Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

O μπατζανάκιας



Γκουρμεδιάρη και γκουρμεδιάρισσα,

Για σένα που βαρέθηκες την πάπια με σως μύρτιλα και το απρόσωπο σέρβις στις χασαποταβέρνες, τα οβελιστήρια και τα λοιπά σνακ μπαρ, η taverna Μπατζανάκιας έρχεται να βάλει λίγη ποίηση στις μεσημεριανές και βραδινές σου εξόδους. Η καλαίσθητη ταμπέλα με τον εμπνευσμένο ιαμβικό δωδεκασύλλαβο σε προϊδεάζει για τα όσα θαυμαστά σε περιμένουν: το αιωνόβιο κάδρο με το γέρο με την πίπα, το πλαστικό ρολόι στον τοίχο προσφορά των βουλκανιζατέρ Δαρνιάκαρα, τις φωτογραφίες του μπατζανάκη σε συνεστίαση του τοπικού αθλητικού σωματείου στην Πέγκυ Ζήνα.
Μα πάνω από όλα, υποψιασμένε πελάτη, σε περιμένει ο μερακλής ιδιοκτήτης που μαζί με το σουβλιστό κοκοράκι θα σου κάνει δώρο και την ποιητική του συλλογή κι αν είσαι τυχερός θα σου απαγγείλει και μερικά αξέχαστα τετράστιχα.
Α! η αίθουσα διατίθεται και για συνεστιάσεις...

Υ.Γ.: όπως ίσως έχετε καταλάβει με έχει πιάσει μια τρομερή βιοχλαπάτσα αυτές τις μέρες και μια απειλητική βαρεμάρα πλανάται στο ιστοκαλύβι. Υπομονή, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...

8 σχόλια:

  1. Λατρεμένη φίλη Πασταφλώρα,

    Πότε θα επισκευθώμε αυτό το παλάτι των γκουρμέ απολαύσεων;

    Όχι τίποτις άλλο, αλλά δεν ξεύρω και πόσα κοκόρια ήταν άταχτα χθες μεσ' στην αυλή. Μην πάμε και δεν βρούμε τίποτα,
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έλα...έλα...

    σώπα...

    θα περάσει...

    εκτός κι αν επισκεφτεί τον "μπατζανάκια"...

    τότε δεν εγγυώμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πρέπει να εκδόσεις έναν οδηγό για όλα αυτά τα must μέρη που ξετρυπώνεις κατά καιρούς. (Μη σου πώ οτι πρέπει να αποτελέσει και το βασικό εγχειρίδιο υποχρεωτικού μαθήματος ελληνικής λαογραφίας στα σχολεία...) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο λεξικό το ανακάλυψες, δίπλα στο λήμμα "παρακμιακό" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χοχο ωραίο
    ρεζερβέ για 4 πληζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επίσης μπορείτε να κάνετε κάτι για να μη παίζει μουσική το βλογ σας όποτε μπαίνω, μιας και ακούω και εγώ από το Μακ μου και οι μουσικές μας μπερδεύονται και αυτό δεν είναι καθόλου δημιουργικό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @sousou: αγαπημένη γκουρμέ φίλη, έχω ήδη κάνει ένα ρεζερβουάρ για 11 άτομα. Αλόνζανφαν ντε λα πατρί, λε ζουρ ντε γλουάρ εταριβέ!

    @the navigator: πιστέ μου αναγνώστη, μιλ μερσί για το σαπόρτ. επειδή ο μπατζανάκιας βρίσκεται στις Ιονίους Νήσους, λέω να επισκεφθώ τον ιστορικό Τζατζικοπλημμύρα για σουβλάκι σπέσιαλ, μπας και πνίζω τη βιοχλαπάτσα μου στο τζατζίκι.

    @me:moir: θα ήταν μια πραγματική πολιτιστική επανάσταση! Μετά το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο, ήρθε η ώρα για το Πχοιοτικό Γκουρμέ Τεφτέρι της Πασταφλώρας! Ημέρες δόξας ανατέλουν στον ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @the navigator: πνίξω εννοούσα... τι τα θες, όταν σκέφτεσαι σουβλάκια τέτοια παθαίνεις.

    @άννα: α, μα γι' αυτο το λήμμα έχω εκατοντάδες εγγραφές. για τσέκαρε την αφίσα της Αντζελας! χλιδή!

    @yoreekas: εκλεκτέ e-φίλε, περιλαμβάνεται και το δικό σου όνομα στο ρεζερβουάρ για 11 άτομα.
    όσο για τη μουσική, οι επιθυμίες σας διαταγές. εδώ που τα λέμε βαριέμαι αφόρητα να ψάχνω τραγούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή