Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Μεγάλοι ΕΛληνες

Πολύ της μόδας στις μέρες μας είναι τα τοπ χάντριτ, τα τοπ φάιβ και τα τοπ τεν όπως αυτό που μας καλεί να ψηφίσουμε τους 10 μεγαλύτερους Έλληνες. Έτσι και το ιστοσαλόν με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιλέγει με τη σειρά του τους 5 σπουδαιότερους ΕΛληνες γιατί βαριέται να σκεφτεί τους υπόλοιπους 5 (για τους οποίους έχουν επιληφθεί καιρό τώρα τα μεσημεριανάδικα, οι λαϊφσταλιτζήδες και οι λοιπές παραγωγικές δυνάμεις των εγχώριων μίντια).
Ξεκινάμε λοιπόν από τον αγαπημένο Γιάτσεκ Γκμοχ.


Ο θρύλος αυτός των γηπέδων έδωσε μια νέα διάσταση στην ελληνική γλώσσα αναπροσαρμόζοντας πλήρως το συντακτικό, την ορθογραφία και τα γένη της. Σύντομα τον ακολούθησε, με αξιοσημείωτη επιτυχία, μια πλειάδα ΜΜΕτζήδων, σελέμπριτις και πολιτικών.

Ακολουθεί ο αρχαιοπρεπεής Κέβιν Σόρμπο.


Ωραίος ως ΕΛ-λην έδωσε την αληθινή διάσταση στο μύθο του Ηρακλή υπογραμμίζοντας ότι ένας σούπερ ήρωας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει γυμνασμένους κοιλιακούς και ξανθή ανταύγεια στο μαλλί.

Σειρά έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.



Οι αντιβαρυτικές κοσμόσφαιρες, τα κυριλλικά τεριρέμ και ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αρκούν για να τοποθετήσουν το δεινό αυτό τζουντόκα στο Πάνθεον των επιφανέστερων ΕΛλήνων.

Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά οι Sex Pistols καθώς, σύμφωνα με τις αλάνθαστες αρχαίες γραφές, η αλήθεια βρίσκεται μόνο σε αυτούς (και την αλήθεια, ως γνωστόν, κατέχουν μόνον οι ΕΛ)



Τελευταίο αφήσαμε τον εθνικό ευεργέτη Φρανκ Ζάππα.


Ο λαμπρός αυτός ΕΛλην εκτός από το Ζάππειο Μέγαρο μάς κληροδότησε μια πολύτιμη μουσική κληρονομιά συνδυάζοντας το ηπειρώτικο πολυφωνικό με την ψυχεδέλεια.

25 σχόλια:

  1. Αναμφισβητητα η ανεγερση του Ζαππειου από τον Φρανκ Ζαππα άλλαξε τον ρουν της ελληνικης ιστοριας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα ;

    Φαβορί πάντως είναι οι Γκμοχ και Ζάππα...

    Ο Πούτιν δεν βγαίνει γιατί θα τον σαμποτάρουν οι Αμερικάνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζαππα ΔΑΓΚΩΤΟ!!

    "ένας σούπερ ήρωας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει γυμνασμένους κοιλιακούς και ξανθή ανταύγεια στο μαλλί."... και να κυκλοφορεί με το σώβρακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεχάσατε τον Φλωρινιώτη που άλλαξε άρδην την κουλτούρα και το λάιφστάιλ του τόπου, αλλά συγχωρείστε λόγω των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται πως γνωρίζετε πολλά! Να υποθέσω πως όλοι είναι ...πελάτες σας? Θα προτείνω στον Χαρδαβέλα να σας καλέσει στον Αθέατο κόσμο!!!
    Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παράπονο: που είναι η μπεζεντάκου? αυτή που εχει γαλουχήσει τα νέα κορίτσια με το λάιφ στάιλ της?

    ούτε μια γυναίκα στο τοπ φάιβ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λείπουν και μεγάλες πιο ντόπιες μορφές..
    Παριζιάνοι, Γκολέμηδες, Τσάκωνες, Σουγκλάκοι, Φλωρινιότηδες κλπ κλπ
    Στημένο στημένο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφίζω φυσικά Ζάππα και συμπληρώνω ότι ο σπουδαίος αυτός Έλληνας μας δίδαξε και την ευεργετική για τον εγκέφαλο συνεχή εναλλαγή παραστάσεων, περισσότερο γνωστή με τον όρο ζάπινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βόουτ Kevin Sorbo φορ πρέζιντεντ οφ δε Γκρίκ Πάρλιαμεντ, NOW!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eπίσης μια αναφορά στον Ντέμη Ρούσσο και το «ντρίγκι ντρίγκι μάνα μου» θα ήταν απαραίτητη.

    (για να μην αναφερθώ στις δίαιτες με τα κοτόπουλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κέβιν Σόρμπο φορ δε γουίν!
    Η άλλη διάσταση του Hercules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξεχάσατε τον Κάρλο Πόντι και τον Τζέιμς Ποντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @marvin: Σαφέστατα! Γι΄αυτό και θεωρείται μέγας ευεργέτης ενώ τα κομμάτια του εκτελούνται σε εμποροπανηγυρεις ανά την επικράτεια από λαϊκούς οργανοπαίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @παραπολιτική: Οντως, ο σύντροφος Βλαντιμίρ δεν νομίζω να κάνει προκοπή καθώς τα Νεφελίμ και τα Αρλουμπίμ βρίσκονται αυτόν τον καιρό στο πλευρό του κοσμοκράτορα Ομπάμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @αντίδραση & σαικς: αβάδιστα δαγκωτό! Πρόκειται εξάλλου περί εθνικού ευεργέτου. Οσο για το σώβρακο, σας ευχαριστώ θερμά που το αναφέρατε, γιατί αυτή η μικρή λεπτομέρεια μου διέφυγε... τι τα θελετε, ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @spy: όπως έγραψα και στο σημείωμα μου με τον μαιτρ ασχολούνται ακατάπαυστα οι ΜΜΕτζήδες. Εμείς εδώ είμαστε πιο οφ Μπρόντγουεϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, ως γνωστόν τα απανταχού κομμωτήρια αποτελούν τα μικρά Ρόιτερς της γειτονιάς. Εξού και ο πλούτος των πληροφοριών που κατέχομε ως επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ria: με το Στελλάκι ασχολούνται σύσσωμα τα ελληνικά μίντια. Εμείς πάλι δίνουμε βήμα στους λιγότερο προβεβλημένους ΕΛληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @εσταριάν: κύριε προφήτη μου, αν παρατηρήσατε ουδείς έλλην βρίσκεται στο τοπ φάιβ που παρουσιάζουμε. Εξού και ο τίτλος ΕΛληνες, αν με εννοείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΚΥΠ walking: εκλεκτέ φίλε, πολύ χαίρομαι που τοποθετείτε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οντως στο μέγα αυτόν ευεργέτη οφείλουμε και το τόσο δημοφιλές ζάπινγκ! Θυμίστε μου να σας κεράσω ένα τέιον την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @βαλιδορ: πολύ χαίρομαι που η ελληνική νεολαία έχει όραμα και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα. Κέβιν φορ πρέζιντεντ ΝΑΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @apos: querido comandante, στο λατρεμένο ντέμη έχω κάνει εκτεταμένα αφιερώματα εδώ
    http://pastaflor.blogspot.com/2007/11/h.html?showComment=1196375640000
    και εδώ
    http://pastaflor.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @λένα: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, κερδίσατε άλλο ένα έξτρα μπόνους για φέτος! Το καλό γούστο πρέπει πάντα να ανταμείβεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @σούλα: φιλτάτη κολορίστ, ειδική μνεία στους σπουδαίους αυτούς Πόντιοι θα γίνει σε επόμενη ανάρτηση. Σας ευχαριστώ που μου τους θυμίσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πω πω!
    μπορώ να ψηφίσω όλη τη λίστα, γιατί με την άλλη την κανονική με πιάνει νύστα!!!
    η αναφορά για την "αλήθεια" των sex pistols ήταν πράγματι συγκηνιτική (ως αναδρομή στο ένδοξο κινηματο-...γραφικό παρελθόν μας
    εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή