Πέμπτη 12 Απριλίου 2007

Όταν η Θύρα 7 συνάντησε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο


Αντιγράφω από το Sport Fm κορυφαία δήλωση του Κώστα Μπαρμπή, προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Φίλων Ολυμπιακού-ΠΕΦΟ: «Υστερα από 44 χρόνια άψογης και υποδειγματικής λειτουργίας, για την οποία ανακηρύχθηκα κορυφαίος φίλαθλος της χώρας και τιμήθηκα με 123 πλακέτες και κύπελλα για την κοινωνική, μορφωτική και ανθρωπιστική μου δραστηριότητα, και ως πρώην γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, τέως καθηγητής παραρτήματος ευρωπαϊκού πανεπιστημίου και πρώην γραμματέας της διεθνούς επιστημονικής εταιρείας "Ο Βυζαντινός Πολιτισμός", αισθάνομαι ότι έχω εξομοιωθεί ούτε λίγο ούτε πολύ με τον διαβόητο Αλ Καπόνε της αμερικανικής μαφίας».
Όπως πάρα πολύ εύστοχα σχολίασε ο συντάκτης του Sport Fm: "Μακάρι να διάβαζε τη δήλωσή του η βία η ίδια. Από ντροπή θα είχε αναστείλει τις δραστηριότητές της... "

Υ.Γ.: Σύντροφε-ξάδερφε Δημήτρη Καρύδα σε ευχαριστώ πολύ για τον τίτλο!

22 σχόλια:

  1. Στον αντίποδα του καραγκιόζη Τάκη Τσουκαλά, ένας άλλος καραγκιόζης: ο Μπάρμπι - κατά το η Μπάρμπι, γιατί από μυαλό διαθέτουν το ίδιο. Ο άνθρωπος που μιλάει επί παντός επιστητού, ο ξερόλας παπαρολόγος, ο εκφραστής του Θρύλου και των ιδεωδών του! Θαυμάστε τον και όπου τον βρείτε ρίξτε του και κάνα φάσκελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @tsemberi: φίλτατε κομπάδρε, μήπως είστε λίγο εμπαθής; μήπως τα παίρνετε λίγο παραπάνω στο κρανίο με την κόκκινη φυλή; μήπως δεν δείχνετε τον προσήκοντα σεβασμό στην τρίτη ηλικία; μήπως λέω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με όλες αυτές τις διακρίσεις, κερδίζει επάξια το πρώτο βραβείο της sportgay, που είναι μία μοναδική εμπειρία λοβοτόμησης μέσω κοκορετσίου! Έχει δίπλα και τον Παϊδάκι, θα κάνουν ανάσταση ξανά οι απανταχού φίλαθλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Πασταφλώρα.
    Διάβασα ένα μήνυμα σου στο blog του ΔεΜασαμεΡε που μου άρεσε και μπήκα στο blog σου. Πριν προλάβω να διαβάσω τα άλλα κείμενά σου είδα το πρώτο-πρώτο και έμεινα!

    Απίστευτο, τι δεν ξέρω η γυναίκα σε αυτήν τη ζωή; Ύπάρχει επάγγελμα φίλαθλος και δεν το διδάσκουν στον ΣΕΠ να σωθούν χιλιάδες φερέλπιδες νέοι; 44 χρόνια στην υπηρεσία της φίλαθλης ιδέας με κοινωνική, μορφωτική και ανθρωπιστική δραστηριότητα;
    Αμ το τελευταίο; "αισθάνομαι ότι έχω εξομοιωθεί ούτε λίγο ούτε πολύ με τον διαβόητο Αλ Καπόνε της αμερικανικής μαφίας" Αυτό δεν είναι κείμενο, μαργαριτάρι είναι!

    Ο τίτλος άπαιχτος. τα σέβη μου στον σύντροφο-εξάδελφό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή κυρία Πασταφλόρα:

    Τον αξιοτιμό κύριο Κώστα Μπαρμπή τον είχα γνωρίσι εις βραδυάν μπριτζ και μου είχε φανεί ενδιαφέρουσα η φυσιογνωμία και η μορφολογία του κρανίου του.
    Ευχαρίστως θα ηθελα να την αναλύσω.

    Η Ζωή Το Σύμπαν και τα Πάντα,
    Dr,Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσα ακούγονται και γράφονται για τον Μπαρμπή είναι κακοήθειες και ψεύδη! Στην πραγματικότητα έχει υπάρξει κιθαρίστας των Motley Crue, εραστής της Jennifer Love Hewitt και του David Bowie (ταυτόχρονα). Είναι ο εφευρέτης του αυνανισμού με πίτσα. Ενώ έχει κερδίσει και τρεις φορές το γκράν-πρι της Ιντιανάπολις οδηγώντας ένα Zastava, δώρο του Τίτο.
    Κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα ανάμεσα μας με κοτσίδα και μηχανή (αληθινός σκληρός τύπος δηλαδή) και πολύ απλά όταν εμφανίζεται στην TV μεταμφιέζεται φορώντας ψεύτικη καράφλα και μιλώντας για το βυζάντιο μόνο και μόνο για να δείχνει συμπαθείς σε όλους εκείνους που πολέμησαν στο πλευρό του Παύλου Μελά. Είναι ένας αληθινός ήρωας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @λόγια του αέρα: καλώς ήρθες! και όμως υπάρχουν επαγγελματίες φίλαθλοι, με περγαμηνές και Phd, σωστοί τζέντλεμεν! Ο αγαπητός κύριος Μπαρμπής είναι ένας φάρος της γνώσης και απορώ πώς οι εκλεκτές Εκδόσεις Φλάντζα δεν έχουν τυπώσει ακόμα τα άπαντά του. Θα μεταβιβάσω ευχαρίστως τα χαιρετίσματα στο σύντροφο-ξάδερφο-τενόρο.

    @Dr Φλάντζα: φίλτατε, οποία σύμπτωσις! Και ημείς ασχολούμεθα φανατικώς με το μπριτζ και συχνάκις με τα φιλανθρωπικά τέια. Πρόκειται περί ευγενών συναναστροφών που λαμπρύνονται από την παρουσίαν επιστημόνων του βεληνεκούς σας. Αναμένομεν αγωνιωδώς την κρανιοσκόπησιν του εριτίμου κ. Μπαρμπή στον επόμενον τόμον της συνεργασίας σας με τον έκγριτο κ. Μπάμπη Ζαβό.

    @μουτζαχεντίν: ατρόμητε μαχητή μου, σας ευχαριστώ πολύ για την αποκάλυψη που αφορά στη σχέση του κ. Μπαρμπή με τους Motley Crue. Όντως τα μέλη του συμπαθούς γκρουπ με τόσες καταχρήσεις, sex, drugs & rock'n'roll είναι πολύ φυσικό να δείχνουν καμιά 40αριά χρόνια μεγαλύτεροι. Λέω να ανεβάσω κι ένα ποστ φόρο τιμής στον Πλαστήρα. Θα συνδράμετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Νικόλαο Πλαστήρα, τον μαύρο καβαλάρη; (του οποίου η προτομή κοσμεί Τρίκαλα, Καρδίτσα και Κηφισιά, ενα ισοσκελές τρίγωνο με κέντρο τη Βάρκιζα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπήρξε αυτο το πράμα γεν. γραμ. του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών;;
    Είχε λόγο δηλαδή στο που θα δοθούν υποτροφίες; Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τους επιτυχόντες κατα τη διάρκεια της θητείας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @sportgay: αγαπητέ ξένε, πολύ ενδιαφέροντα τα βραβεία που εχετε θεσμοθετήσει. Προτείνω να διοργανώσετε την επόμενη απονομή στο καφέ μπαρ Το Βελούχι. Είναι πολύ σικ!

    @μουτζαχεντίν: ατρόμητε μαχητή μου, ε, ναι λοιπόν. περί του Νικολάου Πλαστήρα ην ο λόγος. Γιατί πάνω από όλα αυτό το βλογκ συμβαδίζει με την εποχή του!

    @stilitis: και γενικός γραμματέας και πολυβραβευμένος παράγοντας. Λες να έχει πάρει και κανένα βραβείο στη Γιουροβίζιον και να μην το ξέρουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουαου! Εντυπωσιάσθην. Ο τύπος είναι ο πατέρας Τερέζος πλάς 17 πτυχία. Η φωτεινή διδασκαλία του στους φιλάθλους όμως μάλλον παρεξηγήθη γιατί εκεί που τους έλεγε να σέβονται και να αγαπάνε αλλήλους και να είναι φιλειρηνικοί, πράοι και ήρεμοι αυτοί κατάλαβαν ότι πρέπει να σπάνε τα κεφάλια του κόσμου, να καίνε αυτοκίνητα και να γαμάνε τις μάνες τω ν αντιπάλων. "What we've got here is..failure to communicate" που έλεγε και ο Cool Hand Luke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @estarian: φίλτατε, καλώς ήλθατε! γιατί όμως δεν ανεβαίνουν τα κόμεντς στο ιστολόγιόν σας; όσο για τον πρωταγωνιστή του σημερινού ποστ, αυτός τα λέει (;), εκείνοι τον ακούνε; παραμένει πάντως ένας αγαπημένος ήρωας αυτού το βλογκ, το οποίον ως γνωστόν, σέβεται και εκτιμά την τρίτη ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλτατοτάταη πασατφλώρα, τα comments δεν ανέβαιναν λογω moderation. Οι υποχρεώσεις μου με την μητέρα πατρίδα με είχαν κρατήσει μακριά απο το διαδίκτυον δια σειρά ημερών, οποτε δεν μπορούσα να τα τσεκάρω και να τα δημοσιεύσω :). Τώρα που μετατέθην όμως στα σύνορα Ελληνικού-Γλυφάδας υπόσχομαι να έχω περισσότερο χρόνο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @estarian: αγαπητέ ακρίτα, χαίρομαι τα μάλα που θα υπηρετήσετε πλέον το έθνος από τις εσχατιές της ηρωικής Γλυφάδας. Αύριο το πρωί θα σπεύσω ν αγοράσω όλα τα απαραίτητα δια να πλέξω την κάλτσα του φαντάρου! για την τόνωση του πατριωτικού σας φρονήματος σας επισυνάπτω το λινκ με το μνημειώδες εμβατήριον "Η κάλτσα", το οποίο τραγουδούν οι σπουδαίοι Αφοι Χαϊτίδη http://www.youtube.com/watch?v=WF5arEn3ODw
    ευτυχείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πλέξετε κάλτσας; δι εμέ; ω! ωω!
    Δάκρυα συγκίνησης αναβλύζουν εκ των μπιρμπιλωτών οφθαλμών μου και στεναγμοί ευτυχίας συνταράσσουν το δασύτριχο και γυμνασμένο στήθος μου!
    Στείλε και κανα τσιγάρο ρε! :P
    Οψόμεθα εις Γλυφάδαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @stefanos: κάτσε να τα σημειώσω, κάλτσες, τσιγάρα, να στείλω και καμία Εσπρέσο, τίποτα σταυρόλεξα; Καμιά συλλεκτική Βαβούρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αχεμ.. τίποτα έμψυχο ελεύθερο και καλλίπυγο έχεις; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @estarian: αγαπητέ ακρίτα. κάπου είχα το τηλέφωνο της Τζούλιας Αλεξανδράτου, αλλά το έχασα. Κάτσε να δω πού έχω γράψει το νούμερο της Μάγκυς Χαραλαμπίδου... μένει και κοντά στις ακριτικές περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α δεν έχω τόσο μεγάλες απαιτήσεις! Είμαι νορμάλ στα γούστα μου :P
    Επίσης η Χαραλαμπίδου δε με αρέσει (είναι πολύ μαύρη για τα γουστα μου)
    (και πολύ μεγάλη) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @estarian: τι να σου κάνω που όλες οι φιλενάδες μου είναι ή μεγαλοκοπέλες (αλά Μάγκυ) ή παντρεμένες... Βάσανα που έχει η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @estarian: φίλτατε, επανέρχομαι για να σας παραπέμψω για το παραπάνω αίτημά σας στο βλογκ του εκλεκτού φίλου μουτζαχεντίν.
    http://mujahedin.blogspot.com/
    για τσεκάρετε το ποστ με τίτλο "οι φίλες μου".
    ευτυχείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάνω που ανέβαινα για να πω "κατεβαίνω αμέσως", άλλαξε ελαφρώς η τύχη μου. Νεότερα εν ευθέτω!(ετοιμάζω ρόπαλο επικών διαστάσεων)..
    α και οι φίλες του Μουτζαχεντίν, άλλο πράμα !! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή