Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Η Κιτρινομαυροσκουφίτσα


Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε το ιστοσαλόν εμφορείται από κιτρινόμαυρα ποδοσφαιρικά αισθήματα. Μια κακοτυπωμένη φωτό της ομάδας της ΑΕΚ -από φτηνή αθλητική εφημερίδα- κοσμεί τον τοίχο του γραφείου στο σπίτι υπερκαλύπτοντας την τόσο καλόγουστη αφίσα των Zapatistas και καθημερινά ο ένας και μοναδικός (το τονίζω αυτό το ένας) κομβιούτορας του σπιτιού κατεβάζει επί σειρά ωρών όλα τα οπαδικά σάιτ. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε τον ηθικό αυτουργό: ο συνήθης καταληψίας του οικογενειακού DSL, o οποίος πλέον έβαλε στόχο να μετατρέψει και το φραντζολίδιο σε οπαδό του Δικεφάλου.
Κι έτσι σήμερα το απόγευμα μπαίνοντας στο δωμάτιο βρήκα τον ευτυχή πατέρα να διηγείται στο βρέφος το παραμύθι "Η Κιτρινομαυροσκουφίτσα και ο Κα-κόκαλης Λύκος".
Είναι σίγουρο ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα: φαντάζομαι από τώρα το ρεβυθάκι στο γηπέδο ντυμένο κι αυτό Κιτρινομαυροσκουφίτσα να τσιρίζει και να μουτζώνει παρέα με τον πατέρα του και με τον φόλα ΑΕΚτζή κουμπάρο μας (θενκς γκοντ, ο επίσης ντεμικός πασταφλωροπαππούς είναι πλέον πολύ μεγάλος για να τρέχει μαζί τους). Όπως καταλαβαίνετε ήδη ως μάνα ζω ένα δράμα!

26 σχόλια:

  1. Εγώ απλά έχω μια απορία: σε ποιο γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά, δε δίνετε σωστή αγωγή στο παιδί!
    θα μεγαλώνει και πρωτάθλημα δε θα δει ποτέ!
    δούλεψε υπόγεια πάσταφλώρα για να το κάνεις γάβρο πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχχχ...για να δεις τι περνάει κι η Δέσποινα (η βανδή καλέ, τι ποια Δέσποινα... ήμαρτον Θέ μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την Ρία. Σκέψου το μέλλον του παιδιού ως σκεπτόμενος οπαδ....εεεε... εννοώ φίλαθλος και γεμισέ το στα κόκκινα από τώρα προτού να είναι αργά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπον σε αυτο το παραλληλο συμπαν που ζουμε αλλο ενα κοινο βιωμα αποκαλυπτεται... καθως εδω στο βορρα ο δικος μας φρεσκοτατος πατερας...ειναι τοοοσοοο μα τοοοσοοο παοκτζης που η μιση ντουλαπα ειναι γεματη φουτερ και αδιαβροχα απο τον συνδεσμο! απορω αν αγοραζει κανεις αλλος αυτες τις σαβουρες! προχτες λοιπον στο ντερμπι αρης -παοκ ξεχασε οτι ταιζε τη μικρη και οταν εχασε ο καραμπελας (γνωστος για τα ....τετοια του) το πεναλντι κοντεψε να πεταξει το παιδι στο πατωμα....! και μετα ετρεξε στον υπολογιστη να δει αποτελεσματα απο το στοιχημα!
    και παοκτζης και στοιχηματακιας!
    το καημενο το μπουγατσακι! σε τι κοσμο ηρθε να ζησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως είχαμε ξαναπεί..
    "Ωωωωωω, μοντιέ...
    μα τον Τουτατή!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AEKAΡΑ, ΝΑΟΥΜΕ ΑΕΚΑΡΑ ΣΕ ΛΕΩ, ΜΠΛΑΝΚΟ, ΔΟΥΣΑΝ, ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΜΠΟΥΔΦΦΖΖΖΛΛΛΓΓΡΡΡΡ!!!!

    (Σάλια, σάλια, αφροί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένη Πασταφλώρα
    Ό,τι και να γίνει, μην αφήσετε οποιονδήποτε "Πατέρα" (πλην του δικού του βεβαίως!) να μπει με οποιονδήποτε τρόπο στη ζωή του φρατζολακίου. Αυτό θα ήταν καταστροφικό, σύμφωνα με την μέθοδο Μοντεσόρι-Βαλβέρδε (είναι εξέλιξη της παλιάς μοντεσοριανής.)Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι, έτσι ..έτσι!
    (χωρίς πολλά λόγια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @apos: querido comandante, μην ξύνετε πληγές! Προφανώς σε καμία αλάνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, έτσι όπως πάει το πράγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @lena: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, πρόκειται περί μυθικού τύπου, αρκεί να μην σας αρχίσει στην ακατάσχετη πολυλογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ria: γαύρο;;; Μα τι κακό έχει ο Εργοτέλης, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, ο Αστέρας Τρίπολης; Κάτι σεμνό και ταπεινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @manetarius: ναι, ειδικά τώρα που έχουν και την οικοδομή στην Κηφισιά ταλαιπωρούνται απεριόριστα. Άντε τώρα να βγάζεις δίσκο και να τρέχεις να διαλέγεις πλακάκια για την κουζίνα. Δεν λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @DmJapan: ντόμο αριγκάτο γκοζαϊμάστα (είπαμε, είναι τα μόνα γιαπωνέζικα που ξέρω). Αν και επιμένω: το παιδί θα γίνει Αστέρας Εξαρχείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @commom people: αγαπημένη αδερφή ψυχή, σαν να βλέπω σε ριπλέι και τη δική μας ζωή. Ειδικά τη φάση του κολλήματος μπροστά στον υπολογιστή για το Στοίχημα. Τελικά δεν είμαι μόνη σε αυτόν τον κόσμο! Εάν και όποτε κατηφορίσετε κατά εμάς τους χαμουτζήδες κερνάω τσάι και κουλουράκια για να μοιραστούμε τον πόνο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @balidor: όπως έλεγε και στο Μπλεκ, αν θυμαμαι καλά "Μα τα χίλια κουτσά ελάφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @pols: αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, οι αντιδράσεις σας είναι άλλη μια απόδειξη της δαρβινικής σκέψης! υποκλίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @freedom: ποδοσφαιρικά, τουλάχιστον, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια. Αν και από τώρα ο συνήθης καταληψίας έχει το φραντζολάκι στην αγκαλιά όταν βλέπει ματς στην τηλεόραση και μπινελικώνει τους ... εχθρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @wert: να υποθέσω ότι είστε ένας ακόμα κιτρινόμαυρος σύντροφος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θεωρω χρεος μου ως ΑΕΚτζου, να υποβαλλω τα σεβη μου στον ευφανταστο πατερα,που μυει το φραντζολιδιο στο μαγικο και παραμυθενιο κοσμο της μπαλας. Ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητή Πασταφλορ τώρα θα καταλάβετε τι ζω εγώ στο δικό μου σπίτι. Βέβαια εγώ πλέον δεν μπορώ να ομιλώ δια φρατζολίδιον (έχει γίνει πλέον ο φούρνος ολόκληρος) αλλά τα ίδια έχουμε. Κασκόλ, καπέλο με κουδούνια, αφίσες, περιοδικά όλα για την κιτρινόμαυρη ιδέα.
    Συμβουλή προς τον φρατζολοπατέρα. Όταν το φρατζολάκι μεγαλώσει κι αρχίσει να λέει τη μια πως είναι πράσινο και την άλλη κόκκινο και την άλλη ασπρόμαυρο, προς θεού όχι, εξαλλοσύνες. Άστο να πει τη μαλακία του ελεύθερα και θα ξαναγυρίσει στην κιτρινόμαυρη ιδέα. Αυτό έκανε ο δικός μας μπαμπάς και τώρα έχει έναν ιδεολόγο Αεκτζή για γιο. Τον έδεσε το γάιδαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χαρίζω το διαρκείας μου στο ρεβυθάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @sanity: καλό μου παιδί, όταν τον παντρεύτηκα ήμουν σίγουρη ότι θα γινόταν μια μέρα άξιος Πατέρας (με το Π κεφαλαίο, που ουδεμία σχέση έχει βέβαια με τον μετρ των πρασίνων). Γιατί οι ΑΕΚτζήδες είναι τα καλύτερα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @daria: να υποκλιθώ και στον δικό σας Πατέρα (επίσης με το Π κεφαλαίο) για την ωραία του τακτική που φέρνει προς τον Φον Κλαούζεβιτς. Τέτοια λαμπρά παραδείγματα δείχνουν το δρόμο και σ' εμάς τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @melissoula: βίλκαμεν! Mάλλον μπιενβενύ (αυτό το u τι κρίμα που δεν αποδίδεται στην ελληνική) καθότι είδα ότι ζείτε στο γαλόφωνο κομμάτι της εξωτικής Ελβετίας.
    Δεν θα πούμε όχι σε τόσο ψυχωφελείς και πάνω από όλα εκπαιδευτικές προσφορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή