Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Είναι τρελοί αυτοί οι Ισπανοί

Για πολλούς το "S.A.G.A.P.O." του Μιχάλη Ρακιντζή υπήρξε μια αξεπέραστη καρναβαλική συμμετοχή στο φεστιβάλ της Γιουροβίζιον. Οι βλοσσυροί Ρόμποκοπ που τον πλαισίωναν, και ήταν λες και είχαν καταπιεί σκαρπέλο, θα έπρεπε να τιμηθούναπό το Δήμο Πάτρας, μαζί με τον ακούραστο καλλιτέχνη, με Χρυσούν Καρναβαλικό Μεγαλόσταυρο και προς τιμήν τους να κατασκευαστεί άρμα και γρανιτένιος αδριάντας στην είσοδο της λεβεντομάνας πόλης.
Να όμως που ένας άλλος κύριος ονόματι Rodolfo Chikilicuatre απειλεί την πρωτοκαθεδρία του Mihalis. O ντεμέκ ροκαμπιλάς κιθαρωδός του βίντεο που ακολουθεί έχει σοβαρές πιθανότητες να συμμετάσχει στη φετινή Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Ισπανία, με αυτό το εξωφρενικό τραγούδι. Eίναι τρελοί αυτοί οι Ισπανοί, μα τον Τουτατίς!

23 σχόλια:

  1. Όπως έλεγα στο
    φίλο μου - όλο μιλάω
    βλέπεις - Τζον του

    λέω, που δεν ήταν το
    όνομά του, το σκοτάδι μας περι-
    τριγυρίζει, τι

    να κάνουμε ν'
    αντισταθούμε, να - και
    γιατί όχι - πάρουμε ένα μεγάλο κωλοαυτοκίνητο

    οδήγα, είπε, για
    το θεό, κοίταζε
    μπροστά σου.

    (ένα ποίημα του Αμερικάνου ποιητή Robert Creely με τίτλο "Ξέρω Έναν Άνθρωπο" είναι νομίζω ό,τι πρέπει για την περίσταση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσίκι-τσίκι, τελείως Στάθης Ψάλτης ο τύπος. Κακάσχημος και παράφωνος συν τοις άλλοις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει γέλιο πάντως! Παρωδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως το λες είναι τρελοί, μουρλοί και δεν ντρέπονται καθόλου γι'αυτό... Όταν ξεπεράσεις το σοκ αρχίζεις να το διασκεδαζεις, κι εχει πολύ γέλ(ο)ιο εδωπέρα! 'Οποτε θες έλα να γελάσουμε παρέα!!
    Besitakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @γιώργος: ωραιότατα, τώρα μένει να δούμε ποιος θα το μελοποιήσει για να το στείλουμε στη Γιουροβίζιον του 2009. Επίσης πρέπει να βρούμε και τον κατάλληλο τραγουδιστή, αλλά δεν τα πάω και πολύ καλά με τους νέους σταρ του πενταγράμμου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @demon: ό,τι πρέπει δηλαδή για τη Γιουροβίζιον! Spain twelve points, Espagne douze points!

    @tulipa nera: τρελό γέλιο! Όπως και η φιλοσοφία της όλης διοργάνωσης, η οποία είναι για τα πανηγύρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @petrokeraso: αγαπημένη μου ανταποκρίτρια εκεί στην εξωτική Μαδρίτη, είμαι σίγουρη ότι οι φίλοι μας οι Ισπανοί σπάνε την πλάκα της ζωής τους με το συγκεκριμένο τραγούδι. Ελπίζω να πρυτανεύσει η σάχλα και ο ξεκούδουνος κυριούλης να βρεθεί στο διαγωνισμό ως επίσημη συμμετοχή της χώρας. Εμείς πάντως θα τον ψηφίσουμε όπως είχαμε κάνει και με τους αξέχαστους Lordi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε άμα τό'χει το χάρισμα ο άνθρωπς φαίνεται.. τί να λέμε τώρα..

    'Εχετε και μια πρόσληση για μπλογοπαίχνιδο αγαπητή πασταφλώρα επίσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα τέλος πάντων Pastaflora δεν τον αναγνώρισες; Ο Hotblack Desiato σε στίχους του Grunthos the Flatulent...

    ΥΓ Μη ξεχνάς την πετσέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να ομολογήσω ότι έχει ωραία σκηνική παρουσία!
    Σημειολογικά ξεκινά ανακράζοντας, Περαία-Περαία. Αυτό σημαίνει ή παίρνουμε 12 points από τους Ισπανούς ή το πέρασμα του από το λιμάνι τον στιγμάτισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @so_far: είναι σαν το κληρονομικό χάρισμα της Ρούλας Κομνηνού! Πάντως αν ήμουν Ισπανίδα θα έβαζα όλους τους γνωστούς και φίλους να τον ψηφίσουν. Μα χάνεται τέτοιο ευρωκαλαμπούρι;
    Την πρόσκληση την είδα και μόλις ανοιξα το βιβλίο με τις δίαιτες του Ντέμη Ρούσσου. Φευ, το απόσπασμα στη σελίδα 123 δεν με ικανοποίησε καθόλου καθώς μιλούσε για το χυμό του καρότου. Κάτσε να ψάξω κάτι σε Πάνο Κουτρουμπούση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @xoxonis: καλώς ήρθατε φίλτατε! Οντως επρεπε να καταλάβω πως πρόκειται για διαγαλαξιακό καλλιτέχνη ο οποίος ανήκει στη σχολή της απόλυτης βαβούρας. Αν και μεταφράζοντας τους στίχοι πιστεύω ότι ο μαέστρος έχει μελοποιήσει βογκονική ποίηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή και νονέ των γάτων μου, ο μετρ εάν βρεθεί στην ευρωπαϊκή μουσική εμποροπανήγυρη έχει σίγουρο το δωδεκάρι από τη χώρα μας. Δεσμεύομαι ότι θα ηγηθώ προσωπικά της ευγενούς αυτής σταυροφορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ohhh Myyyyyyyyyyyyy Fuckiiiiiiiiing Gooooooooooood !!!

    Baila chiki chiki ...
    WTF ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις υπέστη πολιτισμικόν σόκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητη Πασταφλωρα, Νομιζω οτι κανενα ραμποειδες η ρομποκαποειδες η ρουμπης η κουμπης..δε θα τα καταφερει ποτε να κλεψει τη δοξα των πρωτων μασκαρεμενων με προβειες και ροπαλα πως τους λεγανε τελος παντων. Κοιτα που ξαναρθε παλι η Γιουροβιζιον, ακομα δεν εχουν περασει τα αυτια μου απο την περσυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @balidor: πχοιότητα! Εξ Ισπανίας, αγαπητέ. Ας ευχηθούμε όλοι να δούμε το συμπαθέστατο ροκαμπιλά να συναγωνίζεται Καλομοίρες και τους λοιπούς καλλιτέχναι! Και να κερδίζει την πρώτη θέση, βεβαίως βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @δεσποινάριον: αγαπητή φίλη, προφανώς αναφέρεστε στους Γερμανούς dschinghis khan και το ομώνυμο άσμα το οποίο συγκλόνισε τους γιουροβιζιονιστές εν έτει 1979.
    Ο εθνικός στόχος της Γιουροβίζιον πάντως ενώνει τους Ελληνες για μια ακόμα χρονιά. Η τρόικα Μαρτάκης-Καλομοίρα-Χρύσπα έχει διχάσει τους συμπολίτες μας και κάτι μου λέει οτι θα χρειαστεί και εδώ η επέμβαση Νίμιτς για να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτό υποψήφιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είναι σαν διασταύρωση Στάθη Ψάλτη και Νότη Σφακιανάκη στη μούρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @3 parties: όπως τα λες! Αν και μου φέρνει περισσότερο στο Στάθη Ψάλτη. Τον οποίον αναρωτιέμαι γιατί δεν τον στείλαμε ποτέ στη Γιουροβίζιον, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν ξεχνω το σχολιο του απιθανου παρουσιαστη του BBC οταν παρουσιαζε τον ρακιντζη στη Eurvision:

    "And its the atack of the clones from greece"

    ηταν οι μερες που εβγαινε η 2η τριλογια του Star Wars στις αιθοσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @yellow kid: είναι απλά ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!

    @reef: καλώς ήρθες! Σπασάτιελναϊα σλιούπκα! Υποκλίνομαι στο βρεταννό μετρ και ανάβω μια λαμπάδα ίσα με το μπόι μου μπας και κατέβει κατά Ελλάδα μεριά και γίνει μόνιμος θαμώνας των τηλεπαράθυρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή