμαστε καθημερινά από τον σταρχιδισμό των άλλων και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα ... αυτονόητα.
    Αν θέλεις αυτοκόλλητα έχω προμηθευτεί καμιά 500αριά και κάνω διανομές σε όποιον ενδιαφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, στους ασυνείδητους χρειάζεται ένας γερανός, ένα διαστημικό πρόστιμο και επιστροφή στα θρανία για μαθήματα οδικής συμπεριφοράς. Κυρίως όμως χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να καταλάβουν ότι τα πεζοδρόμια δεν είναι ξέφραγα αμπέλια. Λες να εξαπολύσω τα γατάκια νίνζα της γειτονιάς που τους αρέσει να ξύνουν τα νυχάκια τους εκεί που δεν πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tulipa nera: ό,τι πληροφορία χρειαστείς στείλε στα παιδιά ένα mail. Πολλές φορές κατεβαίνω κι εγώ στο κέντρο για διάφορα, οπότε αν δεν μπορείς την ημέρα και την ώρα που κάνουν τη διανομή μπορούμε να βρεθούμε για να σου δώσω κι εγώ μερικά ... τεμάχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @γιώργος: τώρα περιγράφεις άλλη μια περίπτωση συμπαντικής καφρίλας. Ισως θα πρέπει κανείς να κυκλοφορεί με κάποια ειδική πατέντα που εκτοξεύει μέσα στο όχημα αυτών των εξυπνάκηδων αμπούλες βρώμας! Κάτσε να κάνω ένα τηλεφώνημα στον Κύρο Γρανάζη που πάντα έχει κάτι τέτοια τσιτσιπρέκια στο εργαστήριό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έγινε! Σ'ευχαριστώ πολύ pastaflora μου! Φιλιά και καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή