Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Οι αγενείς Αθηναίοι



Ε, ψιτ, τι έχετε πάθει όλοι εσείς εκεί έξω; Δυο περιστατικά σήμερα με έκαναν να θέλω να αλλάξω πόλη, χώρα, πλανήτη. Πρωί πρωί, ξανθιά τζιπάτη με καουμπόικο καπέλο που μιλούσε στο κινητό, εφόρμησε πάνω σε τρεις δυστυχείς πεζούς που διασχίζαμε με πράσινο τη διάβαση. Όταν της βάλαμε τις φωνές άρχισε να γελάει κάνοντας μια χαρακτηριστική για το IQ της χειρονομία. Σκηνή δεύτερη: την ώρα που η θεία Πασταφλώρα περπατούσε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο έρχεται καταπάνω της παπάκι λεβεντογκαζωμένο με γκράγκουρα που της φωνάζει "Κάνε στην άκρη μωρή κ.....λα".
Αγενέστατοι κουφιοκεφαλάκηδες, πόσο θα ήθελα να έχω μαύρη ζώνη στο καράτε και ένα, δύο, εκατόν δύο νταν. Για να κάνω "νταν" στα άδεια κεφάλια σας. Και στο δικαστήριο μετά, γιατί είστε και θρασύδειλοι, να επικαλεστώ ότι ήμουν σε νόμιμη άμυνα. Ουφ, τα ξανάπα και ξεθύμανα!

15 σχόλια:

  1. Αυτά για όσους λένε ότι τα μπλογκ δε λειτουργούν σα ψυχοφάρμακα...
    Που να σου ακούσεις το "μάζεψε κυρά μου την κοιλιά σου" για να περάσει, όπου κοιλιά, κοιλιά εγκύου...
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααα! Ώστε εσύ ήσουνα που βρέθηκες ξαφνικά μπροστά μου ενώ εγώ με το παπάκι μου πήγαινα κανονικά στο πεζοδρόμιο!! :Ρ

    Πριν κάτι χρόνια στην εθνική οδό αμέσως μετά τα τέμπη ανεβαίνοντας προς Θεσσαλονίκη, βλέπω ένα Land Cruiser να θέλει να διασχίσει την εθνική οδό ή να μπει σε αυτήν, έχοντας στη μάσκα... κέρατα ταύρου!!
    Δυστυχώς τα σκατά στο κεφάλι δεν είναι προνόμιο των Αθηναίων μόνο...

    (Αν και το δικό μου παράδειγμα έχει να κάνει επιπλέον και με ξενόφερτα χαζοαμερικάνικα πρότυπα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητη πασταφλωρα καλησπερα. Η μαμα μου σε παρομοιο συμβαν εφερε την τσαντα σε κεφαλι νεαρου, ο οποιος απεδειχθη θρασυδειλος και ετραπη σε ετακτη φυγη. Η σκηνη επισης σε διαβαση οπου το μηχανακι εχει παρκαρει εγκαρσια και εμποδιζει τους πεζους να διασχισουν τη διαβαση.
    Κυρια Δαφνη. Σε παρακαλω νεαρε πηγαινε λιγο πιο κατω να παρκαρεις, εμποδιζεις την κυκλοφορια.
    Νεαρος: Τι ειπες μωρη κω..γρια
    Κυρια Δαφνη. (Φερνει την τσαντα στο κεφαλι του νεαρου) Αυτο για να μαθεις να φερεσαι. Ετσι μιλας και στη γιαγια σου.

    Περιττο να σας πω αγαπητη οτι απο τοτε φοβομαστε καθε παρομοια συγκυρια της μαμας με αγενεις νεους γιατι καποια στιγμη θα της προκυψει καποιος πιο θερμοαιμος και θα τη μαζευουμε. Η μαμα περασμενα 80 αλλα αγερωχη δε χαριζει καστανα σε κανενα. Δεν της περνα απο το μυαλο οτι ο νεαρος ΕΤΣΙ μιλα και στη γιαγια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καράτε τυφλή Φυγή! Ήμαστε η 1η εκπομπή στα ράδια που πήρε συνέντευξη από τους δημιουργούς. Ναι, ναι το καμαρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είμαι από μια μεριά και να σας δω να κάνετε νταν το κεφάλι του γκάγκουρα!

    Αυτό που με εκνευρίζει είναι όταν (γυναίκες έχω δει) μιλάνε στο κινητό μέσα στο τραμ για τις καψούρες τους, για το τι θα κάνουν το βράδυ έως και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, μπορεί και 20 λεπτά, ακριβώς δίπλα στο κεφάλι μου. Επειδή είμαι χαμηλών τόνων, σκέπτομαι να πάρω αυτή τη συσκευή που αχρηστεύει τα κινητά σε μικρή απόσταση!

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικές φορές η βία είναι το καλύτερο μάθημα για τέτοιους τύπους! Τι περιμένεις καλέ; Πάρε τη ρημάδα τη ζώνη (Κι αν δεν είναι μαύρη, ας είναι και δερμάτινη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @νερίνα: αναρωτιέμαι πού θα φτάσει πια αυτή η τρομερή κατάσταση, όπου ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει. Προφανώς στην αυτοδικία και το λέω με πολύ μεγάλη απογοήτευση αυτό. Θα κοιτάξω τι τσάντες δεν χρειάζεται η γηραιά μαμά Παπασταφλώρα, καθότι οι δικές μου είναι όλες ταχυδρομικές, και θα αρχίσω κι εγώ τις τσαντιές στο κεφάλι σαν τη μητέρα της Δέσποινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @the sailor: καμικάζι ταξιδευτή μου, τα σκατά στο κεφάλι είναι πλέον ίδιον του έθνους. Ώρες ώρες θα ήθελα να οδηγώ τρακτέρ για να περνάω από πάνω από κάτι τέτοιους τύπους και τύπισσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @δεσποινάριον: να πεις στη μανούλα ότι έχει μια θαυμάστρια, η οποία θέλει να της κάνει ιδιαίτερα μαθήματα τσαντιάς. Επίσης να με ειδοποιείτε όταν η μανούλα κυκλοφορεί στους δρόμους για να τη συνοδεύω, πάντα κρατώντας την απαραίτητη τσάντα δολοφόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αδιάβροχοι: σύντροφοι και συναγωνιστές, εσείς όμως δεν έχετε πιει τέιον μετά των συντελεστών της ταινίας στη γιάφκα τους στα Εξάρχεια! Χα! (να δώσετε πολλούς χαιρετισμούς στον Ηλία -Ιmeogamaoua)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, λέω να κυκλοφορώ πλέον με τον προσωπικό μου οπερατέρ με την ελπίδα να αποθανατίσει το έπος της τσαντιάς!
    Αφήστε γι αυτό που λέτε περί του χειμάρρου των προσωπικών εξομολογήσεων στα μέσα μεταφοράς. Αντεπίθεση τώρα με ringtones των Metalica!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @3parties: χα, χα! Το μεγάλο μαράζι μου είναι που δεν τα κατάφερα στις πολεμικές τέχνες... Ε, άμα ξεκινάς στα 30, τι περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ επειδή χρησιμοποιώ παιδικές χαριτωμένες ροζ τσαντούλες, άντε το πολύ πολύ πορτοκαλί, καθότι τα σκασμένα βαριούνται να τις κρατάνε συνέχεια και τις πασάρουν σε εμένα -εξ ου και άμα δεις άτομο με στρατιωτικό παντελόνι φαρδύ πουκάμισο και δύο ζαβά, να κρατάει τσάντα ΄παιδική με πορτοκαλί μαργαρίτες π.χ. στο δρόμο, εγώ θα είμαι και άμα θες χαιρέτησέ με- τρέχω να αγοράσω κατάλληλη δια την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων τσάντα, μιας και της μαμάς μου της αρέσουν οι μικρές τσάντες που χωράνε ένα μαντηλάκι, ένα πορτοφολάκι, άντε και τη σύνοψη τη μεγάλη βδομάδα (!). Η μαμά μου είναι φονικό όπλο μόνη της και δυστυχώς αυτό της το γονίδιο δε το κληρονόμησα.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @νερίνα: α, μα κι εγώ κυκλοφορώ συχνά με παιδικές τσάντες, κοτζάμ γαϊδούρα! Αντε όμως να τις προσγειώσεις στο κεφάλι του αγενή. Αυτό με τη σύνοψη πολύ μου άρεσε, να και νομίζω ότι ένας Χρυσός Οδηγός θα τον έκανε να δει τη ζωή με άλλο μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή