Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Οι κακοντυμένοι βουλευτές και η Lifo


Την πέφτει ο αρθρογράφος της Lifo σε δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πήγαν λέει κακοντυμένοι στη Βουλή, φορώντας ο μεν ένας γερμανικά πέδιλα - δυστυχώς χωρίς άσπρες κάλτσες - ο δε άλλος γιλεκάκι μπαρουτοκαπνισμένου μπαρόβιου φωτορεπόρτερ. Παρατράγουδο, έχει να πει η θεία Πασταφλώρα! Καθότι το να σχολιάζεις το ντύσιμο των δύο αυτών τύπων, και συγκεκριμένα του Γρηγόρη Ψαριανού και τον Περικλή Κοροβέση, είναι σαν να κατηγορείς τη Ζωζώ Σαπουντζάκη ότι δεν προσήλθε σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών ντυμένη ωσάν μέλος παραχριστιανικής οργάνωσης, με αυστηρό κότσο, μπεζ μακρυμάνικο και χαμηλοβλεπούσα φούστα από κακής ποιότητας βισκόζη.
Αν η Βουλή ήταν ένα σωστό και νοικοκυρεμένο μαγαζί, οι θαμώνες θα περνούσαν τις πόρτες της ντυμένοι με τον προσήκοντα στυλιστικό σεβασμό. Πλην όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με το μπαρ το Ναυάγιο, το οποίο σου σερβίρει ποτά μπόμπες και στα χρεώνει για σαμπάνια Ντομ Περινιόν. Κι αντί να πάρουμε με τις ντομάτες τους 300 μετρ, κολλάμε στα πέδιλα του σερβιτόρου. Ουφ!

12 σχόλια:

  1. Μια ζωη οι δημοσιοκαφροι στεκονται στους τυπους και δεν βλεπουν την ουσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις ότι για το ίδιο ακριβώς τους την είπε και ο Χέρι - Χέρι?
    "Αντιπαρέρχομαι τις «ιδιόμορφες» συμπεριφορές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τόσο σε επίπεδο ενδυματολογικής ευπρέπειας όσο και σε επίπεδο γενικότερου σεβασμού προς το πνεύμα και το κλίμα του Ναού της Δημοκρατίας.."
    στη επιστολή - http://www.indy.gr/other-press/epistol-apo-ton-proedro-toy-la-o-s-k-g-karatzaferi-elabe-o-al-alabanos)

    Οταν το lifo ενοχλείται με ότι ενοχλεί και τον Χερι - Χερι κάτι δεν πάει καλά....
    Χαιρετίσματα απο Αμστερνταμ!
    Χρίστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @πρεζα tv: το άρθρο στη Lifo γράφτηκε σαφώς με σατυρική διάθεση, απλά με διαολίζει γιατί κρύβει μια λαϊκίστικη εμπάθεια κι ας έχει το εξυπνακίστικο-σαλονάτο-ΒΠ στυλάκι.

    @έρωτας: ντάνκεσεν!

    @χρίστος: σ' ευχαριστώ πολύ για το λινκ. εξαιρετικά ενδιαφέρον και αρκούντως διαφωτιστικό σε θέματα ύφους, ήθους και ... προγραμματικών δηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να λεμε και του στραβου το δικιο οι ποιο σικατοι ηταν ο Πλευρης και ο Βοριδης .Αψογα ντυμενα τα πουλακια μου!!!..Να τους χαιρομαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μονο οι αδελφες ασχολουνται με το ντυσιμο και οχι με την ουσια.
    Και ειναι γνωστο οτι ολοι οι φασιστες ειναι κρυπτο-ομοφυλοφιλοι. (στις περιπτωσεις βοριδη και αδωνη βεβαια η λεξη 'κρυπτο' ειναι περιττη).
    υγ: δεν εχω τιποτα με τις αδελφες (εχω ομως με τις κρυπτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις ποιο σοβαρές μας ώρες της ημέρας μπορούμε να διαβάζουμε σοβαρές κριτικές και να κλαίμε
    Στις πιο ανάλαφρες στιγμές μπορούμε να διαβάζουμε τέτοιου είδους κριτικές και να γελάμε. Όλα χρειάζονται. Η μονοτονία δεν κάνει καλό είτε γέρνει από την μία ή την άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @habilis: πρώτο τραπέζι πίστα!

    @toni venieri: το τι κάνουν όλοι αυτοί στην προσωπική τους ζωή είναι δική τους υπόθεση. το ζήτημα είναι τι πρεσβεύουν και τι πράττουν. και στο κομμάτι αυτό, άστα καλύτερα... (αναστεναγμός απογοητεύσης!)

    @θυμήσου πως με λένε: σωστό κι αυτό! αρκεί η σάτυρα να μην γίνεται μονομερής και να μην καυτηριάζει τόσο πολύ το διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ...αυτός ο Armani...με τέτοιες τιμές που να τον προτιμήσουν οι εκπρόσωποι μας από τον ΣΥΡΙΖΑ...τι να πεις... ZARA και αυτό στο τσακίρ κέφι...στις εκπτώσεις...χιχιχιχι...

    Πέρα από την πλάκα, έχει χαβαλέ που οι άνθρωποι πήγαν όπως και στην καθημερινή τους ζωή...

    Αν όμως το μάπα ντύσιμο αρχίσει να θεωρείται διάβημα εναντίον του κατεστημένου θα διαφωνήσω...τς τς τς τς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. the navigator: νομίζω ότι οι δύο παραπάνω τύποι είναι αρκετά χύμα εντός ή εκτός βουλής. τώρα που το σκέφτομαι, λες να πάνε καμιά μέρα με τις πυτζάμες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν σχολιάζαμε το ντύσιμο και το στυλ των εθνοπατέρων, θα έπρεπε από καιρό να είχαν φάει πόρτα μερικοί μερικοί.
    Π.χ. η Μαριέτα με εκείνα τα ανεκδιήγητα σκουλαρίκια της ...
    Η σαγιονάρα & το γιλέκο ήταν πολύ πιο "στιλάτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @άννα: τούτοι δω δεν είναι σικ, αλλά ... sick!

    ΑπάντησηΔιαγραφή