Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Η 21η Απριλίου ή το Στρίβειν δια του αρραβώνος


Το βράδυ της 21ης Απριλίου αρραβωνιάστηκαν η θεία Λίτσικο και ο θείος Πλούτων. (αν θυμάστε από προηγούμενο ποστ ο θείος Πλούτων είναι ένας απίθανος τύπος που ασχολείται με τις αιτήσεις, τις μηνύσεις, τα υπομνήματα, τα σταυρόλεξα και τη συγγραφή επικήδειων). Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για την οικογένεια γιατί η θεία, μεγαλοκοπέλα πλέον και πολλαπλώς ατυχήσασα, είχε καταφέρει επιτέλους να αποκατασταθεί. Η χαρά όμως μετατράπηκε σε ανησυχία την επόμενη μέρα γιατί ο θείος Πλούτων δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής μέχρι το απόγευμα. Σαν να είχε ανοίξει η γη και να τον είχε καταπιεί...
Η θεία πίστεψε ότι είχε πέσει σε έναν ακόμα ασυνείδητο τεντιμπόι και μόνο στη σκέψη ενός ακόμα «στρίβειν δια του αρραβώνος» επικράτησε πανικός. Λίγο πριν την πλήρη κατάρρευση της θείας ένα τηλεφώνημα ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: ο θείος Πλούτων ήταν εξαφανιστεί γιατί είχε γίνει πραξικόπημα και ήταν σε επιφυλακή. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που η αναγγελία ενός πραξικοπήματος συνοδεύτηκε από τόσους αναστεναγμούς ανακούφισης!

7 σχόλια:

  1. Το σωστό θα ήταν να ακύρωνε εκείνη τον αρραβώνα πριν προλάβει ο Θείος να δικαιολογηθεί… Σαν την ιστορία με τον γρύλο ένα πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους μια ακόμη ιστορία με το θεό θείο Πλούτωνα.!
    Λαχτάρα που θα πέρασε η θεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότιμη κυρία Πασταφλόρα:

    Συγνώμην που διακόπτω τας ακριβας σας μελετας αλλα επηδή εγνωρίζω την αγάπη σας γιά παίγνιαν πήρα το θάρος να σας καλέσω είς ένα χαριτωμένο παίγνιον ιστολογικής συναναστροφής με θεμα την ανάπτυξι των φιλοσοφικών σας θεσεων. Περισσότερες δε πληροφορίες θα βρείτε εις το ιστολογιον μου.

    Μάρβιν το μανιοκαθιπτικό ρομπότ,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμήθηκα που τά 'χα παλιά μ' έναν Τάκη, και μ' έστησε στο ραντεβού. Κλάμα να δεις. Τελικά με πήρε τηλέφωνο να μου πει πως είχε τσακιστεί με το μηχανάκι, έσπασε το χέρι του και κανα δυο δόντια, και γι αυτό δεν ήρθε. Το πώς χάρηκα, δεν λέγεται! (Άκαρδοι που είναι οι έφηβοι, ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @mujahedin: και όμως! παραλίγο να το κάνει!

    @cherryfairy: ο θείος Πλούτων είναι μορφή!

    @έρωτας: ντάνκε μάιν καπιτάν!

    @δρ φλάντζας: σπεύδω στο ιστιολόγιον Σας.
    Μετά τιμής
    Σαματατζής ο απείρως παρατεινόμενος

    @3parties: πω, πω... φαντάσου να τον περίμενες για τον αρραβώνα! εκεί να δεις πάρτυ που θα στηνόταν όταν θα τον έβλεπες με τις πατερίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή