Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Ο θυμόσοφος ντελιβεράς



Το βασανιάρης; ΟΚ, το δεχόμαστε. Το Τσάκα Τσούκας όμως; Μήπως ο μετρ εννοούσε ο Τσάκα Τσάκας; Ή ο θυμόσοφος ντελιβαρατζής επιθυμεί ίσως να αποτίσει σιωπηλό φόρο τιμής στον παλαίμαχο ηθοποιό Νίκο Τσούκα; Είναι μήπως δάκτυλος της στοάς Χόνγκ και μια παράφραση του ονόματος του μεγάλου πρωταγωνιστή Τσάκι Τσαν;
Πολλά και αγωνιώδη τα ερωτήματα κι αυτό το «η ζωή είναι παραμύθι» συσκοτίζει ακόμα περισσότερα την ήδη μυστηριώδη επιγραφή εκφρασμένη σε μια συναισθηματική γραμμική βήτα γεμάτη νταλκά και κιτρινισμένο σελοτέιπ. Πώς λέτε να ένιωθε ο αρχαιολόγος του μέλλοντος αν στις ανασκαφές κάπου στην αρχαία οδό Αχαρνών έπεφτε πάνω στο αινιγματικό εύρημα; Ποιος θα ήταν ο νέος Σαμπολιόν που θα αποκρυπτογραφούσε αυτό το ομιχλώδες μανιφέστο; Στην τελική, καταλαβαίνει κανείς τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης;
(προς το παρόν πάω να καταρρεύσω στον καναπέ μου και να λύσω καμιά δεκαριά σουντόκου. πόσο δύσκολη έχει γίνει πια η καθημερινότητα, mon Dieu!)

14 σχόλια:

  1. Τι να πει βρε...?

    Σπεύδε βραδέως...

    Να ερευνήσεις πιθανή συγγένεια του με αυτόν...

    http://picasaweb.google.com/mc95078/Various/photo#5121667771240090242

    αν και θα τον ξέρεις ήδη φοβάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεμένη φίλη Πασταφλώρα,

    Πείτε μου τί ντελιβερίζει ο κυρ Τσάκα Τσούκας ο Βασανιάρης να κάμω παραγγελία! Μπορεί να αργήσει μέσα στη βιασύνη του αλλά, δεν βαρείσθε, θα τον αναμένω βραδέως, ίσως δε και βασανιάρικα!

    Έχω καταπληκτική επιγραφή σε φωτό στο κινητό μου. Μόλις μου δώσατε μια έξοχη ιδέα για το αυριανό μου πόστιο!

    Σουσού

    ΥΓ: Μα δεν είναι καταπληκτικές οι παραπομπές του κυρίου Δε Ναβιγκέητορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός "Βασανιάρης" αναφέρεται στα πάθη που περνά ο άνθρωψ ίνα σας παραδάσει την παραγγελίασν εις χρόναν τσάκα τσούκα και αβλαβήν.

    Παρενθετικά θεωρώ ότι ο υπερβόρειος ορισμός "Πακετάς" υπερτερεί του χαμουτζήδικου "Ντελιβεράς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα σας.
    επιτρέψατέ μου να σας ενημερώσω ότι πάνω από μια ντουζίνα χρόνια (τόσα τον θυμάμαι εγώ)κυκλοφορεί ο Βασανιάρης Τσακατσούκας στα Εξάρχεια και τα πέριξ και μοιράζει τα αράπικα φιστικάκια-δείγμα του στα τραπεζάκια κερνώντας και προσελκύοντας τους υποψήφιους πελάτες...
    εμένα μου είχε φανεί πολύ γλυκιά η θυμοσοφία του όταν την πρωτόδα πάντως, κανένα μα κανένα αγωνιώδες ερώτημα. πολύ γλυκιά φυσιογνωμία έχει επίσης και ο κάτοχος του οχήματος :-)

    υ.γ. τσάκα-τσάκας δε θα μπορούσε να λέγεται πάντως. δεν φτάνει τις απαιτούμενες ταχύτητες. το αντίθετο δηλώνει νομίζω, εξ ου και η επεξήγηση. είναι πιο κοντά εννοιολογικά στο τσούκου-τσούκου, σιγά-σιγά, κουτσά-στραβά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @navigator: παλιός γνώριμος ο νταλκαδιάρης Κώστας! άλλο ένα λαμπερό μπριγιάν στης Πασταφλώρας το δαχτυλίδι (!!!)

    @madame sousou: πολυαγαπημένη φίλη, ο κυριούλης αυτός απεδείχθη μια γνωστή και αγαπημένη φιγούρα που εδώ και χρόνια συντροφεύει με τα φρέσκα φυστίκια του τις ανείπωτες κρεπάλες μας στην περιοχή των εξαρχείων.
    όσο δια τον αγαπημένο κύριο ναβιγκέητορα έχω να δηλώσω ότι πρόκειται περί εξαιρετικού νέου διαθέτοντα μια ατελείωτη συλλογή από βίντεο κλιπ των αφων Χαϊτίδη και λοιπών λατρεμένων προσωπικοτήτων... αν έβαζε δε υποψηφιότητα με το κόμμα ΦΛΑΝΤΖΑΣ σίγουρα θα τον ψήφιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @polsemannen: φίλτατε γκασταρμπάιτερ, στη μεγάλη αναθεωρημένη γραμματική της Πασταφλώρας, ο όρος "πακετάς" θα γραφτεί με χρυσά γράμματα, δίπλα στο οξύμωρο δια τα χαμουτζήδικα αυτιά μας "μπουγάτσα με τυρί"... ας παραγγείλω κι ένα σουβλάκι καλαμάκι τώρα!!!! (χα!)

    @unapatatras: σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία. όντως τον θυμάμαι στα στέκια των Εξαρχείων πάνω από μια 20ετια, και δεν είναι λίγες οι φορές που μάς έσωσε από ... διάτρηση στομάχου.

    @balidor: ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο φυστικάς είναι; Με τα δύο δωρεάν φυστίκια, τα οποία μερικές βραδιές αποτελούσαν και το μοναδικό μας γεύμα; Βρε τι μαθαίνει κανείς... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα τα φυστικια, αλλα αυτο το "η ζωη ειναι ενα παραμυθι" τελικα πως το εννοει?

    απαξιωτικα ή την αναγει σε φανταστικη περιπετεια?
    ας μου εξηγησει καποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερασιτέχνες... τσάκα-τσούκας.. όπως ο ήχος που κάνει κανείς οταν τρώει πασατέμπο.. Καταλάβατε;... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από που και ως που "Η Ζωή" είναι ένα παραμύθι; Παραμύθι είναι τα τρία γουρουνάκια. Παραμύθι είναι η κοκκινοσκουφίτσα. Παραμύθι είναι ακόμα και το κουκί και το ρεβίθι. Η Ζωή όμως δεν υπάρχει σε καμία επίσημη λίστα από παραμύθια.. Με λίγα λόγια, μιλάμε για έναν εντελώς αναξιόπιστο και συνάμα παραμυθά ντελιβερά, από αυτούς που σου λένε ότι τα σουβλάκια σου θα είναι εκεί σε 10 λεπτά και τελικά κάνουν 1 ώρα.. totally not a cool guy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @3parties: είδες; διότι αυτό το ιστοκαλύβι ώρες-ώρες γίνεται σαν την εκπαιδευτική τηλεόραση!

    @fight back: μπορώ να σου πω ότι η συγκεκριμένη φράση ήταν που με προβλημάτισε κι εμένα περισσότερο από όλα και με έριξε στην επίλυση σουντόκου για δυνατούς λυτες!

    @estarian: είστε ένας μάστερ της αποκρυπτογράφησης! τα σέβη μου! το χεράκι πώς πάει;

    @mujahedin: μπουρλοτιέρη μου, αναρωτιέμαι μήπως εννοεί κάποια άλλη Ζωή, π.χ. τη Ζωή Λάσκαρη.
    Λέω να ανεβάσω συντόμως το κάλεσμα για τον εορτασμό του Μεγάλου Λεμπόφσκι. Να συμπράξομεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Τσάκα Τσούκας είναι η πιο ευγενική φυσιογνωμία των Εξαρχείων. Αυτό που είναι χαραγμένο στη μνήμη μου είναι το πρόσωπο του στην Πλ. Έλενας όταν έχασε ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο (νομίζω τη γυναίκα του)σε κάποιο κοντινό νοσοκομείο περίπου το 1994. Ήταν πραγματικά χαμένος και συνάμα σαστισμένος, ένα βλέμμα απερίγραπτο.
    Τσάκα Τσούκα μου ο θεός να σε ΄χει πάντα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή