Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ας χτιστεί το Mall στην Εκάλη!


Ως ιστοσαλονίστ και καλλιτέχνης θεωρώ πάρα πολύ sick το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης που ακούει στο όνομα Mall. Θεωρώ επίσης ότι το εν λόγω τσιμεντομπαρόκ κατασκεύασμα θα ήταν πραγματικά "sic" αν ο κύριος Λάτσης το έχτιζε στους χώρους του Εκάλη Club -οι οποίοι γειτνιάζουν τόσο με τις πολυτελείς κατοικίες της οικογένειας του όσο και με έτερο οικοδόμημα UFO που δίνει έναν τόνο αρχιτεκτονικής παράνοιας στη συγκεκριμένη γειτονιά. Δυστυχώς για μας η Lamda Development επέλεξε το Μαρούσι με τον τότε δήμαρχό της κ. Τζανίκο να δίνει γη και ύδωρ στις κατασκευαστικές με τα γνωστά αποτελέσματα. Διότι είναι πάρα πολύ sick να τσιμεντώνεις ένα από τα ωραιότερα προάστια της Αθήνας, να το γεμίζεις γυάλινα κλιματιζόμενα τερατουργήματα που αλλάζουν το μικροκλίμα της περιοχής δημιουργώντας μέσα και έξω ασφυκτικές συνθήκες και αυτό να το αποκαλείς "ανάπτυξη". Πρόσφατα ο κ. Τζανίκος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για τις ψυχωφελείς πρωτοβουλίες του που αφορούσαν το Mall. Φυσικά τα ανεξάρτητα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έκαναν τουμπεκί την καταδίκη. Βλέπετε είναι πολλά τα λεφτά Αρη και δεν λέει να χαθούν τα διαφημιστικά πακέτα της Eurobank.
Για περισσότερα πατήστε εδώ και στη Γαλέρα που έβγαλε το θέμα.

16 σχόλια:

  1. Γειά σου Babis με τα ωραία σου!
    Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε.. το Β.Π. δεν σημαίνει βόρεια προάστια αλλά Βωβό Πολη!
    Με τις υγείες μας!

    Υ.Γ. Γιατί..τους δρόμους που τους έκανε χαμηλής κυκλοφορίας- πλακόστρωτα και δεν μπορείς ούτε με τα πόδια να κυκλοφορήσεις; Άντεεε...Ρώμη το έκανε το Μαρούσι..παλατάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι φυσικά ο senor alcalde κυκλοφορεί ελεύθερος.
    Μαζί με το Mall στην Εκάλη, να πάρουν και το Golden Hall. Και αν δεν τους χωράει εκεί, ας το πάνε στον Διόνυσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορούν πάντως να πάνε και το σπίτι μου στην Εκάλη, εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου. θα έχω και το Μall δίπλα να ψωνίζω ότι θέλω, και δεν θα ξανακούναγα ρούπι από 'κει...



    (Γειά σας, τι κάνετε; καλά; καιρό τώρα σας βλέπω σε αγαπημένους φίλους, και είπα να σας κατσικωθώ αν δεν σας πειράζει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω παντως ως αρχιτεκτονας (oh yes!) ντρεπομαι για τα κιτσαρια που χτιζονται all around στο Μπαχαλισταν..
    δε μπορει ολα αυτα που σπουδαζαμε να βγαζουν αυτο το χαλι...
    εδω στο βορρα να δεις τι γινεται! παρολο που δεν υπαρχει εδω Βωβος υπαρχουν πολλοι wanna be Βωβοι κι αυτο πιστεψε με ειναι χειροτερο...
    τα κτιρια - τουρτες (στραβοχυμενες) ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία του δομημένου χώρου στην Ελλάδα-όλες οι επαρχιακές πόλεις είναι κακέκτυπα της πρωτεύουσας-και στην Αθήνα ειδικότερα, έχει ένα ιστορικό βουτηγμένο στην αμαρτία και στο χρήμα.
    Κάτι σαν εμπόριο σάρκας μοιάζει.
    Οι πολιτικές των τελευταίων 50-60 χρόνων κατέληξαν εδώ που είμαστε.
    Με ενοχλεί λιγότερο όλο το μπάχαλο των malls από το ότι χαρίζουμε γη στον κάθε μεγαλόσχημο διαπλεκόμενο ποδοσφαιροτσάτσο...χωρίς δυστυχώς να ακουστεί ούτε κιχ!
    Ο Babis είναι επιχειρηματίας και επενδύει...Δεν του τα χάρισαν τα "πλέρωσε".
    Ζ.
    _________
    Πήρατε το μέϊλ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ?


    ΝΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    LIKE FUCKING FOR VIRGINITY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα αφεντικό. Δυστυχώς τέτοιοι είμαστε.
    Πριν από χρόνια είχε βγει στον αέρα μια αντίστοιχη περίπτωση για ένα οικόπεδο της Βουλιαγμένης. Συζητήσεις με το δήμαρχο κάτω από το τραπέζι και τα σχετικά. Ήθελαν να χτίσουν Multiplex , σε μια περιοχή με απίστευτη ασχήμια. Τότε σταμάτησε, Πριν από καιρό είδα ότι ύψωσαν ένα τεράστιο και προχειροφτιαγμένο κατάστημα ηλεκτρικών ηλεκτρονικών κλπ. Επίσης άσχημο και πανάθλιο.
    Όπως και το Mall either golden or not η ίδια αμερικάνικη σκατιά ( συγνώμη για τη λέξη αλλά .... )
    *
    Η γαλλική μύτη δεν είναι απαραίτητο στοιχείο εκλεπτυσμένης γαλλικής κουλτούρας ( αυτό για το προηγούμενο ποστ )
    Καλημερίζω και όλα καλά
    *
    Δε σου είπα βρε, ειδικέυτηκα στα ράστα τώρα που έλειπα, τι λες να κάνουμε το ιστοσαλόν και ραστατζίδικο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, άι λαβ babis! Εχει όραμα, έχει σχέδιο, έχει στυλ. Αν είχα κι εγώ ένα σκύλο θα τον πήγαινα βόλτα έξω από το σπίτι του για να αφήσει τα "δωράκια"του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @apos: querido comandante, γιατί στο Διόνυσο; Μια χαρά οικόπεδα έχει στην Εκάλη. Επειδή είμαι τύπος υπερσυγκεντρωτικός θα πρότεινα εκτός από τα παντός είδους Mall να πάει εκεί και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ετσι, για ανάπλαση, βρε αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @spy: βίλκομεν, βίλκομεν! Να μας κατσικωθείτε με μεγάλη χαρά! Οσο για την Εκάλη, πιστέψτε με, με ή χωρίς Mall είναι ένα πάρα πάρα πολύ βαρετό μέρος. Θα βαρεθείτε να βαριόσαστε αν μείνετε εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @common people: αδερφή ψυχή, είναι προφανές ότι το Μπαχαλιστάν έχει βομβαρδιστεί ασυστόλως με ασκημόσχονη! Αυτό που με διαολίζει είναι ότι όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι κατασκευάζουν μεν τσιμεντομπαρόκ τερατουργήματα, όμως τα δικά τους τα σπίτια έχουν μια χαρά αισθητική. Εξωτερικά, τουλάχιστον, η βίλα του babis είναι εξαιρετική και το αυτό συμβαίνει με το ενδιαίτημα έτερου πασίγνωστου τουρτοτζαμοαρχιτέκτονα. Προφανώς αυτό θέλει ο "λαός" κι αυτό του σερβίρουν κι εκείνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @z.: όλος ο ελλαδικός χώρος, ταλανίστηκε, ταλανίζεται και θα ταλανίζεται από την κατάρα της αντιπαροχής. Η οποία θα ήταν -ίσως- μια χαρά λύση αν δεν διαπνεόταν από την παντελή έλλειψη παιδείας και αισθητικής κατασκευαστών και αγοραστών. Πιστεύω ότι έχουμε την αρχιτεκτονική που μας αξίζει και δυστυχώς ούτε ένας Αρης Κωνσταντίδης ούτε ένας Πικιώνης ήταν αρκετοί για να αλλάξουν, τότε που ξεκίνησε το κακό, τα πράγματα.

    ΠιΕς: το μέιλ το πήρα και πολύ σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @athena: δεν είναι καταπληκτικό με πόσες βαρύγδουπες λέξεις σκεπάζουμε την πραγματικότητα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @so far: το "νόστιμο" της υπόθεσης είναι ότι και τα τόσο ελπιδοφόρα κάποτε multiplex έχουν αρχίσει να παρακμάζουν. Αρα άνθρακες θα αποδεικνυόταν η μεγαλόπνοη επένδυση.
    Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι τα πάντα εδώ πέρα έχουν πάνω τους τη σφραγίδα της κακογουστιάς και της μη νομιμότητας. Και οι χώροι του πρώην Μετοχικού στο Κέντρο με τα Attica, ένα Mall είναι. Όμως η αισθητική του και η χωροταξία του δεν νομίζω ότι προσβάλλουν ούτε νόμους ούτε την καλαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απντέιτ
    Σε ανακοίνωσή του ο Π. Τζανίκος επισημαίνει ότι η καταδίκη αφορά συκοφαντική δυσφήμηση κι ότι όλοι όσοι δημοσιεύσαμε την παραπάνω είδηση οφείλουμε να ανασκευάσουμε.
    Από την πλευρά μας έχουμε να πούμε ότι ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη καταδίκη, ο πρώην δήμαρχος θα έπρεπε να δικαστεί για την καταστροφή που προκάλεσε σε ενα από τα ωραιότερα προάστια της Αθήνας. Και να του επιβληθεί η ποινή της μόνιμης κατοίκησης μέσα σε βωβοκτίριο, χωρίς όμως κλιματισμό, για το υπόλοιπο του βίου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή