Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Ο εφιάλτης του διαφημιστή


Φίλε διαφημιστή, φίλη διαφημίστρια,
Το ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να σκίσεις τα πτυχία σου και να φύγεις με την επόμενη πτήση μετανάστης για τα ορυχεία στο Βέλγιο. Επίσης είναι γκαραντί ότι θα ζητήσεις έναν φιλόξενο ώμο για να κλάψεις για όλα τα χρόνια που έφαγες σπουδάζοντας διαφήμιση στο Ντιρί και στα κολέγια στα Λονδίνα, αλλά και για τα ατελείωτα 14ωρα στη δουλειά, τα σαββατοκύριακα που έφαγες στο γραφείο μιλώντας στη μυστηριώδη αγγλικανική διάλεκτο των διαφημιστών, για τα διήμερα που πέρασες κάνοντας πιάρ με ένα σωρό βλαμμένους στην Αράχωβα τρώγοντας ξινισμένη φορμαέλα και για τη χλαπάτσα που ζεις κάθε χρόνο στα Ermis Awards.
Διότι το λαμπρό τούτο δείγμα επικοινωνιακής τσαχπινιάς, που περήφανα παρουσιάζουμε σήμερα, τα έχει όλα: δυνατό μήνυμα, αμεσότητα, μπρουτάλ μοντέλα, σλιπ Μινέρβα, αν και δυστυχώς όχι αυτά με το άνοιγμα, άσπρη φτηνιάρικη κάλτσα - έμπνευση για το ομώνυμο σουξέ των Αφων Χαϊτίδη...
Το Τζίμης Σερβις Μοτο δείχνει το δρόμο. Ακόμα κάθεσαι;;;

10 σχόλια:

  1. Αξιότιμη κυρία Πασταφλώρα:

    Με μεγαλην χαράν σας καλώ είς την διεθήν πρεμίεραν της νέας μου ταινίας "Η Γέννηση Ενός Φλάντζα" που θα προβαλλετω απο σήμερον κε για λίγαι μονο παραστασείς είς το εκλογικόν μου ιατρείον.

    Θερμη παράκλησις να απενεργοποιήσετε τας κινητάς σας,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεμένη φίλη Πασταφλώρα,

    Βαλθήκατε μου φαίνεται με τον Δρ.Φλάντζα να με ξεκάνετε σήμερα!!!

    Μα τί ειν' τούτο το αριστούργημα του μάρκετινγκ που παρουσιάσατε; Πρέπει να διδάσκεται σε κάθε σχολή υποψηφίων διαφημιστών που θέλει να καυχιέται περί του κύρους της!Πλέον μόνο εκ του Τζίμη του ξεβράκωτου θα αγοράζω σετ βαλκανισμού για το προσωπικό. Και πού ξεύρετε μπορεί να κάνει και κανα κονέ με τον Τζίμουρα το Μαρουσκάκι.

    Αφού είμαι σίγουρη πως αν τον γνωρίσει τέσσερις λέξεις θα πει μόνο αλλά με νόημα: "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα",
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς να κατέχω την τέχνη του διαφημίζειν, νομίζω πως αν μπορώ να ξεχωρίσω το δυνατότερο σημείο της παραπάνω διαφήμισης, αυτό είναι εκεί που λέει "τηλ: (όταν δεήσει ο ΟΤΕ)"

    Είναι σαν να σου λέει "αδιαφορώ αν θα πάρεις τηλέφωνο, είναι δικό σου πρόβλημα το αν, και πότε θα γίνει αυτό..."

    Α! Και καλώς όρισα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxa!!! Κορυφή το Φλάιερ! Εγώ να σε πω την αλήθεια αν είχα μηχανάκι θα πήγαινα, τέτοια κελεπούρια δεν είναι να τα αγνοεί κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @dr flantzas: αξιότιμε δόκτωρ, μετά τα δύο έργα σεκς που μας τάξατε, τώρα μας προσφέρετε απλόχερο και ένα επικό αριστούργημα αντάξιο ενός Αϊνζενστάιν. Σπεύδω να ενημερώσω την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δια να επιληφθεί δια τις βραβεύσεις.

    @σουσού: πολυαγαπημένη φίλη, όντως το εν λόγω τεμάχιον επιβάλλεται όχι μόνο να διδάσκεται στις μεγάλες των διαφημιστών σχολές, αλλά και να διακριθεί με χρυσούν έπαινο στα έγκυρα βραβεία Ermis Awards. Σπεύδω να κάνω το ανάλογο λόμπιινγκ.

    @the sailor: ατρόμητε θαλασσοπόρε μου, καλώς όρισες στο πλωτό ιστοκαλύβι μας! Η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι ένα πραγματικό περιβόλι, δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμασει κανείς!

    @έρωτας: μέσα στο μυαλό μου είσαι! έτσι μου'ρχεται να δανειστώ κανένα πρα-πρα και να κατηφορίσω προς Σεπόλια προς αναζήτηση του Τζίμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σχίζω το χρυσό ερμή μου και αλλάζω επάγγελμα. και το'λεγα πάντα.΄δεν το'χω','δεν το'χω'...με τσάκισες υπαρξιακά μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ήθελα να ξερα που τα βρίσκετε όλα αυτά, χε. εμένα μου αρέσει το ότι είναι εξοπλισμένοι με εργαλία και υπομονή χιχιχι ο ανατέλλων ήλιος στο background σημαίνει ότι ειδικεύονται σε Γιαπωνέζικα μόνο, άραγε; :S :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @dawkinson: Όχι! Μην σκίσεις το Χρυσό Ερμή σου! Ξέρεις τι τιμή μπορείς να πιάσεις άμα τον πουλήσεις;;; Για έλα να πεταχτούμε μέχρι τα καφέ του Ν. Ψυχικού ή την Αράχωβα και σου'χω ένα μάτσο υποψήφιους.

    @bitch girl: χε, χε έχουμε τους πράκτορές μας! όσο για τον ανατέλλοντα ήλιο με άφησε τόσο άφωνη ως στυλιστική σύλληψη, που δεν τόλμησα καν να τον σχολιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δε θα πηγαινα ποτε σε αυτο το συνεργειο. το σλιπ δεν εχει μπλε/κοκκινη ριγα.

    προφανως δεν ανηκω στο ταργκετ γκρουπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @fight back: μπορεί να μην ανήκεις στο τάργκετ γκρουπ, όμως αν βρεις πού πουλάνε αυτά τα αριστουργήματα, στείλε μέιλ! τα αναζητώ χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή