Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Μετά τη Γιορτή της Γκλίτσας, νάτη κι η Γιορτή της Προβατίνας


Φτου γκαντεμιά! Με όλη αυτή την προεκλογική ανακατωσούρα, τις κατεδαφίσεις του Μιχαλάκη Λιάπη, τις μικρές Ολλανδέζες, τους Αργεντινούς γκολτζήδες-Ζορό, τα προγράμματα της καλλικέλαδης Καίτης Μαζόχα κτλ κτλ, δεν προλάβαμε να γράψουμε τίποτα για ένα εξαιρετικό ιβέντ που έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό στο Μεσοχώρι: Πρόκειται για τη Γιορτή της Προβατίνας, μια φαντασμαγορική εκδήλωση που τίμησε την αδάμαστη τάξη των τσομπαναραίων και των συμπαθών πετς τους.
Η χαρούμενη αυτή γιορτή ήρθε σε συνέχεια της εξίσου επιτυχημένης Γιορτής της Γκλίτσας και ηθικός αυτουργός και των δύο διοργανώσεων ήταν ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαριωτών «Οι Βρυσοπούλες». Η εκδήλωση περιλάμβανε μεταξύ άλλων και ζωντανή επίδειξη παρασκευής ξυνόγαλου η οποία παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάμπη Ζούζουλα ντυμένο με την παραδοσιακή χασιώτικη φορεσιά.
Μπουχτισμένοι από τους χομεϊνήδες του ντεμέκ λάιφσταϊλ που κατακλύζει τηλεόρασεις, περιοδικά και κοσμικές στήλες, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον αεικίνητο πολιτιστικό σύλλογο πάντα τέτοια ευελπιστώντας την επόμενη χρονιά να παρακολουθήσουμε κι εμείς από κοντά τον κ. Μπάμπη Ζούζουλα επί το εργόν!

7 σχόλια:

  1. ¨Εχουν μέλλον οι 'βρυσοπούλες' τελικά.. Δε νομίζω να ξέρει κάτι από αυτά ο ΜΙΣΈΛ του Πολιτισμού ( πάντα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...καλά, αυτή η ιστορία με τα "έθιμα" που "αναβιώνουν" (αφού πρώτα εφευρεθούν)και τις διάφορες γιορτές του απιστεύτου... εις όφελος του πολιτισμού επομένως και (με την επικρατούσα και όχι την δική μου λογική)της ανάπτυξης, έχει πάρει διστάσεις κοινωνικής τρομοκρατίας... σ'ένα χωριό της Καρδίτσας θυμήθηκαν τα πατίνια που χρησιμοποιούσαν το '50... έφτιαξαν μερικά, με σανίδια και παλιά ρουλεμάν και καθιέρωσαν την...γιορτή του πατινιού(θα μπορούσε να είναι και εθνική με σύνθημα "ζωή-πατίνι")... φόρτωσαν και μιά γριά, την αμόλυσαν στην κατηφόρα και την είδαμε στην τιβί, μέχρι που τσακίστηκε...όπου και να πάτε στην Ελλάδα, μιά γιορτή θα βρεθεί να λατρέψετε τον Σούργελο, θεό(εκ μεταγραφής στο δωδεκάθεο) του κιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θέλεις ρεπορτάζ από τη "γιορτή του χαρταετού" που λαμβάνει χώρα στον ειδυλλιακό κήπο ενός παλατιού εδώ παραπέρα; Είναι εξίσου φαντασμαγορική με τη γιορτή της προβατίνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @so far: μπα, ο Μιχαλάκης ξέρει από κατεδαφίσεις!

    @malamas: είδες τελικά που αυτή η χώρα είναι γεμάτη συγκινήσεις;;;

    @3parties: πες μου μέρα και ώρα να κλείσω θέση! δεν χάνονται τέτοιες ισχυρές συγκινήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Somehow this sounds like home....

    Mπρρρρ.......κιτς κιτς κιτς κιτς.....

    Ουρττττττ από δω...κατσίκι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή κυρία Πασταφλώρα,

    Ωραία γιορτή είναι αυτή! Θλίβομαι που δεν μου απέστειλαν πρόσκλησις καθώς το φρέσκο ξυνόγαλο δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

    Πώς θα φιάξομε τραχανα;
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @navigator: μπε!

    @madame sousou: εκλεκτή φίλη, ήδη έχω κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες δια να συμμετάσχουμε στην επόμενη γκεστ λιστ του εν λόγω ιβέντ. Όπως με πληροφορούν καλεσμενος-έκπληξη θα μας εισάγει και στα μυστικά της παρασκευής του τραχανά. Δεν βλέπω την ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή