Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Ανασκαφές στο you tube



Το ψάξιμο στο you tube για παλιά βίντεο κλιπ μού θυμίζει κάτι Κυριακές στο Μοναστηράκι ανάμεσα στους βαρυφορτωμένους πάγκους των παλιατζήδων: μέσα στους σωρούς της σαβούρας ανακαλύπτεις το πετράδι του στέμματος.
Το Ιζνογκούντ που σου είχε πάρει στην πρώτη γυμνασίου δανεικό κι αγύριστο ο φίλος σου ο Λάκης, μια Βαβούρα με έξτρα αφιέρωμα στο Βρωμιάρη, ένα Ποπ και Ροκ με κάτι γνωστές παλιόφατσες -και νυν γεροντόφρικα- να δίνουν συνέντευξη. Ρίγη συγκίνησης, πετάρισμα στην καρδιά, άγρια χαρά. Οι ανασκαφές σου έπιασαν τόπο κι εσύ νιώθεις σαν τον Κάρτερ όταν πρωτομπήκε στον τάφο του Τουταγχαμών.
Έτσι και σήμερα όταν έπεσα πάνω στο χειροποίητο βιντεάκι που ακολουθεί μ’ έπιασε ένα κατιτίς: 1971, ένα σούπερ γκρουπ της εποχής που παίζει μουσικάρες και αποτελείται από τρεις Έλληνες που έχουν κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλά...
Λέιντις εντ τζέντλεμαν, Aphrodite´s child στο The four horseman... Ας υποκλιθούμε!

10 σχόλια:

  1. Επιτέλους αγαπητή μου άγνωστη και λίγο καλό μουσικό γούστο! H μουσική των Aphrodite's child, σου δημιουργεί την αίσθηση οτι μυρίζεις λουλούδια του αγρού. Κάτι μοναδικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν τέτοια πράγματα ;;;
    wow ...
    i mean... wow !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=BgU_m3SuYPE

    (το ρεφραίν, fyi, λεει περίπου "γιατί δε με θες και η αγάπη μου πηγαίνει στο βρόντο". επίσης οι τύποι είναι ΛΟΛΕΡ ΔΑΝ ΛΟΛ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το Youtube είναι η χαρά του τυμβωρύχου! Είναι από τις φάσεις εκείνες που αν ξεκινάς να ασχολείσαι, κολλάς με τις ώρες!
    Εσύ με την σειρά σου, έκανες μια καλή ανασκαφή στο παρελθόν! Το ίδιο καλή με την αλησμόνητη διαφήμιση στην οποία ο Γκάλης πίνει γαλατάκι και διασχίζει τη μισή συμπρωτεύουσα με τα Pony του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς τι το 666 στο βίντεο; εκεί οφείλουν την επιτυχία τους άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @sportgay: αγαπητέ ξένε, να και μια φορά που συμφωνούμε σε κάτι. τελικά οι ανασκαφές μας φέρνουν πιο κόντα!

    @balidor: είναι αυτό που λέμε "για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικρότεροι ;-)" θα πίστευες ποτέ ότι οι τύποι (όχι βέβαια τρεις οποιοιδήποτε τύποι) έκαναν τότε διεθνή καριέρα και είχαν όλον τον κόσμο στα πόδια τους;

    @razz: άι λαβ γιου! άλλο ένα πολιτιστικό ιερό Γκράαλ για την πολύτιμη συλλογή μου. Οι τύποι δεν είναι απλά κακοί, είναι αφόρητοι! έχω ενθουσιαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @navigator: oh behave!

    @mujahedin: μόνο η χάρα; ο αέρας που αναπνέει πες καλύτερα. και τι ωραίες τυμβωρυχίες, χωρίς να φοβάσαι ότι θα καταλήξεις πίσω από τα σίδερα! τώρα μου έβαλες ιδέες! σπεύδω να βρω τη διαφήμιση με τον Γκάλη, αν και ο Αναστόπουλος με το Ρεξόνα θεωρώ ότι είναι η επιτομή. πάρε ένα δωράκι!
    http://www.youtube.com/watch?v=wa20jQgjeTM

    @lazinio: λες να έβαλε και ο πονηρός την ουρίτσα του; αν και π συγκεκριμένος δίσκος θεωρείται ένα από τα φαινόμενα της εποχής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καλύτερο ξέθαψες! Όλος ο δίσκος είναι φεύγα... Και δηλώνω με χαρά και συγκίνηση, ότι ναι, τον βρήκα και τον αγόρασα πριν από λίγο καιρό, μετά από κάμποσες αποτυχημένες προσπάθειες να κατεβάσω όλα τα κομμάτια από το νετ. Στο soulseek υπάρχει μια απίστευτη λίστα αναμονής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ιφιγένεια: τελικά μερικά πράγματα μένουν κλασικά όσος χρονος κι αν περάσει. τι ωραία που θα ήταν αν οι Aphrodite's child ήταν περισσότερο γνωστοί στους νεοέλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή