Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Επικίνδυνες αποστολές με το φραντζολάκι

Φραντζολάκι, πάμε βόλτα; Πάμε! Φοράμε το πράσινο φορμάκι, το δεινοσαυρομπουφάν, το σκουφάκι και βουρ στην πλατεία! Εμπόδιο πρώτο: ο διαστημόβλαχος γείτονας έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο το τζιπ (που το πλένει και το γυαλίζει κάθε 3 μέρες) και μας κλείνει πάνω στην στροφή. Λίγο παρακάτω έτερος τζιπάτος χλιμίτζουρας έχει κάνει κατάληψη στο άλλο πεζοδρόμιο (από δίπλα κι ένα Honda, είναι να μην κάνει κάποιος την αρχή). Γύρω τριγύρω ένα σωρό θέσεις για παρκάρισμα, αλλά οι μαιτρ ήθελαν εκεί (τους έχω σταμπάρει, πάντα αυτό κάνουν, τι διαστροφή κι αυτή!)
Αυτή, φραντζολάκι, είναι η πλατεία, αλλά δεν χωράμε να περάσουμε γιατί μια $^$%$^%$@@@ μας έκλεισε τη διάβαση με τη %#$#$%#@@ Μερσεντές της. Κάνουμε σλάλομ, περνάμε με τα χίλια ζόρια. Πάμε γύρω-γύρω, κοιτάμε τα πολύχρωμα λουλουδάκια, τις γατούλες που παίζουν στο χορτάρι, τα παιδάκια που τιτιβίζουν, χαιρόμαστε και ηρεμούμε, μέχρι τη στιγμή που μια μεσόκοπη κυρία σαπακιάζει στο ξύλο, άνευ λόγου και αιτίας, το μπομπιράκι που προσέχει. Η ιστοσαλονίστ ανεβάζει πίεση 25 και παίρνει το δρόμο για το σπίτι. Φραντζολάκι, γουέλκαμ του Μπαχαλιστάν!

28 σχόλια:

  1. Να παίρνετε και τη κάμερα μαζί, να τους ξεμπροστιάζετε με ντοκουμέντα. Όχι ότι θα σκιαχτούν, αλλά λέμε...
    Την κυράτσα δεν τη...χαιρέτησες;
    Φίλησε μου το φραντζολάκι πολύ-πολύ.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερούδια!

    ζούλα λίγο το φρατζολάκι εκ μέρους μου!

    γιατί δεν είπες τίποτα στη θεια που έδερνε το παιδί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ντε.... Εγώ παλιότερα τσακωνόμουν με όλες τις νταντάδες- μαμάδες- γιαγιάδες της πλατείας που καταχέριαζαν τα παιδάκια (δικά τους και ξένα) με κάθε χαζή ευκαιρία... Είχα γίνει δακτυλοδεικτούμενη πια, η Ευούλα τιμωρός με το καρότσι ένα πράμα... Αργότερα, αμόλαγα τον Κρίτωνα - αγαπημένο ντόμπερμαν σε διαστάσεις μολοσσού που μας άφησε χρόνους πριν από μια πενταετία- και έκανε εκείνος παιχνίδι... Τώρα καθαρίζει ο Άρις από μόνος του... Τι όμορφες εποχές που θύμισες όμως... Φιλιά στο φραντζολάκι και μην μασάς...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πειράζει, το φρατζολάκι τα καταγράφει όλα αυτά και όταν γίνει μεγάλη λαχταριστή μπαγκέτα, θα τους ξηγηθεί όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι καλά που δεν φόραγες κουκούλα με τόσα τζιπ που αντίκρυσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχαχαχαχχααχαααα...ήθελα τόσα να σου πω... αλλά μόλις είδα την φωτό...τα ξέχασα όλα...στο όνομα του Ελληναρά!!!

    (γαμώτο..εγώ ακόμα έχω τα 2 αυτοκόλητα που μου είχες δώσει.. όταν κόλλησα το 1ο, όλοι κοτέψανε και δεν παρκάρει κανείς στο πεζοδρόμιο! Από την άλλη, καλό είναι αυτό ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πάρετε έναν μάρσιπο και να βγαίνετε βόλτα με το φραντζολάκι αγκαλιά :)
    Γιατί αυτή η χώρα δεν παίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα τι οικονομικη κριση και χαζα? τοσα τζιπ ουτε στην Ελβετια δεν κυκλοφορουν..κι εκει τουλαχιστον εχει και δρομους να το υποστηριξεις το θεμα!
    η μαγκια του "εχωτζιπ" ειναι να το παρκαρει οπου γουσταρει!
    που πας κυρα μου με το καροτσι και το βρεφος? ενοχλεις! αντε στο μπαλκονι σου να παιξεις και πολυ σου ειναι.
    που εχεις και το θρασσος να θελεις και βολτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η "απροσπέλαστη πόλη" (θα τη βρείς εύκολα σε μένα) έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ξεμπροστιάσματος όλων όσων παρκάρουν στα πεζοδρόμια και σε ράμπες αναπήρων. Βγάζει φωτογραφία τα αυτοκίνητα με την πινακίδα να φαίνεται και τις αναρτά στο μπλογκ της. Άμα θες της στέλνεις τις φωτό και τις αναρτά αυτή. Αυτό και το άλλο που λέει το μανιταράκι...μη νομίζουν δηλαδή πως δε θα αντιδρούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να χαίρεσθε το φρατζολάκιν σας αγαπητή ιστοσαλονίστ! Για να το προετοιμάσετε όμως για το μεγαλείο της φυλής μας, βάλτε το να δει τον μεγάλο δάσκαλο του γένους εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΙ ΣΟΥ.ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΘΑΝΑΤΗΣΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟ;ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαμά Παστούλ, άμα σου τελείωσαν τα αυτοκόλλητα, έχω εγώ κάμποσα ακόμα...
    Κολλά τε τους!
    Για να μη μας κολλάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εεε τώρα που έμαθ στο έξω το φρατζολάκιον, ας το πας μια βόλτα και στην Ομόνοια. Θα εκστασιαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ζ: έλεγα να φτιάξω ένα μπλογκ για να τους κάνουμε όλοι ρόμπες ξεκούμπωτες, αλλά ο συνήθης καταληψίας μου υπενθύμισε ότι έχω σπίτι, παιδί και οικογένεια. Τους ακτιβισμούς θα τους συνεχίσω πάντως, φωτογραφίζοντας και στελντοντας τα ντοκουμένα στην τοπική εφημερίδα και κολλώντας αυτοκόλλητα με το γάιδαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ria: στη θείτσα δεν είπα τίποτα, γιατί προτιμώ να τα πω στη μαμά μια και καλή.
    Εχω ήδη ζουλήξει το φραντζολάκι και μόλις ξυπνήσει θα το γεμίσω φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @fevis: πολύ χαίρομαι γιατί ένιωθα σαν τους γέρους του Μάπετ Σόου. Πάντα μέσα στη γκρίνια, αλλά τι να κάνεις όταν βλεπεις τόση καφρίλα;
    Ντόμπερμαν, ε; Μου βάζεις ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΚΥΠ walking: μετά την επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά, θα έχουμε την επίθεση της γιγαντιαίας μπαγκέτας. Πα μαλ, που έλεγε και το παλιό μου αφεντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @apos: cheeeeeee, querido comandante. Αφού έχω τα αυτοκόλλητα "είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, είστε πολύ τυχερή. Εγώ πάλι έχω κολλησει και 2 και 3 και 4 φορές στους ίδιους και χαμπάρι δεν πήρανε. Οπως έλεγε και ο αγαπητότατος Βασίλης Λεβέντης "Ζωααααααα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @memoir: έχουμε δύο μάρσιπους και πρέπει να αρχίσω να τους χρησιμοποιώ πιο συχνά. ειλικρινά με έχει κουράσει αυτό το μπάχαλο παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @common people: αγαπητή αδερφή ψυχή, από τότε που γίναμε τρέντι σ' αυτη τη γειτονιά υποφέρουμε. Ειδικά από τις αργόσχολες που έρχονται για μποτέ και καφέ καθώς και τους στελεχάτους που πάνε να πουλήσουν μούρη με τα τετράτροχα θωρηκτά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @κόκκινο μπαλόνι: κι εγώ σκέφτηκα να φτιάξω ένα μπλογκ για να τους κράζουμε. Δυστυχώς όμως δεν προλαβαίνω. Το θέμα είναι να αντιδράσουμε. Και επιμένω: τα αυτοκόλλητα με το γάιδαρο είναι η καλύτερη αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @pols: αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, είστε μέγας ευεργέτης ετούτου εδώ του ιστοσαλόν. Εμπλεη συγκίνησης παρακολούθησα το παραλήρημα του μαιτρ και δεν σας κρύβω ότι εσυγκινήθην πατοκόρφως από τη ντεκορασιόν και τα εξαιρετικά φο του καλλιτέχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @σκρουτζάκο: καλό μου παιδί, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Το φραντζολάκι σου κουνάει χαρούμενο τα πατουσάκια του!
    Τη φωτό μου την έστειλε ένας φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @τριπ: μανούλα, είμαι αποφασισμένη να ξεκινήσω ανένδοτο! Κόλλα κόλλα κάτι θα μείνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @λένα: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, όπου κι αν πάω το φραντζολάκι τα ίδια σκατά (μετά συγχωρήσεως) είναι. Οι κάφροι έχουν κατακλύσει το σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φοβάμαι ότι το φρατζολάκι θα αντιμετωπίζει τα ίδια και χειρότερα μεγαλώνοντας, εκτός αν -σοφά- αποφασίσει να φύγει μετανάστρια σε άλλους φούρνους, μακρινούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @juanita: να'ξερες πόσο τα σκέφτομαι όλα αυτά. Και πόσο στεναχωριέμαι για το κακό που κάνουμε καθημερινά στα παιδιά μας με την γαϊδουριά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή