Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Θύμησες

Μια αύρα εκλεπτυσμένης νοσταλγίας πνέει στο ιστοσαλόν. Όμορφες θύμησες (μα τι ντιριντάχτα λέξη!) από εποχές αθώες, ανέμελες, αγωνιστικές. Εποχές όπου το μουστάκι, το ζιβάγκο και οι φυστικί κρεασιόν έδιναν τον αγωνιστικό και αισθητικό τόνο. Εποχές όπου οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ήταν το ύψιστο τρεντ και οι παρέες στα κουτούκια τραγουδούσαν δακρυσμένες αντάρτικα και χιτ του Νταλάρα. Εποχές που οι κύριοι της φωτογραφίας ήταν τα απόλυτα σύμβολα του σαικς και του σοσιαλιζμού και εκείνος ο μυστακοφόρος υπουργός του ΠΑΣΟΚ πρωτογνωριζόταν με το θυρωρό της πολυκατοικίας του. Ω, θύμησες! (μα τι φιρφιρουλέ λέξη)

20 σχόλια:

  1. Αχ παναΐα μου! μια φώκια της κλαδικής!

    Με σκιάξατε αγαπητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που πας και τους βρίσκεις; μεγάλη απορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημειώνω αγαπητή ιστοσαλονίστ καποιες εμφανίσεις του πρώιμου ΠΑΣΟΚ που άφησαν ανεξίτηλες μνήμες και σε μένα: λευτέρης Βερυβάκης , Θεόδωρος Κατσανέβας και φυσικά το μαλλί Boney-M του Κώστα Λαλιώτη.
    Αγαπητή ιστοσαλονίστ ζω και μάλλον θα πεθάνω με την απορία αν το ΠΑΣΟΚ είναι το "κομμωτηρίου" ή το κομμωτήριο είναι ΠΑΣΟΚ ( εμείς είμαστε ιστοσαλόν και εξαιρούμαστε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι τώρα πλέον κατανοώ πώς προέκυψε το ΠΑΣΟΚικό σύνθημα "ο αγώνας τώρα δικαιώνεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άχου .. τι μπουλουκάκος ο δεξιάς... στας φωτό καλέ ..γιατί κατα τα άλλα είμαστε της αριστεράς και της προόδου κι εμείς!
    Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο... Νταλάρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα πραγματικά που πας και τους ξετρυπώνεις καλή μου;;;Το μουστάκι έπος απλά!!!Εύχομαι καλό σαββατοκύριακο με πολλές αγκαλιές με το φρατζολάκι σου!!!Φιλησέ το κι από μένα!!!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το μαλλί φράντζα κομμωτηρίου και γύρισμα ελαφρώς παζ πόσο, μα πόσο μου είχε λείψει....Να' ταν τα νιάτα δυο φορές....:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάλι όλο άγνωστες λέξεις έχω εδώ μέσα. Τι σημαίνει "φιρφιρουλέ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Γιώργος Πέτσος ήταν πάντοτε η αδυναμία μου και σ΄ευχαριστώ πολύ για αυτή τη σπάνια φωτό που δημοσίευσες και η οποία αναδεικνύει το καλοχτενισμένο του μαλλί μαζί με το διάσημο μουστάκι σάλτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αααααααααα!!! Όντως, όντως Κ.Υ.Π WALKING, και εγώ από χτες που το κοιτάω όλο λέω πως κάποιον μου θυμίζει αυτός ο δεξιούλης...
    Γίωργος Πέτσος! Μα τι σωστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @inco: πρόκειται για το απειλούμενο είδος σοσιαλίζμους μονάχους, το οποίο, όλως παραδόξως, ζει ανάμεσά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @flons: αγαπητή φιλή, δεν θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα ότι έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην ανακάλυψη όλων αυτών των σπάνιων κοσμημάτων. Είπαμε, αλλος έχει χόμπυ το ψάρεμα, άλλος τα γραμματόσημα... το ιστοσαλόν είναι ταγμένο στην πχοιότητα και τον πολιτιζμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @sofar: αχ, τι μου θυμήσατε τώρα... τους συντρόφους κλαδικάριους να πίνουσι τα Τζόνι τους πρωί πρωί εις το ευαγές ραδιομέγαρο. Πάντα ταπεινά και αγωνιστικά...
    Οσο για την απορία σας σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, θα σας έλεγα ότι μου φέρνει προς γηραιά κυρία που βάφει το μαλλί με επαναστατική χένα, με αποτέλεσμα εκείνο το πορτοκαλομπλιάχ χρώμα. Λίγος εκσυχρονισμός με τις σωστές βαφές, δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @apos: querido comandante, ο αγώνας όντως δικαιώθηκε, σε Μύκονο, Αράχωβα και Σεν Μόριτζ, εάν με εννοείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, και τα δύο τρελά αγόρια είναι πολλάν κιούτ!
    Οσο για τον τροβαδούρο που αναφέρετε, κολλύομαι να πω το όνομά του γιατί θα πέσει πρόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @σώμα: καλό μου παιδί, ως νέος Λίβινγκστοουν αναζητώ νυχθημερόν αυτά τα αριστουργήματα.
    Το φραντζολάκι σας στέλνει τους χαιρετισμούς του και τα υπέροχα χαμογελάκια του (που συνοδεύονται από τρελά πατουσάκια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @fevis: αγαπητή φίλη, χαίρομαι που μοιραζόμαστε την ίδια νοσταλγία για εκείνες τις αξέχαστες εποχές. Ειλικρινά μου λείπουν πολύ (μπορώ να σας πω ότι έχω αρχίσει να συμπαθώ έως και τις βάτες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @spy: αγαπητέ φιλομαθή νέε, η πασταφλωρική διάλεκτος είναι ολίγον ξεκουδουνάμπλ και απόλυτα κατακριτέα. Ντοντ τράι δις ατ χόουμ! Και για να σας λύσω την απορία, φιρφιρουλέ ίσον ντιριντάχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ΚΥΠ walking: εκλεκτέ φίλε, είδομεν το φως το αληθινό! Μα, ναι, είναι φτυστός ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΣΟΣ! Κι έσπαγα το κεφάλι μου σε ποιον έμοιαζε! Πού να βρίσκεται άραγε σήμερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @κόκκινο μπαλόνι: μα κι εγώ αναρωτιόμουν ποιον μου θύμιζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή