Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

Φραπέ και γαλλική υψηλή γαστρονομία

Με ειλικρινή ανησυχία η χαιρστάιλιστ παρακολουθεί το δράμα που βιώνουν οι Γάλλοι εστιάτορες, καθότι μπορεί να διευθύνομεν ένα απλόν ιστοκομμωτήριον, αλλά παιδιόθεν μετέχουμε της φραντσέζικης παιδείας. Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα όχι μόνο έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών χώρων εστιάσης, αλλά έχει δημιουργήσει παράλληλα ένα εξωφρενικό γεγονός: οι Γάλλοι γκουρμέ, για λόγους οικονομίας, δεν παραγγέλνουν πλέον ορεκτικό και επιδόρπιο, αλλά μόνον κυρίως πιάτο, οι ψιλικατζήδες Σαρδανάπαλοι. Η απρέπεια αυτή έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες των ρεστοράν σε ακραίες συμπεριφορές όπως η εκδίωξη των βαρβάρων από τα πολυτελή εστιατόρια τους.
Ως ένδειξη συμπαράστασης στο χειμαζόμενο κλάδο των Γάλλων σεφ, το ιστοsalon προτείνει το φραντσάιζινγκ της παρακάτω υπέρλαμπρης επιχειρηματικής ιδέας:


Ο ταπεινός φραπέ τοποθετημένος στα κάρβουνα αποκτά μια εσάνς υψηλής γαστρονομίας και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του ακάματου θηρευτή σπάνιων γεύσεων. Χώρια που είναι πάρα πολύ σικ να στήσεις μια καντίνα τόσο υψηλής αισθητικής στα γραφικά παριζιάνικα καρτιέ.

20 σχόλια:

  1. ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΠΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΕΦ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!

    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με την με την athena, μη τρέχουμε και δε φτάνουμε μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά αδυνατώ να αφήσω το παραμικρό σχόλιο. Η λεπτομερής εξέταση της άνωθι φωτογραφίας έκαψε ολοσχερώς τα εναπομείναντα εγκεφαλικά μου κύτταρα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιάσε ένα φραπέ στα κάρβουνα αλλά ντεκαφεϊνέ παρακαλώ. Ο άλλος με πειράζει.

    Είναι σαν τον ελληνικό στη χόβολη μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω, μον Βαγγελίστρ!

    Αυτό το έδεσμα αξίζει όχι τρια αστέρια, όχι τρια ανιρωπάκια, αλλά 3 πλήρη σετ ζαντολάστιχα MICHELIN δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ρωτήσω... Στον φραπέ στα κάρβουνα ο αφρός γίνεται κριτσανιστός σαν την πέτσα από του γουρουνόπουλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή μπορεί μια μέρα να δούμε και ... μπριζόλες στο σέηκερ.

    Φιλικά,
    Ιρλανδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζε βουντρέ(τ) αν καφέ ντε καρβούν οσί! Μερσί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίος ο Ιρλανδός! (χαχα)
    ..και φανταστική φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαζί με το φραπέ στα κάρβουνα σερβίρεται και γλυκο κουταλιού στη θράκα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό αγαπητή είναι εύρημα. Τα Χερουβίμ στον ουρανίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφου δεν κανει και σουτζουκακια με αφρογαλα παλι καλα να λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα συμφωνησω με τον ιρλανδο :)))
    κι αναρωτιεμαι η πτωχη αν ανεβαζει τη χοληστερινη ο συγκεκριμενος φραπε κι αν το καταστημα σερβιρει και εσπρεσο τη σουβλα....
    μου ανετρεψε το μικρο κοινο θνητο συμπαν μου η φωτο...
    χμμμμμ (προβληματισμος)
    θα βαλω καρβουνα στο γραφειο να πινουμε κανενα μεζε με τους συναδελφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Frappe aux charbons !!!
    Idee magnifique !!!
    και ο αφρός όπως το κάψιμο της κρεμ μπρυλέ..
    πάστα φλώρα το ιστοσαλόν ζει μεγάλες στιγμές, αυτό έχω να πω και κλείνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορώ να εχω ένα καρβοξυλόφραπο? (Άντε να το πει Γάλλος αυτό!)
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φραπές στα κάρβουνα!!!

    Ζήτα αυτόγραφο από τον καντινιέρη επειγόντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μανιταράκι, το γαλλικό σου έκτακτο. Υποθέτω ότι το έμαθες ομού μετά της μαντάμ πελαζί...
    Τα είπε όλα ο Ιρλανδός, τι να προσθέσει κανείς;
    Ήθελα να ξέρα πού πας και τα βρίσκεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ήδη οραματίζομαι το εποχούμενο μας bistrot να στέκεται αγέρωχο απέναντι απ' το Μπούντα Μπαρ.

    Έτσι, όσοι επίδοξοι πελάτες μας δεν διαθέτουν την κομψή εμφάνιση που ο χώρος μας θα απαιτεί..

    να έχουν τουλάχιστον την οψιόν να δειπνήσουν εις το φτωχόν πλην όμως τίμιον γειτονικόν ρεστοράν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωπ μπαινει στη λιστα των "του ντου" οταν με το καλο ξαναρθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. :-@

    την πόρτα κλειστή την έχεις, μπας και δούμε τι στο καλό στα κάρβουνα προσφέρει το μαγαζί?

    γιατί φαντάσου να πας για βρόμικο και να φύγεις με φραπέ στα κάρβουνα (τον οποίο έμαθε να φτιάχνει τη στιγμή εκείνη και ΜΟΝΟ για σένα). ΘΕΛΩ ΤΟ ΜENU ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή