Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Ακούτε κρητικό χιπ-χοπ!


Σύντεκνοι και σύντεκνες
Δεν κατέχω και πολλά από την κρητική μουσική, λαογραφία και ποίηση. Από κρητική κουζίνα πάλι κατέχω, αν και μου πέφτει λιγάκι βαριά και μάλλον είμαι τύπος που κλίνει τελικά προς τις πορτοκαλάδες Λέντας, το Μπυράλ και τα ένδοξα κρασιά (χικ!) του Λυραράκη. Επίσης πρέπει να σας αποκαλύψω ότι είχα έναν προπροπάππου Κρητικό που έφτασε με τους μεγάλους διωγμούς στο Ναύπλιο κι εκεί μπήκε ο κουζουλός στο ένδοξο σόι μας παίρνοντας το τόοοοσο εύηχο όνομα της φαμίλιας (είμαι σίγουρη ότι αν ο Κακοφωνίξ άκουγε το επώνυμό μας θα συνέθετε δεκάδες ανακρεόντειες ωδές προς τιμή των αιμοδιψών σκανδιναβικών θεών!).
Από αλλού ξεκίνησα όμως και αλλού κατέληξα και αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι μόλις άνοιξα σήμερα αυτό το ιερόν βίδεον ξύπνησε μέσα μου το κρητικό αίμα: διότι εδώ έχουμε ένα εξαιρετικό δείγμα τοπικού χιπ-χοπ και την πρώτη ίσως ραπ μαντινάδα που βγαίνει στο αχανές διαδίκτυο για να αναμετρηθεί στα ίσια με τα τόσο δημοφιλή (γιατί άραγε;;;) «γιο μάδερ φάκερ» και «σέικ γιορ μπάντ μπιτς» των μαύρων αδερφών.
Για πατήστε το πλέι και καλή σας διασκέδαση!

10 σχόλια:

  1. Ήντα κάνει αυτή η σκαπάνη τσι πάρτη σου ω ρε πασταφλώρα, χρυσό βγάνει η αναθεματισμένη! Μου κρεμαστήκανε τα σαγόνια ωρέ!!!
    Τιμή στη λεβεντογέννα και στο δικό μου τον προπροπάππο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν και είχα ηπειρώτη προπάππου, δε μπορώ παρά να υποκλιθώ στο μεγαλείο του κρητικού σου προγόνου...(μετά και από αυτό που είδα)
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α, ρε Κρήσσα γη...δεν έχω ρίζες, άλλα έχω γνωρίσει λεβέντες της κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ιφιγένεια: το ομολογώ ότι ήταν μεγάλη πετυχισιά ετούτο το βίδεον. περισσότερα από κοντά την Κυριακή!

    @νερίνα: σ' ευχαριστώ πολύ! ας πιούμε μια ρακή εις υγείαν των καλλιτεχνών!

    @dawkinson: ας βάλουμε λοιπόν άλλη μια ρακή εις υγείαν των λεβεντοπαλίκαρων!

    @me:moir: ρισπέκτ, ρισπέκτ! νομίζω σηκώνει μια ρακή ακόμα η πρόποσή μας. χικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή φίλη Πασταφλώρα,

    Το υπέρτατο κρητικό χιπ-χοπ που φέρατε στην επιφάνεια με έχει βάλει σε σκέψεις. Σκέπτομαι να δημιουργήσω νέο είδος χορού, το χιπ-χοπ πεντοζάλιο αλλά δε σας αποκαλύπτω άλλες πληροφορίες προτού καταλήξω στα βήματα της τελικής χορογραφίας.

    Ήδη η Μαρούσκα που την προσέλαβα στο μπαλέτο μου (εννοείται αμισθί) έχει αρχίσει να χοροπηδά σαν κατσίκι και πού και πού αναφωνεί γιο μαν,
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Congratulations you the Greek Soccer. Final The phase of the champioship of Europe 2008 already is reached. Now in front will be the European.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=YM-C8aB9VsY

    μπάχαλο...

    το δικό σου βέβαια...ήταν το κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @sousou: πολυαγαπημένη φίλη, με μεγάλη χαρά να παρουσιάσομε τη νέα χορογραφία σε κάποιο κρητικό γλέντι, κατά προτίμηση στο πάρτυ γενεθλίων του επίτιμου. Ενημερώσατε σχετικώς τη Μαρούσκα. Ας το γιορτάσουμε με μια ρακή!

    @david santos: καιρό είχαμε να σας δούμε από δω. Να σας κεράσουμε μια ρακή λοιπόν!

    @the navigator: απολαυστικό το βίδεον! δεν φαντάζεστε πόσες φορές το είδα, συνοδεύοντάς το με την απαραίτη ρακή, βεβαίως βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή