Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Ο Άη Ντουντ Λεμπόφσκι




Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι δεν είναι απλά ένας ακόμα κινηματογραφικός ήρωας: ο Μεγάλος Λεμπόφσκι είναι ο Ντουντ, ο απόλυτος μπάκουρος με όλα τα γράμματα κεφαλαία και με φώτα νέον να αναβοσβήνουν. Τον Λεμπόφσκι τον σέβομαι και τον ευλαβώ χρόνια τώρα γιατί γράφει στις στραβοπατημένες σαγιονάρες του τις διάφορες αηδίες περί στυλ, δημιουργικής διακόσμησης, σωστού κουρέματος, μουράτης γκόμενας, κυριλέ συμπεριφοράς, κυκλοφορεί χαλαρός με καρώ βερμούδα και ξεχειλωμένο μπουρνούζι και τρώει ένα από τα πλέον ξεκούδουνα κολλήματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία: ο Ντουντ κολλάει ανεπανόρθωτα με το βανδαλισμένο χαλί του.
Τουέλβ πόιντς, ντουζ πουάν πάνε επίσης όχι στη συμμετοχή της Κύπρου αλλά στους κοπρίτες που τον περιτριγυρίζουν φτιάχνοντας έναν ανδρικό μικρόκοσμο που αξίζει πολλά καφάσια μπύρες και άλλα τόσα καντάρια Χοσέ Κουέρβο. Προσωπική αδυναμία ο Theodore Donald Donny Kerabatsos και οι στάχτες του οι οποίες στο τέλος καταλήγουν στη μούρη του Ντουντ, αντί στο ανοιχτό πέλαγος. Ρισπέκτ!
Εντελώς αυθαίρετα ορίσαμε την πρώτη Νοεμβρίου ως την ημέρα εορτασμού του Άη Ντουντ. Αντί κεριών και λοιπών παραφερναλίων θα πιούμε στην υγειά του μέχρι τελικής πτώσης. Ξαναμανά ρισπέκτ λέμε!

12 σχόλια:

  1. http://avaxhome.info/music/the_big_lebowski_ost.html

    Βοήθεια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως ο μόνος άγιος που πιστεύω...

    αυτός και ο άγιος Coltrane...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό και επίκαιρο! Συντονιστείτε αύριο στον Τηλε-Μπουφο όπου και θα παίξει σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση το ΤΟΠ 5 των μεγαλύτερων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών μπάκουρων έβερ!

    Στέι τιούνντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη χάρη του,
    θα προσκυνήσω κι εγώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή φίλη Πασταφλώρα,

    Βλέπω πως τα προεόρτια για τον οσιομπάκουρα κρατούν καλά! Σας αφήνω και πάω να ψήσω μια μπακουρόπιτα καθώς αύριο ξημερώνει η επίσημη μέρα εορτασμού* και ο παπα-Λούτσος μου είπε να μην το παραλείψω γιατί αλλιώς δεν θα μου εμφανιστούν οι 5 σημαντικότεροι μπάκουρες στον τηλεμπούφο.

    Να στείλω τη Μαρούσκα για αλεύρι,
    Σουσού

    *Ορθώς παρατηρήσατε το αυθαίρετο της ημέρας εορτασμού. Θα θελα να ξερα ποιός να το αποφάσισε άραγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @καλός λύκος: ωραιότατο το δωράκι σας! καλύτερο και από φοντανάκι! μιλ μερσί!

    @navigator: http://www.coltranechurch.org/
    αν και είμαι σίγουρη ότι το έχεις επισκεφθεί πλειστάκις.

    @mujahedin: μπουρλοτιέρη μου, η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για το κανάλι σταθμό στην ιστορία της παγκόσμιας τηλεόρασης (και όχι μόνο). ας συντονιστούμε από αύριο, λοιπόν και καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @balidor: ας πιούμε λοιπόν ένα ποτηράκι στην υγειά του!

    @sousou: Πολυαγαπημένη φίλη, να μου κρατήσετε κι εμένα ένα κομμάτι μπακουρόπιτα. Πηγαίνει εξαιρετικά με εκείνο το Vinsanto παλαίωσης που κοσμεί την οικογενειακή μας κάβα.
    Αλήθεια, ποιος να αυθαιρέτησε άραγε ορίζοντας την ημέρα του εορτασμού; Μέγα μυστήριο! Ελπίζω οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του τηλεμπούφου να βρουν την απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν κάνει τίποτα... και επίσης :

    http://www.alansmind.com/lebowskiquiz.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βοήθειά μας χε!
    υ.γ Pastaflora φοράω τις κάλτσες μου με τον Snoopy κ τον Woodstock και μόλις πριν λίγο έβλεπα στο u tube τη σκηνή με τις στάχτες σε καμια δεκαριά διαφορετικές μεταγλωττίσεις ψάχνοντας για την άλλη με το όνειρο/τριπάκι/μιουζικαλ-υπερπαραγωγή of His Dudeness που θέλω να βάλω στο επόμενο ποστ...αυτός ο συντονισμός καταντά creepy :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @καλός λύκος: κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε!

    @bitch girl: άλλη μια αδερφή ψυχή λοιπόν! την επόμενη φορά που θα ξανάρθεις Αθήνα, οι μπύρες κερασμένες από μένα! (εννοείται φυσικά ότι αυτή τη στιγμή που σου γράφω φοράω τις πυτζάμες με το σνούπυ και ένα ξεχειλωμένο λαχανί μπουρνούζι από πάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λολ ΉΡΩΑΣ και ΠΡΟΤΥΠΟ!!! Τελεία και Παύλα .-

    θα πιω και 'γω σήμερα μια και με δώσατε την ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ερωτας¨ΜΥΘΟΣ! και δη αξεπέραστος!
    ας πιούμε ένα ακόμη ποτήρι στην υγειά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή