Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Το ανάδελφο έθνος και οι ιερές αγελάδες

Δεν είναι καθόλου σικ να ανήκεις σε ένα έθνος ανάδελφον, σκεφτόμουν τις προάλλες εκεί που έκανα μια περμανάντ. Εκτός κι αν ο πολιτικός ανήρ, με το Κύριος με κάπα κεφαλαίο στον οποίο ανήκει η παραπάνω φράση, γελάστηκε. Μήπως τελικά υπάρχει αδερφόν έθνος και δεν το γνωρίζουμε; Κι εκεί που η μεταφυσική αυτή ερώτηση μου τριβέλιζε το μυαλό, τσακ ήρθε η έκλαμψη ακούγοντας άσμα ραδιοφωνικό, λεβεντοκαψούρικο και ινδοπρεπές: Μα και βέβαια υπάρχει! Οι Ινδοί είναι τα αδέρφια μας-αλήτες-πουλιά! Διότι κι εκείνοι σαν κι εμάς τιμούν και ευσεβούν τις δικές τους ιερές αγελάδες. Κανείς δεν αγγίζει τα ιερά ζωά ακόμα κι αν εκείνα δημιουργούν κυκλοφοριακή ασφυξία, κοπρίζουν ασυστόλως και μπουκάρουν αδιακρίτως σε καταστήματα, σπίτια και δημόσια κτίρια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Ελλαδιστάν, όπου οι ιερές αγελάδες έχουν μεταλλαχθεί σε εξελιγμένες και αρκούντως ζημιάρικες μορφές ζωής που αφήνουν πίσω τους συντρίμια αλλά ουδείς τολμά να τις αγγίξει. Θα τις συναντήσετε σε εφορίες, πολεοδομίες, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, κατασκευαστικές, πολιτικά γραφεία, μαγαζιά της νύχτας, ιερά άβατα και αμαρτωλά μουμουέ.
Μ' αυτές τις σκέψεις η χαιρστάιλιστ αποφάσισε ότι θα ήταν πολύ σικ το ιστοκομμωτήριον να αδελφοποιηθεί με ινδικό salon. Έτσι με περηφάνεια σας παρουσιάζουμε το σύντροφο και αδερφοποιτό Ραμπιντρανάθ- σελέμπριτι κομμωτή εκ Τζαϊπούρ ορμώμενο- μετά των βοηθών πιστολακίου Ντενιπρασάτ και Γκουρχαράν.

20 σχόλια:

  1. χαιρετίζω την πατριωτικήν ενέργειάν σας μανδάμ, το υψιπετές έθνος μας καίτοι ανάδελφον έχει ως γνωστόν συμβάλει τα μέγιστα πλην των γνωστών κιονοτσολιαδακίων που πωλούνται στα πέριξ του ιερού ερειπείου γυφτ - σοπς στην διαμόρφωσιν διαχρονικών κουπ - οιαδήποτε υπερπαραγωγή από αυτές τις γνωστές ως σουόρντ εντ σάνταλ θα πείσει τον κάθε άπιστο θωμά, συνεπώς ως γνήσιοι βαλκανιοϊνδοευρωπαίοι (διά τα πέη κατά πολλούς, αλλά αυτό ελέγχεται) δεν θα μπορούσαμε παρά να αδελφοποιηθούμε με τους συμπαθείς χεαρστάϊλιστς της χώρας που μας χάρισε την μαντουμπάλα και εκατοντάδες άλλες λεβεντοκαψούρικες μελωδίες που έπνιξαν ένα έθνος στο κλάμα γιά πολλαί δεκαετίαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν βοηθός πιστολακίου που είμαι θα έπρεπε να συμπαθήσω τους αδελφούς Ντενιπρασάτ και Γκουρχαράν, αλλά δε μυ αρέσουν οι άντρες με μουστάκι. Μήπως να τους στείλουμε στον γείτονα τον μπαρμπέρη που κάνει και καλές τιμές; Αδέλφια είναι μην τους πιάσουν και κορόιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα ο Ραμπιντρανάθ με το τηλέφωνο, πρέπει να είναι ο μάνατζερ!
    Άσε που μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο τιμ για την περιποίηση των ιερών αγελάδων στο χώρο τους!!!
    Μπράβο, Ελλάς-Ινδία-Συμμαχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υποθέτω ότι μετά από αυτή την αδελφοποίηση θα παρέχετε και διακόσμηση σώματος με χένα που είναι τρε σικ και φοριέται στα πιο χαι σαλόνια του Κολωνακίου στα οποία συχνάζω;
    θα το ήθελα πολύ καθότι οι μόνοι που το κάνουν είναι κάτι νομάδες καλλιτέχνες της οδού Ανδριανού και δεν είναι καθόλου του στυλ μου να κάθομαι σε σκαμνάκι εν μέσω περαστικών για να αποκτήσω την εν λόγω διακόσμηση!
    Μπράβο για ακόμα μια φορά για τη συμβολή σας στη σύζευξη δύο πανάρχαιων πολιτισμών που συνεχίζουν να έχουν κοινά, οπως αναφέρατε!
    υ.γ. διατί δεν μπορώ να εγγραφώ με την ταυτότητα που διαθέτω ως wordpressίτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω την αίσθηση οτι πολλοί λιγοι θα θέλουν αδελφοποίηση με εμάς...
    Θα τους χαλάσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήνυμα προς τη διεύθυνσις του κομμωτηρίου: καλέ, τώρα που αδελφοποιηθήκαμε με το σαλόν του Ραμπιντρανάθ δεν μας πάτε εμάς το προσωπικό κι ένα ταξιδάκι για μετεκπαίδευση στο Τζαϊπούρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε νέα εξελιξη σηματοδοτεί και μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία.

    Χαιρετίζω την προτροπή για την παροχή διακόσμησης σώματος με χένα..

    και θέλω με τη σειρά μου να εισηγηθώ την σύσταση τμήματος 'καλωπισμού ερυθρής μετωπικής βούλας'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @άμα το λέει η σούφρα σου: αξιολογότατε συνσχολιαστή και σύντροφε ΚΔΩΑτη, το ιστοκομμωτήριον τρέφει απεριόριστο θαύμασμο όχι μόνο για τα φερμουάρ, αλλά και για τα μπολιγουντιανά μιούζικαλς. Μαλιστα το προσωπικό του σαλόν προσέρχεται στο χώρο εργασίας ντυμένο ινδοπρεπώς ενώ εξωτικά θυμιάματα από τις εσχατιές της Καλκούτας υπερκαλύπτουν τις αναθυμιάσεις από τις καθημερινές ντεκαπάζ. Είμαστε ένας πολύ προχωρημένος ναός του χαιρστάιλινγκ, νεσπά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @lena_zip: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, συμφωνώ μαζί σας ότι το μουστάκι είναι πολύ πασέ και παραπέμπει σε συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ της δεκαετίας του 80. Θα μεταφέρω τις υποδείξεις σας στους εκλεκτούς συναδέλφους Ντενιπρασάτ και Γκουρχαράν καθώς και στον μπαρμπέρη της παραπάνω γειτονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, βουλωμένο γράμμα διαβάζετε! Ο Ραμπιντρανάθ αποτελεί τον ΣιΟου, αγγλιστί CO του εν λόγω σαλόν και μέγα μαικήνα των καλών τεχνών όπως μπορείτε να διακρίνετε από την απέρριτη ντεκορασιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @kokinogouli: αγαπητή γουορντπρεσίστρια, η επιθυμία σας διαταγή! Αύριο κιόλας η εκλεκτή συνεργάτις του ιστοκομμωτηρίου Σούλα Γουόρχολ αναχωρεί δια Τζαϊπούρ για να διδαχθεί τα μυστικά της henna art.
    Τρέμε Μαντόνα!
    ΥΓ: ντόπια και ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης κάνουν το βίο αβίωτο στους γουορντοπρεσιστές που επιθυμούν να σχολιάζουν στον βλόγκερ. Η διεύθυνση του κομμωτηρίου το καταγγέλει αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @leondokardos: πόσο δίκιο έχετε αγαπητέ. Πόσοι λαοί θα ήθελαν να διδαχθούν από μας τα υψηλά ιδανικά του φραπέ, του φακελακίου και της παράνομης στάθμευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @σούλα γουόρχολ: αγαπητή κολορίστ, αύριο αναχωρείτε για μετεκπαίδευση στο εξωτικόν Τζαϊπούρ. Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή. Αντιέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @teddyboy: καλό μου παιδί, η εκλεκτή συνάδελφος σούλα γουόρχολ θα αναλάβει όλα τα παραπάνω με το που θα γυρίσει από το εξωτικόν Τζαϊπούρ.
    Μια που το θυμήθηκα, εξαιρετικά τα γαϊδουράκια που κοσμούν τους στύλους του ιστοκαλυβίου σας. Είστε για μια αδελφοποίηση με το γάιδαρο του ιστοκομμωτηρίου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αντε... "και το Μπολιγουντ τέλειο κοριτσια!"
    να σας καμαρωσουμε και σε ταινιες στο youtube με ομαδικα χορευτικα και δερματινα μπουφαν με μαζεμενα μανικια ως τον αγκωνα!
    παντως στη Θεσσαλονικη εχομεν ωραιοτατο ινδικο εστιατοριο ονοματι "Ναργκις" και αν εχεις στομαχι απο σολοδερμα ή γαλβανιζέ μπορεις να φας ωραιοτατα φαγακια!
    οσο για τις ελληνικα ιερα
    μοσχαρια, δεν ξερω βρε παιδι μου...
    μήπως πρεπει καποιος να κανει την αρχή και να αμαρτησει?
    και ολοι μαζι να αναφωνησουμε "ζητω το εθνος!"
    αμην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @common people: Πασταφλώρα λαβς ίντιαν cuisine, ιδιαίτερα εκείνο το κοτόπουλο ταντούρι που το συνοδεύεις με λάσι. Βέβαια, μετά η χαιρστάιλιστ πλακώνεται στις σόδες και τα Ούντεμπεργκ για να συνέλθει, αλλά αυτά είναι πταίσματα.
    Επίσης μια εποχή οι ταινίες του Μπόλιγουντ ήταν στην εβδομαδιαία διάταξη χάρη σε ένα μερακλή βιντεοκλαμπά. Κατά τα άλλα, ανήκομεν εις την Δύσιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή Πάστα,

    Τα δοξασμένα γαιδούρια του ΙΚ85100, δέχονται μετά τιμής την ευγενική πρόταση αδελφοποίησης με τον αξιολάτρευτο όνο που αποτελεί το έμβλημα του ΓουεμπΧεαρΣαλόν σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @teddyboy: γιούπιιιιιι! Το δοξασμένο γαϊδούρι του ιστοκομμωτηρίου αποκτά αδερφάκια στην εξωτική Ρόδο! Ας τσουγκρίσουμε λοιπόν τα ποτήρια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή