Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Τα λάθη πληρώνονται

Πάρα πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό η ιστοσαλονίστ - καρναβαλίστ σκέφτεται ότι αυτή η χώρα που ζούμε δεν έχει καθόλου ντιζάιν. Φτάνει να κοιτάξει κανείς πώς οδηγούμε, τι σπίτια - τούρτες χτίζουμε, ποιους μετρ ψηφίζουμε, τι σαχλαμπούχλες βλέπουμε στην τηλεόραση, πώς διασκεδάζουμε στις σκυλαδερί - γαβγαδερί και τι κάνουμε τα ωραία μας σκουπίδια, για να καταλάβει ότι η μόνη λύση για να γλυτώσει από αυτό το Μπαχαλιστάν είναι η απαγωγή από εξωγήινους. Πάρα πολύ συχνά επίσης η ιστοσαλονίστ - καρναβαλίστ σκέφτεται τι βλακεία έκανε προ 20ετίας όταν αντί να μείνει στην εξωτική Ισπανία για σπουδές και ό,τι ήθελε προκύψει επέστρεψε στα πάτρια. Τώρα, ας πούμε, θα μπορούσε να ζει στη Βαρκελώνη και να δουλεύει σε μια σούπερ ντούπερ εταιρεία όπως η Kukuxumusu η οποία πουλάει εξαιρετικά μπλουζάκια με σχέδια σαν κι αυτό:


Και για πείτε μας τώρα, αν γινόταν το μέγα θαύμα και μπορούσατε να την κοπανήσετε από το Μπαχαλιστάν, πού θα θέλατε να ζήσετε;

32 σχόλια:

  1. Kαταρχήν, οφείλω να σε ομολογήσω ότι είμαι μεγάλος λάτρης των kukuxumusu.
    Πού θα ήθελα να ζω: στη δεύτερη πατρίδα μου. Νομίζω ότι κάποια μέρα θα επιστρέψω.
    (ε τώρα μην με ρωτήσεις ποια είναι η δεύτερη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφεντικό! Καταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι στο κομμωτήριο περνάω πολύ καλά (μην απολυθώ μέρες κρίσης).
    Αν μπορούσα να φύγω... θα πήγαινα στο Λονδίνο που ζεί κι ο λατρευτός μου αδερφός. Αν όμως εγνώριζα την γλώσσαν... θα πήγαινα στο Βερολίνο... ή μήπως στο Μιλάνο;
    (πρέπει να δώσω μια τελειωτική απάντηση πάραυτα ή έχω χρόνο ακόμα να το σκεφτώ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kukuxumusu λατρεύω ΛΑΤΡΕΥΩ! είναι και προβατοφάνζ!


    θα ήθελα να ήμουν στην πατρίδα μου νέα υόρκη, είμαι γνωστός μανχατανιότης εξάλλου. μπεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ πασταφλορ.... Ξύνεις πληγές. Κι εμένα πριν είκοσι χρόνια με πίεζε ένας φίλος ν'αφήσω το Ελλαδιστάν και να πάω να ζήσω μαζί του στη Λόντρα και είπα όχι η βλαμμένη. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα....
    Που θα ζούσα; Οπουδήποτε δεν θα είχα ν' αντιμετωπίζω την καφρίλα του νεοέλληνα. Στην Ισπανία, στο Λονδίνο, στη Γαλλία, στο Βερολίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με τις γκαντεμιες που μου συμβαινουν αυτη την εβδομαδα στη δουλεια ..παντα στο παρα πεντε...θα ηθελα να ζω στο Μαυρικιο...να λιαζομαι κατω απο τους φοινικες...να γεμιζουν τα δαχτυλακια των ποδιων αμμο, να τρωω τους καλυτερους αναναδες που εφαγα ποτε και ας ζω με 160 Ευρω το μηνα!
    περασα ενα χαλια ταξιδι του μελιτος εκει...δηλητηριαση...κακος καιρος...σχεδον σπασμενο ποδι... αλλα ακομα και με αυτα καλυτερα θα ειναι απο εδω!
    κι ας ειναι και 12 ωρες πτηση...
    θα ειναι one way ticket!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι μεταξύ Βερολίνου και Χιλής. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, και είναι και μακριά αυτά τα δύο (το ένα από το άλλο για να πετάγομαι).
    Αχχχχ...είμαι σε φάση φευγιού, λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα έφευγα με τίποτα! Να αφήσω τη χώρα του φραπέ και να χάσω τέτοιο μπα-χαβαλέ??? Ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω που εγκατέλειψα το μπαχαλισταν θελω να γυρισω! γουσταρω μπαχαλισταν
    και kukuxumusu :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. LENA ZIP, ξανασκέψου το κοπέλα μου! Σε εξορκίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οπου και να πηγα ρε θεια πασταφλορα
    στο μπουρδελιστα γυρισα
    καλα ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @apos: querido comandante, η μισή μου ντουλάπα αποτελείται από kukuxumusu. Φτάνει να σας πω ότι kukuxumusu ήταν και κάποια δώρα γάμου που πήραμε! Συνδυάζονται δε εξαιρετικά με καναρινό σαγιονάρες το καλοκαίρι.
    Ψηφίζω επίσης την πατρίδας σας. Ας όψεται ο Μπόρχες και ο Μπρους Τσάτουιν που μας άναψαν φωτιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @lena: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, η 3 parties a day, βέρα βιεννιώτισα, μπορεί να σας κάνει ένα σχετικό επιμορφωτικό σεμινάριο που ίσως σας αλλάξει γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, και η τσιφ χαιρ στάιλιστ αγαπά Λονδίνο και θυμάται με χαρά μια ωραία φιλοξενία στο Mayfair, τα σουλάτσα στο Camden και τις χλιαρές μπύρες στις απανταχού παμπς. Απορώ μόνο γιατί οι βρεταναραίοι γίνονται τόσο κάφροι όταν έρχονται στο Μπαχαλιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @provato: προβατάκο μου, την απαγωγή του αθώου αρνίου την έχω κι εγώ σε μπλουζάκι! Στο Νιουγιόρκ δεν έχω πάει, ιδεολογικοί λόγοι με εμποδίζουν να μπω στη διαδικασία έκδοσης βίζας την οποία θεωρώ άκρως υποτιμητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @daria: ειλικρινά, αν μου έλεγε κανείς πριν 10 χρόνια ότι αυτή η χώρα θα καταντούσε έτσι, θα τον έλεγα τρελό και καταστροφολόγο... Κοίτα να δεις όμως που τα χειρότερα σενάρια επαληθεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @common people: εμείς πάλι το μήνα του μέλιτος τον περάσαμε στο εξωτικό Κουφονήσι: ρομαντική σχεδόν βραχονησίδα που πλήττεται θανάσιμα από την επέλαση βλαχομπαρόκ τζιπάτων. Μαυρίκιος και πάλι Μαυρίκιος, σερί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @κόκκινο μπαλόνι: αχ, μακριά από δω να είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, αναμφισβήτητα είστε ένας μονδέρνος ήρωας! Και μέγας φαν του χαβαλεδισμού επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @melissoula: πιστεύω ότι η αντίθεση μεταξύ των καλοκουρδισμένων και αρκούντων ξενέρωτων Ελβετών με το τρελοκομείο του Μπαχαλιστάν είναι καταλυτική. Ισως μια μεσαία οδός να ήταν το ιδανικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @3parties: μήπως τελικά θα έπρεπε να ζούμε όλοι στις χώρες μας λίγους μήνες το χρόνο σαν τουρίστες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @aunt donna: εγώ πάλι θεία μου έχω κουραστεί αφάνταστα εδώ πέρα. Και έχω απογοητευτεί τόσο μα τόσο πολύ βλέποντας ότι τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν και οι ψύλλοι δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς, πόσο μάλλον τα φιλιά τους, ωστόσο κάνω μία και μοναδική εξαίρεση στα kukuxumusu. (kukuxu=ψύλλος, musu=φιλί στα βάσκικα)
    Λοιπόν, εγώ που πλέον έχω 2 πατρίδες νομίζω πως μπάχαλο υπάρχει παντού, το θέμα είναι πού μπορεί κανείς να βρει την ηρεμία του για να επιβιώσει στον παράλογο τούτο κόσμο. Εγώ πάντως είμαι στο ψάξιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να απαντήσω τραγουδιστά;
    Μεταξύ ...
    México lindo y querido si muero lejos de tí, que digan que estoy dormido y que me traigan aquí.
    ... και
    Sevilla tuvo que ser con su lunita plateada testigo de nuestro amor, bajo la noche callada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν δε δω ακράδαντα επιχειρήματα δεν πείθομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @petrokeraso: ξενιτεμένη φίλη, συμφωνώ μαζί σου, όμως οφείλεις να παραδεχτείς ότι άλλο είναι να κυκλοφορείς στα σπασμένα πεζοδρόμια της αθήνας με τα μηχανακια με τους κάφρους να έρχονται καταπάνω σου και άλλο να κόβεις βόλτα στις Cibeles στην όμορφη Μαδρίτη. Υπάρχει διαφορά "πχοιότητας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @juanita: a mi me gustaria tambien vivir en Sevilla, en Argentina o en Barcelona. Pues, en algun lugar lejos de esta porqueria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @lena: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, νομίζω ότι θα πρέπει να τα πείτε από κοντά με την 3parties όταν ξαναέρθει Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Lejos δεν λες τίποτα! Πόσο μάλλον τώρα που έχετε και το ρεβυθάκι. Ή γίνονται έτσι πιο δύσκολα τα πράγματα; Εμείς τώρα που ... ας πούμε δεν έχω πια στην ευθύνη μου κανέναν, το σκεφτόμαστε σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γειά σας και πάλι... Τι κάνει η ευτυχής οικογένεια ρέιβερ; Πολλά πολλά φιλιά στο ρεβυθάκιον...
    Λοιπόν...Θα ήθελα να πάω κάπου με πολύ πράσινο, πολλά νερά και αν γίνεται και πολλή μουσική, άρα, με σειρά προτεραιότητας είναι:
    1)Βιέννη-Ζάλτσμπουργκ
    2)Βαυαρία (οπουδήποτε)
    3)Σκωτία (Highlands λόγω τοπίου)
    4)Γενεύη
    5)Manhattan (κατά προτίμηση στο Upper Side).
    Ή πάνω σε ένα ωκεανογραφικό... ή σε μια συνεχή αρχαιολογική αποστολή από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη... Διακοπές στην Ελλάδα... Λίγες μέρες, έτσι για να ανακατέψουμε νωχελικά τον φραπέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @juanita: νομίζω ότι τώρα που γεννήθηκε το μικρό μας τσερνομπιλάκι, η σκέψη του φευγιού γίνεται πιο έντονη. Γιατί συνειδητοποιεί κανείς πόσο απάνθρωπα είναι τα πράγματα, τουλάχιστον στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @freedom: το ρεβυθάκι ανταποδίδει τους χαιρετισμούς και σας κουνά με χαρά τα πατουσάκια!
    Ένας κοσμογυρισμένος ξενιτεμένος φίλος που είχε δει και ζήσει πολλά μου έλεγε πάντα "Ελλάδα; Μόνο για διακοπές!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή