Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Εταιρική κοινωνική ευθύνη και άλλα κολοκύθια

Μάιστα. Ξεσάλωσαν οι διάφορες εταιρείες στη διαφήμιση για το πόσο "εταιρικά υπεύθυνες" είναι επειδή θα σβήσουν αύριο για μια ώρα τα φώτα. Να θυμίσουμε ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ένα πονηρό εφεύρημα το οποίο συχνά έρχεται να καλύψει άλλου τύπου δραστηριότητες: οι επιχειρήσεις που κόπτονται για το πόσο κοινωνικά υπεύθυνες είναι συχνά εκείνες που απολύουν εργαζομένους για ψύλλου πήδημα, κάνουν πόλεμο νεύρων σε όποια υπάλληλο μείνει έγκυος και αφήνουν τα ενεργειακά τους σκουπίδια παντού είτε ρυπαίνοντας ασυστόλως το περιβάλλον, είτε αρνούμενες να ανακυκλώσουν είτε στεγάζοντας τα γραφεία τους στα ενεργοβόρα γυαλοτσιμεντομπαρόκ κτίρια στις απανταχού Vovoπόλεις. Η ιστοσαλονίστ έχοντας χτενίσει πολλά στελέχη από τις εν λόγω εταιρείες κι έχοντας φάει κυριολεκτικά στη μάπα όλη αυτή την ασύστολη μπαρουφολογία, θα κάτσει αύριο στις 8.30 να δει το ματς, βάζοντας παράλληλα ένα ταψί σπανακόπιτα στο φούρνο και ανάβοντας μαζί και το θερμοσίφωνο, έτσι για εφέ. Στη φωτό που ακολουθεί ποζάρουν γνωστοί μάνατζερς σε ανέμελο μπρέινστορμινγκ για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

12 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την επιχειρηματολογία σας, κανονικά αύριο θα έπρεπε να βάλουμε και κανένα χριστουγεννιάτικο λαμπάκι.
    Οι επιχειρήσεις δεν τα πάνε πολύ καλά με την αποδοχή της υπερκατανάλωσης ρεύματος, γι΄αυτό αντιστέκονται και δεν το πληρώνουν.
    Το κράτος αναγνωρίζει αυτή την αντίσταση και δεν τους το κόβει, με αποτέλεσμα πολλάκις να επεκτείνονται και σε άλλες αγαθοεργίες με τον χαρακτηριστικά υπεύθυνο τρόπο τους.
    Θλίβομαι βαθύτατα που δεν διαθετω αξιόπιστο μαλλί και δεν μπορώ να ζητήσω από το ιστοσαλόν να με βοηθήσει να γίνω σαν τον οραματιστή άνδρα που εικονίζεται στη φωτογραφία κι απολαμβάνει τον άδολο θαυμασμό αυτών των καλοπροαίρετων κορασίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ δεν αντέχω άλλο σήμερα... τόσο γέλιο..σε καλό να μας έβγει βρε παιδάκι μου..

    ..μια απορία θα μου λύσετε; Πως σκατά στέκονται οι κάλτσες τους που φαίνονται και τόσο βαριές (μαλλί ε;); Γιατί οι δικές μου που είναι κοτόν, όλο μαζεύονται στον αστράγαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ ότι είστε άδικη και γενικεύετε μεμονωμένα περιστατικά, διότι ο εν λόγω πόλεμος νεύρων π.χ. δεν έχει γίνει ποτέ σε άνδρες συναδέλφους τουλάχιστον. (Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα κανέναν άνδρα συνάδελφο να μένει έγκυος τελευταία).

    Άντε με την νίκη και αν κερδίσομεν στείλτε μας με κούριερ τρία κομμάτια σπανακόπιτα (όσα και τα τεμάχια που θα ρίξομεν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λιγο πριν πα για υπνο με κανες και γελασα για δευτερη φορα σημερα!
    Μαλακα δηλαδη ποσ θεα θεια πασταφλωρα εισαι οχι πες μου!
    σπανακοπιτα ε?
    χμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς λείπω, προτίμησα να μη μιλήσω γι΄ αυτό.. ξέρεις κατά το 40 χρόνια φούρναρης ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΚΥΠ walking: αγαπητέ ιστοπανελίστ, είμαι σίγουρη ότι τα στελέχη νιώθουν σήμερα πολύ ολοκληρωμένα ως άτομα και για να το γιορτάσουν θα καβαλήσουν τα θηριώδη SUV τους και θα πάνε για φρέντο στην Αράχωβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, το μέγα αυτό μεταφυσικό ερώτημα ταλανίζει γενιές και γενιές φασιονίστας! Απάντηση δεν έχω να σας δώσω, αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι γίνεται με το σκωτσέζικο μαλλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @pols: αγαπητότατε θολοκουλτουριάρη γκασταρμπάιντερ, θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για το εξαιρετικό πόνημα που αναρτήσατε εις την ιστοσάουνά σας.
    Με μεγάλη μου χαρά να σας αποστείλω ένα και δύο και τρία κομμάτια σπανακόπιτα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @aunt donna: πολυαγαπημένη θεία, είμαι σίγουρη ότι η δική σας σπανακόπιτα είναι κατά πολύ ανώτερη από τις δικές μου ατυχέστατες απόπειρες. Διότι ως γνωστόν δεν ξέρω ούτε αυγό να βράζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @thems: Νο πόουπ, νο πόουπ, σιξ σιξ σιξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @sofar: καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι άλλο ένα από τα θέματα συζήτησης στον επόμενο πρωινό καφέ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή