Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Στο πνεύμα της ημέρας

Κι επειδή σήμερα μπήκε το Τριώδιο -και όπως έχετε καταλάβει έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Βασιλιά Καρνάβαλο- το ιστοκαλύβι ντύνεται με βερμούδες και βατραχοπέδιλα, φτιάχνει κοκτέιλ με γελοία ομπρελάκια, αράζει δίπλα στην παραλία, βάζει αντηλιακό και ακούει...

12 σχόλια:

  1. Στη χώρα μας το τριώδιο είναι διαρκείας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καρνάβαλος πάντα θα είναι αγαπητός, κυρίως επειδή μας δίνει την ευκαιρία να βγάλουμε τη συνηθισμένη μας μάσκα και αν φορέσουμε μιαν άλλη, προσποιούμενοι ότι είμαστε κάτι άλλο. Κι αυτό διότι έχουμε γενικώς λησμονήσει πολλά.
    Αν η ψυχή του ανθρώπου είναι μια φορά άβυσσος, του Έλληνα τουλάχιστον δύο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχτές που είχε σούπερ-ντούπερ καιρό ήθελα να έρθουν επειγόντως τα Χριστούγεννα κι άρχισα να μουρμουράω τα γνωστά ασματάκια. Τώρα που χιονίζει, θέλω καλοκαιρινές εκδρομές με τσίτα τα γκάζια.
    Καλή Εβδομάδα.
    demon από www.blogosfaira.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @άννα: Σαφέστατα! Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας το Βασιλιά Καρνάβαλο τον γιορτάζουμε κάθε μέρα. Προσωπικά μάλιστα δεν θα με χάλαγε καθόλου να κυκλοφορώ καθημερινά με καρναβαλικές στολές, όπως π.χ. το έξτρα λαρτζ σομπρέρο μου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται παρατημένο στο πατάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @hades: Ναι, έτσι είναι. Γιατί όμως να υποκρινόμαστε τόσο πολύ και να αναζητούμε την εκτόνωση αυτές τις λίγες ημέρες το χρόνο;
    Οταν πρωτοπήγα στο Λονδίνο αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα ήταν ότι μπορούσες να κυκλοφορείς σαν τον Καρνάβαλο και κανείς να μην σου δίνει σημασία. Αντε να κάνεις το ίδιο κι εδώ, κουδούνια θα σου κρεμάσουνε. Κι είναι κρίμα γιατί θα γούσταρα τρελά εκτός από το σομπρέρο μου, να φοράω και τα εξωφρενικά γυαλιά του Ελτον Τζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @demon: κι εγώ πάλι σκεφτόμουν την Τζαμάικα σήμερα κι έψαχνα βιντεάκια με παραλίες, σέρφερς και τα συναφή. Τι μυστήρια τρένα που είμαστε οι άνθρωποι τελικά. Νομίζω ότι θα πάω να κατεβάσω το σομπρέρο μου από το πατάρι: σήμερα είχαν 26 βαθμούς στην πόλη του Μεξικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σου πω την αλήθεια δε νομίζω να υποκρινόμαστε. Απλά μάλλον έχουμε γίνει χαμαιλέοντες και αλλάζουμε χρώμα ανά περίσταση. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως αλλάζουμε χρώμα στ'αρνητικά, τα θετικά τα'χουμε σβήσει από τον χάρτη. Αλλά αυτό είναι μάλλον μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα αν σου πω ότι από το Σάββατο έχω ξετινάξει στο YouTube ό,τι βίντεο κυκλοφορεί με παραλίες θα με πιστέψεις;
    Όσο για τον βασιλιά Κανάβαλο, μόνιμη κατάσταση σε αυτή τη χώρα !
    Καλημέρες εκεί στα βόρεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @hades: νομίζω ότι οι περισσότεροι από μας προσπαθούμε να δείξουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι κι όχι αυτοί που είμαστε στην πραγματικότητα. Είμαστε δέσμιοι όλων αυτών των τρομερών φόβων που μας καλλιεργούν από μικρούς, κι έτσι γεννιούνται οι ανασφάλειες, ο εφιάλτης της απόρριψης, ο ανταγωνισμός. Κι όλα τα παραπάνω είναι βαρίδια στην ανάπτυξή μας που μας σπρώχνουν σε συμπεριφορές ψεύτικες και ανισόρροπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @so_far: α, τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν για ακόμα μια φορά! Το τι Μπομπ Μάρλεϊ έχω δει και έχω ακούσει αυτό το ΠΣΚ δεν περιγράφεται. Οπως θα δεις το ιστοκαλύβι θα τιμήσει δεόντως το Βασιλιά Καρνάβαλο, καθότι είναι ο μόνος εστεμμένος, μαζί με το Βασιλιά Ελβις, που ευσεβεί και υπολήπτεται.
    Τις καλημέρες μου εκεί στα νότια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. !!
    Νομίζω δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα! Τα ειλικρινή σέβη μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή