Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Άι λαβ Άθενς


Μυστήρια τρένα αυτοί οι τουρίστι! Διάβαζα κάπου για μια Ολλανδέζα η οποία έπαθε πολιτισμικό σοκ μόλις ήρθε στην Αθήνα και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια πόλη μπορεί να είναι:
α) τόσο πυκνοδομημένη (έτσι για να είναι πιο εύκολο το «του νόουας μπέτερ»)
β) χωρίς πράσινο (καθότι μας είναι υπέραρκετα ένα ΠΑΣΟΚ κι ένας Παναθηναϊκός)
γ) χωρίς αρχιτεκτονικό σχεδιασμό (σίγουρα δεν θα είδε τα κτίρια του Babis Vovos)
δ) τόσο μα τόσο θορυβώδης (διότι ως φιλόμουσο έθνος ξέρουμε να εκτιμάμε τη βαγκνερική μελωδία της κομμένης εξάτμισης)
Μετά από τέτοιες δηλώσεις θα περίμενε κανείς ότι η Marieke θα άκουγε Ελλαδιστάν και θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Αμ δε! Η Marieke ξεκαθάρισε ότι θα ξαναγυρίσει γιατί η Αθήνα, λέει, την έκανε να βλέπει το Άμστερνταμ και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βαρετές, τρομακτικά οργανωμένες και καταπιεστικές!
Ιδέα! Μήπως να οργανώναμε μια αποστολή από εργολάβους και εμπνευσμένους κλώνους του Babis για να δώσουν τα αισθητικά φώτα τους στους υπόλοιπους Ευρωπαίους κουτόφραγκους; Με πρώτο σταθμό το Άμστερνταμ, βεβαίως βεβαίως, όπου θα τους παρκάραμε στα διάσημα κόφι σοπ, έτσι, βρε αδερφέ, για να δουν την πόλη με άλλο μάτι!

24 σχόλια:

  1. pantws egw poy zoysa xronia ollandia kai belgio epestrepsa pisw syneidita - enw eixa kai prooptiki karieras ekei...
    kati tha leei ki ayto
    kati den pigaine kala ekei
    nomizw bebaia pws to xeirotero itan i elleipsi fwtos, ayto
    kata ta alla, emena katholoy de me xaloyse ekei to prasino oyte kai to oti ta pezodromia YPIRXAN kai mporoyses na perpatiseis kiolas s' ayta!
    --
    telika abyssos i psyxi toy anthrwpoy :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρυφάκουγα μια ισπανίδα να περιγράφει τις θερινές της διακοπές και να λέει πως δεν έχει δει καμιά τόσο βρόμικη και άσχημη πόλη, με τόσους πακιστανούς και κούρδους. Μιλιά εγώ. 'Ασε που έχασε τη βαλίτσα της και αναγκάστηκε να ψωνίσει από το μοναστηράκι... Τότε χαμογέλασα εγώ, λίγο χαιρέκακα, ομολογώ την αμαρτία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάτι θα' χει το νερό...δεν εξηγείται αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @mitsakos: το βέλγιο είναι ο ναός του ψυχοπλακώματος. πού να αντέξουμε εμείς οι μεσογειακοί, αλλά και οι ίδιοι οι Βέλγοι, το τσουρ-τσουρ της βροχής και την καθημερινή μουρτζουφλίαση;;; μια φίλη που εργαζεται εκεί μου έλεγε ότι έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών. όσο για την ίδια μετράει μέρες για να επιστρέψει στο Μπαχαλιστάν!

    @petrokeraso: για πολλές σφαλιάρες η σενιόρα που περιγράφεις! Άντε μη μιλήσω κι εγώ για το χαλί από τις πεταμένες χαρτοπετσέτες στα μπαρ της Μαδρίτης και της Σαλαμάνκα!

    @navigator: το νερό, ο ήλιος, η θάλασσα, τα αγόρια... το μπάχαλο της Αθήνας γοητεύει κάποιους ανήσυχους βορειοευρωπαίους που όπως δείχνουν τα πράγματα έχουν φρικάρει από τις προβλέψιμες και πολίτικλι κορέκτ πόλεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρες. έχω να σχολιάσω:
    1. έκανα βόλτες στην Αθήνα τον Αύγουστο με δυο φίλες Σαλμαντίνες και τους άρεσε πολύ -κι εμένα επίσης! Η ακρίβεια πάντως τις ενόχλησε. Κι εμένα επίσης. Ανέβηκα όμως στην Ακρόπολη μετά από πολλάααα χρόνια και πέρα από το μεγαλείο των ναών, ομολογώ ότι, ναι, μου άρεσε η πόλη από ψηλά.
    2. η σενιόρα είναι όντως για σφαλιάρες. ουστ!
    3. σας ενημερώνω ότι το χαλί από χαρτοπετσέτες στα μπαρ της Ισπανίας δεν είναι ένδειξη βρομιάς, αλλά διαφήμιση: δηλώνει πόσος κόσμος έχει περάσει και έχει γευτεί τα θεϊκά πίντσος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, και να πάρουν κι αυτοί τις πόλεις ους στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...χμμμ...τι να πω? κι'εγώ δε ξέρω...από όσα λίγα μέρη έχω βρεθεί η/και ζήσει εκτός, πουθενά δεν βρήκα τέτοιο χάλι και τέτοιο ξεπεσμό όσω στην χώρα μας... άλλού ήταν φτωχοί, αλλού πλούσιοι...φτωχομπινέδες ψευτοαριστοκράτες και "καλύτεροι απ'όλους" όμως, μόνο εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι λίγο ο,τι να ναι η τύπισσα. Της φάνηκε καταπιεστικό που ζει σε μια πολη με πράσινο, ποδήλατα και ποταμάκι.
    Ρε ειδατε τελικά που η αποποινικοποίηση δεν κάνει καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..."όσω"?!...γμτ...δε μπορεί πάντως, μήπως έκανε πλάκα η εν λόγω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή κυρία Πασταφλώρα,

    Η μικρή Ολλανδέζα ήταν απλώς γκρινιάρα. Σαν κάποιες κυρίες που από συνήθειο κοτσομπολεύουν τα ντεφώ του συντρόφου τους στας φιλενάδας των αλλά δεν δύνανται να τον χωρίσουν καθώς αν και ελαττωματικός ενδέχεται να έχει κι άλλες χάρες.

    Όχι και τόσο κρυφές ενίοτε,
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα είμαι απόλυτη αν και δεν το συνηθίζω:

    Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    μερσί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...χαχαχαχαχαχαχα! πολύ πετυχημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαλέ, το άλλο με τον Τοτό το ξεύρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 'Αμα δεις πόσο βροχή έχει η καημένη φάει στο Άμστερνταμ θα καταλάβεις γιατί από το φως δε βλέπει Bωβό μπορστά της …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @unapatatras: άσε, στην ακρίβεια δεν παιζόμαστε! όσο για τις χαρτοπετσέτες, έχω φιλοδωρήσει με ουκ ολίγες τα πατώματα των ισπανικών μπαρ! ;-)

    @3 parties a day: το μόνο σίγουρο με την Αθήνα είναι ότι πρόκειται για μια πόλη όπου δεν πλήττεις ποτέ! Φροντίζει πάντα να σε γεμίζει εκπλήξεις παντός είδους!

    @malamas: ναι, η Αθήνα μου φέρνει στο μυαλό τύπους που φοράνε Αρμάνι με τσαρούχια και οδηγάνε Land Rover ακούγοντας Έφη Σαρρή.
    Τώρα για το αν έκανε πλάκα η Marieke ή όχι, σε παραπέμπω στο σχόλιο του Estarian!!!

    @estarian: ωχ, λες;;;;;

    @

    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @sousou: πολυαγαπημένη φίλη, κάτι μου λέει ότι η μικρή Ολλανδέζα ηράσθη σφόδρα ωραίον και ευθυτενή Αθηναίον και φλέγεται από την επιθυμία να παραμείνει εις την εξωτική μας χώρα. Εξού και τα σουξουμουξου μανταλάκια περί Άμστερνταμ.

    @tinkerbell: και ως Ναυπλιώτισσα οφείλω να πω με τη σειρά μου ότι το Ναύπλιο είναι η πιο ωραία πόλη της Ελλάδας!

    @christophorus: γέροντά μου, κάτι μου λέει ότι μας χωρίζει μια άβυσσος με το ολλανδικό χιούμορ!

    @δε μασάμε: σωστό κι αυτό. απ΄την άλλη βέβαια σκέφτομαι τι παράδεισος να κυκλοφορείς με το ποδήλατάκι σου!!! (το απωθημένο μιας τρομοκρατημένης ποδηλάτισσας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρχές δεκαετίας του '90, φιλοξενώ την κολλητή μου (Ολλανδέζα). Ομολογώ με μια ντροπή για το χάλι μας ... κίνηση, βρώμα, κανένας σεβασμός για τον πεζό, τρικολόρε επιλογές χρωμάτων στα κτήρια, έλλειψη πρασίνου, χάλια συγκοινωνίες, κορναρίσματα, χάλια ταξί ...
    Και τι μου λέει;
    "Στην Ελλάδα δεν είναι βαρετά! Εμείς στην Ολλανδία έχουμε τα πάντα τόσο υπερβολικά τακτοποιημένα που σου έρχεται να κόψεις τις φλέβες σου! Ακόμα και τα κτήρια, είναι όλα τόσο ομοιόμορφα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είδες, έχουν ξεφύγει οι Ολλανδοί. Και μετά μου λένε εμένα γιατί είμαι κατά της αποποινικοποίησης.. Έτσι θέτε να γίνουμε ρε; να βλέπουμε πράσινο, να αναπνέουμε καθαρό αέρα, και να μη ζούμε μέσα στο σκουπίδι, και να γκρινιάζουμε; ειστε σοβαροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @άννα: μυστήρια τρένα είμαστε τελικά οι άνθρωποι: με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι! καλό μήνα κι από μένα!

    @estarian: πες τα χρυσόστομε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. o καθένας θέλει αυτό που δεν έχει ;)έχω αναρωτηθεί πάντως αρκετές φορές πως βρίσκουν ποιο είναι το σπίτι τους οι Ολλανδοί κ οι Άγγλοι (ειδικά σε κάτι εργατικές συνοικίες) όταν είναι κομμάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @bitch girl: έλα ντε! α, μου έδωσες ωραία ιδέα για θέμα συζήτησης. μερσί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με αυτά και με αυτά βλέπω τους απογόνους μας να διεκδικούν κλεμμένο κτίριο (π.χ. του babis) από μουσεία του εξωτερικού. Μετά τα ελγείνια τα vovinia.
    Καλό σου βράδυ
    Υ.Γ. Επιτέλους επέστρεψες :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @νερίνα: Α, μα νομίζω ότι αυτά τα αριστουργήματα πολύ ευχαρίστως θα τους τα παραχωρούσαμε για πάντα! Αν και ποτέ δεν ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή